WitgoedMerken.nl

Miele bovenlader wasmachine

Een Miele bovenlader heeft een klep aan de bovenkant van de wasmachine, in plaats van een deur aan de voorkant. Bovenladers zijn een stuk smaller en iets hoger. Hierdoor komt een bovenlader erg goed van pas als je weinig ruimte ter beschikking hebt. Ook hoef je niet door je knieën voor het in- en uitladen van de machine.
1

Miele WS 613 WCS

Laatste update: 18 mei 2024

1

Miele WS 613 WCS

Laatste update: 18 mei 2024

Picture of Yannick
Yannick

Miele expert sinds 2017

Wat je moet weten

 • Een Miele bovenlader wasmachine vul je via een deur aan de bovenkant.
 • Miele bovenlader wasmachines zijn smaller dan voorlader wasmachines.
 • Omdat Miele bovenlader wasmachines smaller zijn, kan er meestal minder kg wasgoed in.
 • De beste Miele bovenlader wasmachine is de Miele WS 613 WCS

Beste Miele bovenlader wasmachine van 2024

Het vinden van de beste Miele wasmachine bovenlader kan een flinke uitdaging zijn. Er zijn verschillende modellen verkrijgbaar, ieder met hun eigen voor- en nadelen. De beste Miele bovenlader wasmachine voor de een, is wellicht helemaal niet zo geschikt voor de ander. Om je op te weg te helpen hebben we hieronder de beste Miele bovenlader wasmachines voor je op een rijtje gezet:

1

Beste miele bovenlader wasmachine

De belangrijkste eigenschappen van de Miele WS 613 WCS zijn: het vulgewicht van 6 kg en energieklasse C. Daarnaast is het toerental: 1200 rpm en maakt de machine voor 70 dB geluid.

Met de Miele WS 613 WCS was je het wasgoed voor een huishouden van 1 persoon. Doordat je je wasgoed via de bovenkant in de machine doet, is deze een stuk smaller. Hierdoor zet je deze bovenlader gemakkelijk in kleinere ruimtes, zoals je badkamer. Dankzij de kledingbeschermende trommel blijft je favoriete kleding langer als nieuw. Deze wand heeft een honingraatvormige structuur en is extra zacht. Zo ontstaat er minder wrijving tussen je wasgoed en de trommel. De bovenlader beschikt over 21 verschillende wasprogramma's. Kies bijvoorbeeld voor een wasprogramma speciaal voor donkere was of wol. Om je licht gedragen kleding op te frissen, kies je voor het Express 20 programma. Zo trek je je favoriete outfit snel weer aan.

Waarom een Miele bovenlader wasmachine?

Een Miele bovenlader wasmachine heeft, in plaats van een deur aan de voorkant, een klep aan de bovenkant. Hierdoor zijn de machines een stuk smaller dan voorlader wasmachines. De gemiddelde Miele voorlader wasmachine is zo’n 60 centimeter breed en 85 centimeter hoog. Een bovenlader wasmachine daarentegen, heeft een breedte van zo’n 40 centimeter en een hoogte van ongeveer 90 centimeter. Doordat bovenlader wasmachines smaller zijn, past er minder wasgoed is. Meestal bedraagt het maximale vulgewicht 6 of 7 kilogram.

Miele wasmachines zijn over het algemeen duurder dan wasmachines van andere merken. Toch is het kopen van een duurdere Miele wasmachine geen verkeerde keuze. Miele wasmachines hebben een lange levensduur, de machines wassen je was erg schoon en je wasgoed blijft goed beschermt. Je beleeft jarenlang plezier van je nieuwe Miele bovenlader.

Voordelen van een Miele bovenlader

Miele bovenladers hebben zowel voor- als nadelen. Welke dat zijn lees je hieronder:

Voordelen van Miele wasmachine bovenladers:

 1. Smaller: Miele wasmachine bovenladers zijn een stuk smaller dan voorladers. Ze zijn namelijk maar 40 cm breed, in plaats van de standaard 60 centimeter. Een bovenlader komt dus vooral goed van pas in kleinere ruimtes.

 2. Prettig in- en uit te laden: Bij het in- en uitladen van je wasgoed hoef je niet door je knieën te gaan. Dit kan erg prettig zijn als je rug- of knieklachten hebt.

 3. Gebruiksgemak: Bovenladers zijn over het algemeen erg eenvoudig in gebruik. Er zit weinig poespas op Miele bovenladers.

 4. Verrijdbaar onderstel: Je kunt je Miele wasmachine bovenlader op een verrijdbaar onderstel zetten. Soms wordt deze er zelfs al bijgeleverd. Ideaal als je in verschillende ruimtes wilt kunnen wassen of je wasmachine op een andere plek wilt bewaren.

Nadelen van Miele bovenlader wasmachines:

 1. Bovenkant is onbruikbaar: Een bovenlader heeft een klep aan de bovenkant van de machine. Hierdoor kun je niets bovenop je nieuwe wasmachine zetten. Ook kun je hem niet onder een aanrechtblad plaatsen of de machine inbouwen.

 2. Beperkt vulgewicht: Bovenladers hebben beperkte inhoud en daardoor een lager vulgewicht. Het vulgewicht ligt meestal rond de 6 kg of 7 kg. Dit maakt de machine enkel geschikt voor een klein huishouden.

 3. Minder extra’s: Een bovenlader heeft minder functies, zoals bediening via een app, een zelfreinigende wasmiddellade of automatische wasmiddeldosering.