WitgoedMerken.nl

Miele wasmachine deur omdraaien

Bij de meeste wasmachines opent de deur naar links. Miele wasmachines daarentegen, hebben een deur die naar rechts draait. Niet iedereen vindt dit even handig. Wij hebben voor je uitgezocht of en hoe je de draairichting van de deur kunt veranderen.
Picture of Yannick
Yannick

Miele expert sinds 2017

Wat je moet weten

  • De meeste wasmachine deuren gaan naar links open, Miele wasmachine deuren openen naar rechts.
  • Bij de meeste modellen kan de deur niet worden omgedraaid i.v.m. elektrische onderdelen.
  • Miele wasmachines beginnend met modelnummer T1 kan de deur worden omgedraaid.

Zo draai je de deur van een Miele wasmachine om

Er zijn ontzettend veel verschillende wasmachines op de markt te vinden. Één ding dat de meeste wasmachines gemeen hebben, is dat de deur naar links opent. Miele wasmachines zijn daar een uitzondering op. De deur van een Miele wasmachine opent namelijk naar rechts.

Dat kan handig zijn, of juist helemaal niet. Heb je een Miele wasmachine en wil je de draairichting van de deur graag veranderen, dan hebben we helaas slecht nieuws. Vanwege de elektrische onderdelen in de machine kan de richting waarin de deur opengaat niet worden gewijzigd. Het is dus erg belangrijk om goed over de gewenste draairichting na te denken, alvorens je een nieuwe (Miele) wasmachine aanschaft.

Zo draai je de deur van een Miele droger om

Het wijzigen van de draairichting van een Miele droger is daarentegen in sommige gevallen wél mogelijk. Let wel op: dit is alleen mogelijk bij de white edition. Het modelnummer dient met T1 te beginnen. (Je vindt het modelnummer terug op het typeplaatje aan de binnenkant van de deur). Het omdraaien van de deur van een Miele wasdroger kan iets ingewikkelder zijn dan bij sommige andere merken, omdat er verschillende schroeven moeten worden verwijderd en opnieuw geplaatst. Hier zijn de algemene stappen die je kunt volgen om de deur van een Miele wasdroger om te draaien:

  1. Haal de stekker van de wasdroger uit het stopcontact om de stroomtoevoer uit te schakelen.
  2. Open de deur van de wasdroger en verwijder de schroeven die de scharnieren aan de binnenkant van de deur bevestigen.
  3. Houd de deur stevig vast en til hem voorzichtig van de scharnieren af.
  4. Verwijder de scharnieren van de oude positie en bevestig ze aan de tegenovergestelde zijde van de deur met behulp van de bijbehorende schroeven.
  5. Plaats de deur terug op de scharnieren en schroef ze weer vast aan de binnenkant van de wasdroger.
  6. Sluit de deur en controleer of deze soepel opent en sluit.
  7. Steek de stekker van de wasdroger weer in het stopcontact en zet de machine aan om te controleren of alles naar behoren werkt.

Het is belangrijk om de instructies in de handleiding van je specifieke model te volgen, omdat er mogelijk enkele verschillen zijn in het proces afhankelijk van het model van de Miele wasdroger. In de gebruiksaanwijzing van je Miele droger vind je namelijk stap voor stap terug hoe het wijzigen van de draairichting werkt.

Optimale draairichting

Wat de beste draairichting is voor jou, is geheel afhankelijk van je eigen behoefte. In sommige gevallen komt een specifieke draairichting beter uit omdat de machine dan beter in een kleine ruimte past. Of, omdat je je wasmachine hebt ingebouwd en er aan één kant weinig ruimte is.

Heb je je wasmachine en droger naast elkaar staan, dan is het handig als beide deuren van elkaar openen. Op deze manier kun je gemakkelijk wasgoed van de ene trommel naar de andere overbrengen.

Welke merken hebben wasmachines die naar rechts openen?

De meeste wasmachines openen naar links. Echter, Miele wasmachines niet. De scharnier zit aan de rechterzijde, waardoor de deur enkel naar rechts open gaat. Andere merken die wasmachines aanbieden met deuren aan de rechterkant zijn Beko wasmachines en Candy wasmachines.