WitgoedMerken.nl

Home - Review - Miele WSR 863 WPS PowerWash 2.0 & Twindos

Review Miele WSR 863 WPS PowerWash 2.0 & Twindos

Op zoek naar een nieuwe wasmachine? Wij hebben een review geschreven over de met een 9,4 beoordeelde Miele wsr 863 wps powerwash 2.0 & twindos wasmachine. Lees verder om erachter te komen of deze wasmachine de goede keuze voor jou is.


Een duidelijk digitaal display, 32 verschillende wasprogramma's en de mogelijkheid om tussentijds was toe te voegen. Deze kenmerken horen bij de Miele wsr 863 wps powerwash 2.0 & twindos wasmachine. De wasmachine is geschikt voor een groot huishouden van 5 of meer personen door het vulgewicht van 9 kg. Daarnaast beschikt de wasmachine over Wi-Fi. Bediening via de app, informatie aflezen via de app, alles is mogelijk vanaf je smartphone of tablet. De grote voordelen van de Miele wasmachine zijn de energieklasse, het lage geluidsniveau, de topklasse bouw- en waskwaliteit en de stoomfunctie. Aan de andere kant hoort er ook een nadeel bij de wasmachine, de wasmachine beschikt namelijk niet over trommelverlichting. Hieronder hebben wij deze voor- en nadelen uitgebreider besproken.

Overzicht van de review

Wat vinden anderen van de Miele wsr 863 wps powerwash 2.0 & twindos?

De Miele wasmachine is beoordeeld met een 9,4 reviewscore waardoor de wasmachine tot de best beoordeelde wasmachines behoort. Lees hier wat de ervaringen van andere consumenten zijn:

  • 9,6/10: “Makkelijk in gebruik, mooi design en stil. Met een gezin van 5 echt een must om een grote wastrommel te hebben. Veel wasprogramma’s en opties.”

  • 7,6/10: “Gemakkelijke installatie en juist gebruik. De lectuur rond TwinDos niet altijd even duidelijk.”

  • 8/10: “Het twindos systeem zorgt ervoor dat het wasmiddel goed gedoseerd word. De was ruikt lekker schoon en fris. Er zitten voldoende wasprogramma’s op. Met de app kun je doormiddel van een was assistent hulp krijgen bij het vinden voor het juiste programma van je was.”

Voordelen van de Miele wsr 863 wps powerwash 2.0 & twindos

Dit zijn de voordelen van de Miele wsr 863 wps powerwash 2.0 & twindos:

Energieklasse A

Sinds 1 maart 2021 worden wasmachines in Nederland onderverdeeld in de energieklasses A tot G, waarbij A de meest energiezuinige is. De Miele wsr 863 wps powerwash 2.0 & twindos behoort tot energieklasse A, waardoor je erg energiezuinig wasjes draait. Aan energie verbruikt de Miele wasmachine 108 kWh per jaar, wat 48,60 euro kost. Daarnaast verbruikt de wasmachine 10560 l water per jaar, wat 15,4o euro kost. Over de gehele levensduur zul je 330 euro aan energie besparen, erg energiezuinig dus! Je bespaart met PowerWash 2.0 ook water en energie, doordat de wasmachine van bovenaf water over je wasgoed sproeit. Bovendien is de Miele wasmachine een milieuvriendelijke wasmachine.

Extra stille wasmachine

Als jouw nieuwe wasmachine vlakbij je slaapkamer of woonkeuken komt te staan is het verstandig om een wasmachine te kiezen met een laag geluidsniveau. Zo heb je geen last van geluidsoverlast tijdens het centrifugeren. De Miele wasmachine heeft een maximaal geluidsniveau van 68 decibel, waarmee de wasmachine tot de extra stille wasmachines behoort. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over geluidsoverlast.

Topklasse bouwkwaliteit

De bouwkwaliteit van de Miele wasmachine behoort tot de topklasse. Dit betekent dat de wasmachine van goede materialen is gemaakt en hierdoor een lange levensduur heeft. Zo beschikt de wasmachine over een RVS trommel, koolborstelloze motor, een zelfreinigende wasmiddellade en trommelreiniging. Al deze zaken zorgen ervoor dat de machine van goede kwaliteit is en minder onderhoud nodig heeft.

Heeft een stoomfunctie

De stoomfunctie van de Miele wsr 863 wps powerwash 2.0 & twindos verwijdert kreuken uit je overhemden en zorgt voor het verdwijnen van nare geurtjes uit je favoriete wollen trui. Dit gebeurt allemaal door het gebruik van stoom. Perfect voor als je niet van strijken houdt of je kleding wel eens een opfrisbeurt kan gebruiken.

Topklasse waskwaliteit

De waskwaliteit zegt alles over hoe schoon je kleding de trommel uit komt. Doordat de waskwaliteit van deze wasmachine tot de topklasse behoort zal je kleding langer meegaan. De kledingbeschermende trommel gaat slijtage en krimpen tegen en de automatische wasmiddeldosering zorgt ervoor dat je niet te veel wasmiddel gebruikt. Hierdoor blijft de kwaliteit van je favoriete wollen trui en je sportkleding erg goed.

Nadelen van de Miele wsr 863 wps powerwash 2.0 & twindos

Dit zijn de nadelen van de Miele wsr 863 wps powerwash 2.0 & twindos:

Heeft geen trommelverlichting

Een nadeel van de Miele wasmachine is de ontbrekende trommelverlichting. Trommelverlichting zorgt, zoals de naam al doet vermoeden, voor een verlichte trommel tijdens het vullen en legen van de wastrommel. Doordat de wasmachine hier niet over beschikt houd je slechts beperkt zicht op je wasgoed in de trommel.

Conclusie

Hieronder hebben wij de voor- en nadelen van de Miele wsr 863 wps powerwash 2.0 & twindos nog een keer op een rijtje gezet.

VoordelenNadelen
Energieklasse AHeeft geen trommelverlichting
Extra stille wasmachine
Topklasse bouwkwaliteit
Heeft een stoomfunctie
Topklasse waskwaliteit

Direct de laagste prijs

Vergelijkbare machines

Miele TSD 263 WP

De belangrijkste eigenschappen van de Miele TSD 263 WP warmtepompdroger zijn: het vulgewicht van 8 kg en energieklasse A++. Daarnaast is de snelheidsklasse van het

Bekijken

Miele WSD 164 WCS

De belangrijkste eigenschappen van de Miele WSD 164 WCS zijn: het vulgewicht van 9 kg en energieklasse A. Daarnaast is het toerental: 1400 rpm en

Bekijken

Miele PWM 300 SmartBiz

De belangrijkste eigenschappen van de Miele PWM 300 SmartBiz zijn: het vulgewicht van 7 kg en energieklasse A. Daarnaast is het toerental: 1400 rpm en

Bekijken