WitgoedMerken.nl

Goedkope Miele wasmachine

Miele wasmachines staan bekend om hun uitstekende kwaliteit en lange levensduur. Maar ook om de behoorlijke prijskaartjes die aan deze machines hangen. De prijzen voor nieuwe Miele wasmachines lopen uiteen van € 800 tot maar liefst € 2000. We spreken over een ‘goedkope’ Miele wasmachine wanneer deze niet meer dan € 1200 kost.
1

Miele WSA 033 WCS

2

Miele WS 613 WCS

Laatste update: 18 juli 2024

1

Miele WSA 033 WCS

2

Miele WS 613 WCS

Laatste update: 18 juli 2024

Picture of Yannick
Yannick

Miele expert sinds 2017

Wat je moet weten

  • De prijs van een Miele wasmachine ligt tussen de €800,- en €2000,-.
  • Een goedkope Miele wasmachine kost niet meer dan €1200,-.
  • Let bij het kopen van een Miele wasmachine op 6 belangrijke aandachtspunten.
  • De beste Goedkope Miele wasmachine is de Miele WSA 033 WCS

Beste goedkope Miele wasmachines van 2024

Miele biedt verschillende modellen wasmachines aan. Over het algemeen geldt: hoe duurder de machine hoe hoger het vulgewicht en/of hoe beter de energieklasse en/of over hoe meer functies de machine beschikt

Ben je op zoek naar een Miele wasmachine voor een aantrekkelijke prijs, maar weet je niet zo goed waar je beginnen moet? Om je op weg te helpen hebben we hieronder een aantal van de beste goedkope Miele wasmachines voor je op een rijtje gezet:

1

Beste goedkope miele wasmachine

Met 12 verschillende wasprogramma's en een duidelijk display is de Miele wsa 033 wcs een erg fijne wasmachine! Wil je meer te weten komen over deze wasmachine? Lees dan deze uitgebreide review over de Miele wsa 033 wcs wasmachine.

De Miele wsa 033 wcs beschikt over 12 verschillende wasprogramma's voor bijvoorbeeld wol of fijne was, waardoor je verschillende opties hebt voor je kleding. Daarnaast is het mogelijk om gebruik te maken van de CapDosing wascapsules. Met de CapDosing wascapsules heb je precies genoeg wasmiddel voor je wollen trui of zijden blouse. Per wasbeurt doe je één capsule in de zelfreinigende wasmiddellade.

Wij hebben voor jou alle voor- en nadelen van deze wasmachine op een rijtje gezet in de hoop jou te helpen bij het maken van een goede keuze. De voordelen van de Miele wsa 033 wcs zijn het energielabel B, het lage geluidsniveau tijdens het centrifugeren en de topklasse bouwkwaliteit. Daarnaast is het mogelijk om tussentijds was toe te voegen en is de machine geschikt voor een single of stel. Aan de andere kant horen er ook wat nadelen bij de Miele wasmachine; zo heeft de machine geen Wi-Fi, stoomfunctie of trommelverlichting en behoort hij slechts tot de basisklasse waskwaliteit. Benieuwd wat dit betekent voor het gebruiksgemak van de Miele wsa 033 wcs? Lees dan snel verder om meer te weten te komen.

2
De belangrijkste eigenschappen van de Miele WS 613 WCS zijn: het vulgewicht van 6 kg en energieklasse C. Daarnaast is het toerental: 1200 rpm en maakt de machine voor 70 dB geluid.

Met de Miele WS 613 WCS was je het wasgoed voor een huishouden van 1 persoon. Doordat je je wasgoed via de bovenkant in de machine doet, is deze een stuk smaller. Hierdoor zet je deze bovenlader gemakkelijk in kleinere ruimtes, zoals je badkamer. Dankzij de kledingbeschermende trommel blijft je favoriete kleding langer als nieuw. Deze wand heeft een honingraatvormige structuur en is extra zacht. Zo ontstaat er minder wrijving tussen je wasgoed en de trommel. De bovenlader beschikt over 21 verschillende wasprogramma's. Kies bijvoorbeeld voor een wasprogramma speciaal voor donkere was of wol. Om je licht gedragen kleding op te frissen, kies je voor het Express 20 programma. Zo trek je je favoriete outfit snel weer aan.

Zijn er goedkope Miele wasmachines?

Je kunt al een wasmachine kopen voor zo’n € 300. Echter, voor een nieuwe Miele wasmachine betaal je minimaal € 800. Meer dan twee keer zo veel. Echt goedkoop kunnen we de Miele machines dus niet noemen. Onthoud wel: een Miele wasmachine is kwaliteit erg goed én gaat over het algemeen een stuk langer mee dan een andere wasmachine. Het is waardevol de aanbieding in de gaten te houden, soms kom je prachtige Miele wasmachine aanbiedingen tegen bij bijvoorbeeld Mediamarkt of Coolblue

Waar let je op bij het kopen van een goedkope Miele wasmachine

Heb je besloten een Miele wasmachine aan te schaffen, maar weet je niet zo goed waar je precies op moet letten? Geen zorgen, het kopen van een nieuwe Miele wasmachine hoeft niet ingewikkeld te zijn, als je maar weet waar je op moet letten. De belangrijkste aandachtspunten vind je hieronder:

Vulgewicht

Allereerst moet je letten op het vulgewicht. Hoeveel vulgewicht je nodig hebt, is afhankelijk van de hoeveelheid wasgoed die per keer wilt kunnen wassen. Je kunt hier onderstaande richtlijnen voor aanhouden:

  1. Vulgewicht van 7 kilogram: geschikt voor kleine wasjes.

  2. Vulgewicht van 8 kilogram: geschikt voor kleine én ladingen.

  3. Vulgewicht van 9 kilogram of meer: perfect voor grote ladingen wasgoed.

Toerental

Hoe hoger het toerental, hoe droger je wasgoed uit de trommel komt. Op een hoog toerental centrifugeert je machine sneller. Je wasgoed hoeft vervolgens minder lang te drogen.

Energieklasse

Hoe hoger de energieklasse, hoe energiezuiniger je wasmachine. Op het energielabel zie je hoeveel energie je wasmachine precies verbruikt. Een zuinig model kost op de korte termijn waarschijnlijk meer, maar op de lange termijn kun je er een heleboel mee besparen.

Geluidsniveau

Staat je machine in de buurt van je slaap- of woonkamer, dan is het verstandig om op het geluidsniveau te letten. Wil je een stille machine, dan kun je het best op zoek gaan naar een model dat minder dan 71 dB geluid produceert. Staat je machine in de schuur of in een afgesloten bijkeuken, dan is het geluidsniveau minder van belang.

Waskwaliteit

Je wilt uiteraard dat je wasgoed schoon en fris uit de trommel komt. Meteen na aanschaf, maar ook over een aantal jaar. Het is daarom ook belangrijk dat je op de waskwaliteit let. Een wasmachine uit de midden- of topklasse voorkomt vetluis en dus stank. Miele wasmachines zijn over het algemeen sowieso al wasmachines van goede kwaliteit.

Functies

De ene Miele wasmachine beschikt over meer functies dan de ander. Beschikt je wasmachine bijvoorbeeld over wifi, dan kun je de machine op afstand bedienen. Een Miele machine met een automatische wasmiddeldosering voegt automatisch de juiste hoeveelheid wasmiddel toe. Ook een zelfreinigende wasmiddellade kan erg handig zijn. Let voor aanschaf dus goed op de aanwezige functies en bedenk wat jij zelf het handigst vindt.