WitgoedMerken.nl

Miele wasmachine Consumentenbond

Jaarlijks test de Consumentenbond duizenden producten, waaronder wasmachines. De Consumentenbond kent twee labels toe aan de beste wasmachines: de beste koop wasmachine en de best geteste wasmachines. Miele wasmachines komen ontzettend goed uit deze tests. De wasmachines worden onder andere beoordeeld op het spoelen, het centrifugeren, het verbruik, het gebruiksgemak en het geluidsniveau.
1

Miele WSF 363 WCS PowerWash 2.0

2

Miele WSG 663 WCS TwinDos

Laatste update: 19 mei 2024

1

Miele WSF 363 WCS PowerWash 2.0

2

Miele WSG 663 WCS TwinDos

Laatste update: 19 mei 2024

Picture of Yannick
Yannick

Miele expert sinds 2017

Wat je moet weten

  • De Consumentenbond werkt aan eerlijke, veilige en rechtvaardigde markten.
  • Je vindt enkel Miele wasmachines terug in de top 8 van de Consumentenbond.
  • De Consumentenbond test wasmachines op 8 verschillende aspecten.
  • De beste Miele wasmachine Consumentenbond is de Miele WSF 363 WCS PowerWash 2.0

Beste Miele wasmachine volgens de consumentenbond

Miele wasmachines komen ontzettend goed uit de tests van de Consumentenbond. De Consumentenbond heeft negen wasmachines het label ‘beste uit de test’ gegeven; dit zijn allemaal Miele wasmachines. In totaal heeft de Consumentenbond 86 wasmachines getest en vergeleken. Op nummer 1 tot en met nummer 8 vind je enkel Miele wasmachines terug. Miele blinkt vooral uit in het schoonmaken en centrifugeren. Bekijk hier de beste Miele wasmachines van 2024 volgens de consumentenbond!

1

Beste miele wasmachine consumentenbond

De Miele wsf 363 wcs powerwash 2.0 is met een 9,3 één van de best beoordeelde wasmachines! Lees deze uitgebreide review om erachter te komen of deze wasmachine bij jou past.

De Miele wsf 363 wcs powerwash 2.0 is een fijne wasmachine met een duidelijk display om alles over de wasprogramma's op af te lezen. De wasmachine is geschikt voor een huishouden van 2 à 3 personen, aangezien het maximale vulgewicht 8 kg is. Hiermee is de wasmachine geschikt voor een klein gezin. Met het QuickPowerWash programma was je 5 kg wasgoed binnen 49 minuten schoon. Ook kun je gebruik maken van de meegeleverde CapDosing capsules, deze bevatten een speciaal wasmiddel voor bepaalde stoffen en zijn precies voldoende voor één wasbeurt per capsule. Je zult bovendien extra lang van de wasmachine kunnen genieten aangezien hij van goede materialen is gemaakt en hierdoor een lange levensduur heeft. Zo beschikt de wasmachine over een koolborstelloze motor, een zelfreinigende wasmiddellade en een RVS trommel.

De grote voordelen van de Miele wsf 363 wcs powerwash 2.0 zijn de energiezuinigheid, het lage geluidsniveau, de Wi-Fi functie en de stoomfunctie. Ook is de wasmachine als beste getest door Coolblue. Aan de andere kant hoort er ook een nadeel bij de Miele wsf 363 wcs powerwash 2.0, de wasmachine beschikt namelijk niet over trommelverlichting. Wil je weten wat dit allemaal betekent voor het gebruiksgemak? Lees dan snel verder.

2
De belangrijkste eigenschappen van de Miele WSG 663 WCS TwinDos zijn: het vulgewicht van 9 kg en energieklasse A. Daarnaast is het toerental: 1400 rpm en maakt de machine voor 68 dB geluid.

De Miele WSG 663 WCS TwinDos is een ruime, energiezuinige wasmachine met automatische wasmiddeldosering. De TwinDos reservoirs onderin passen de dosering aan op de hoeveelheid was. Zo blijft je kleding langer mooi, doordat je altijd precies genoeg wasmiddel gebruikt. Het is ook mogelijk om je eigen wasmiddel en wasverzachter te gebruiken. Je voegt dit handmatig toe via de lade of laat dit automatisch doseren. Hiervoor koop je 2 lege Miele navulreservoirs: TwinDos 1 en 2. Je hebt keuze uit programma's voor bijvoorbeeld fijne was, overhemden en jeans. Om je wollen trui of zijden blouse speciaal te behandelen, gebruik je CapDosing wascapsules. Per wasbeurt doe je één capsule in de wasmiddellade. Door de koolborstelloze ProfiEco motor gaat de wasmachine tot slot langer mee.

Wat is de consumentenbond?

De Consumentenbond werkt samen met de consument aan eerlijke, veilige en rechtvaardigde markten. Het is een vereniging zonder winstoogmerk. Jaarlijks test de Consumentenbond duizenden producten, waaronder Miele wasmachines. Er wordt vervolgens verslag gedaan over welk product als beste uit de test kwam en welk product in hun ogen de beste koop is. Ook lees je waar je op moet letten in je zoektocht naar een nieuwe wasmachine.

Consumenten krijgen inzicht in de manier waarop de Consumentenbond test. Op deze manier blijft de betrouwbaarheid van de test gewaarborgd. Ben je op zoek naar een nieuwe Miele voorlader wasmachine, dan kunnen deze testen goed van pas komen.

Waar test de consumentenbond op

De Consumentenbond test doorlopend wasmachines. Iedere maand zijn er nieuwe testresultaten te vinden. De machines komen uit alle prijsklassen en hebben een vulgewicht van 6 tot 12 kilo wasgoed. Ze worden beoordeeld op de volgende punten:

Wasprogramma’s

Tijdens de wasmachinetest worden de wasmachines flink op de proef gesteld. De machines worden op twee verschillende wasprogramma’s getest: een katoenprogramma en het synthetische wasprogramma.

Schoonmaken

De testers nieten speciale doeken met vlekken vast op wasgoed dat vervolgens de wasmachine in gaat. De vlekken hebben verschillende eigenschappen, waaronder thee, wijn, chocolade-ijs, bloed, slasaus, lippenstift en motorolie. Na het wassen worden de vlekken getest om zo te bekijken hoe goed de vlekken verwijderd zijn.

Centrifugeren

De was wordt voor en na de wasbeurt gewogen. Hoe kleiner het verschil in gewicht is, hoe beter de machine centrifugeert.

Spoelen

Overgebleven water wordt opgevangen en doorgemeten om zo te bekijken of en hoeveel resten wasmiddel er nog inzitten. En dus: hoe goed de machine nu echt heeft gespoeld.

Verbruik

De testers meten de hoeveelheid water en energie die verbruikt wordt tijdens het wassen. In de berekeningen die je op de website terug vindt, wordt er uitgegaan van vier wasbeurten per week. Een zuinige wasmachine, krijgt een hogere score.

Programmaduur

De duur van een programma kans soms flink afwijken van de tijd die wordt weergeven op het display of in de handleiding. De Consumentenbond bekijkt hoe lang een programma er nu echt over doet. De snelste wasmachines, krijgen de hoogte scores.

Geluid

Ook het geluid dat de wasmachines produceren wordt gemeten en beoordeeld. Dat doet de Consumentenbond in een levensechte opstelling. Maar liefst drie experts beoordelen de machines op het geluidsniveau wassen en het geluidsniveau tijdens het centrifugeren.

Gebruiksgemak

Tot slot worden de wasmachines ook beoordeelt op gebruiksgemak. Hoe makkelijk gaat het in- en uitladen van de machine? Is de wasmiddellade gemakkelijk te bedienen? Hoe gaat het bedienen van de machine zelf? Welke feedback krijg je van de machine tijdens het wassen? Is de machine gemakkelijk te onderhouden? De Consumentenbond onderzoekt het antwoord op al deze vragen.