Miele wasmachines komen ontzettend goed uit de tests van de Consumentenbond. De Consumentenbond heeft negen wasmachines het label ‘beste uit de test’ gegeven; dit zijn allemaal Miele wasmachines. In totaal heeft de Consumentenbond 86 wasmachines getest en vergeleken. Op nummer 1 tot en met nummer 8 vind je enkel Miele wasmachines terug. Miele blinkt vooral uit in het schoonmaken en centrifugeren. Bekijk hier de beste Miele wasmachines van 2025 volgens de consumentenbond!
De Miele WSF 363 WCS PowerWash is een wasmachine waarmee je 8 kilogram kleding in één keer kunt wassen. Hierdoor heb je genoeg ruimte voor meerdere dagen kleding of zelfs beddengoed. De machine bespaart water en energie dankzij de Spin&Spray techniek. Een belangrijk voordeel is dat een volledig wasprogramma nooit langer dan 3 uur duurt.
Haast? Met het QuickPowerWash programma was je een halve lading binnen 49 minuten schoon. Voor speciale kledingstukken zoals wollen truien kun je de meegeleverde CapDosing capsules gebruiken. Deze bevatten precies genoeg speciaal wasmiddel voor één wasbeurt. Met een geluidsniveau van 69 decibel is deze machine ook nog eens stiller dan gemiddeld.
Het enige nadeel is dat de wasmachine niet beschikt over TwinDos, waardoor je wasmiddel niet automatisch wordt gedoseerd. Maar dankzij de waterbesparende techniek en de snelle wasprogramma's is dit alsnog een handige machine voor dagelijks gebruik.
De Miele WSD 164 WCS is een wasmachine die geschikt is voor grote hoeveelheden was. Met 9 kilogram vulgewicht kun je makkelijk de was van een hele week in één keer doen. Als je minder was hebt, past de machine automatisch het verbruik en de duur aan. Extra handig zijn de verschillende wasprogramma's voor onder andere impregneren, overhemden en donkere was.
Deze wasmachine is op afstand te bedienen via het touchscreen display of via de app op je smartphone dankzij de WiFiConn@ct functie. Voor kwetsbare kledingstukken zoals wollen truien kun je een CapDosing capsule gebruiken met een speciaal wasmiddel voor één wasbeurt. Met een geluidsniveau van 70 decibel is deze machine ook veel stiller dan de meeste andere wasmachines.
De wasmachine heeft geen TwinDos functie voor het automatisch doseren van wasmiddel. Ook ontbreekt de PowerWash 2.0 technologie, waarmee je was binnen 49 minuten schoon zou zijn. Toch biedt de Miele WSD 164 WCS genoeg handige functies die het wassen makkelijker maken.
De Consumentenbond werkt samen met de consument aan eerlijke, veilige en rechtvaardigde markten. Het is een vereniging zonder winstoogmerk. Jaarlijks test de Consumentenbond duizenden producten, waaronder Miele wasmachines. Er wordt vervolgens verslag gedaan over welk product als beste uit de test kwam en welk product in hun ogen de beste koop is. Ook lees je waar je op moet letten in je zoektocht naar een nieuwe wasmachine.
Consumenten krijgen inzicht in de manier waarop de Consumentenbond test. Op deze manier blijft de betrouwbaarheid van de test gewaarborgd. Ben je op zoek naar een nieuwe Miele voorlader wasmachine, dan kunnen deze testen goed van pas komen.
De Consumentenbond test doorlopend wasmachines. Iedere maand zijn er nieuwe testresultaten te vinden. De machines komen uit alle prijsklassen en hebben een vulgewicht van 6 tot 12 kilo wasgoed. Ze worden beoordeeld op de volgende punten:
Tijdens de wasmachinetest worden de wasmachines flink op de proef gesteld. De machines worden op twee verschillende wasprogramma’s getest: een katoenprogramma en het synthetische wasprogramma.
De testers nieten speciale doeken met vlekken vast op wasgoed dat vervolgens de wasmachine in gaat. De vlekken hebben verschillende eigenschappen, waaronder thee, wijn, chocolade-ijs, bloed, slasaus, lippenstift en motorolie. Na het wassen worden de vlekken getest om zo te bekijken hoe goed de vlekken verwijderd zijn.
De was wordt voor en na de wasbeurt gewogen. Hoe kleiner het verschil in gewicht is, hoe beter de machine centrifugeert.
Overgebleven water wordt opgevangen en doorgemeten om zo te bekijken of en hoeveel resten wasmiddel er nog inzitten. En dus: hoe goed de machine nu echt heeft gespoeld.
De testers meten de hoeveelheid water en energie die verbruikt wordt tijdens het wassen. In de berekeningen die je op de website terug vindt, wordt er uitgegaan van vier wasbeurten per week. Een zuinige wasmachine, krijgt een hogere score.
De duur van een programma kans soms flink afwijken van de tijd die wordt weergeven op het display of in de handleiding. De Consumentenbond bekijkt hoe lang een programma er nu echt over doet. De snelste wasmachines, krijgen de hoogte scores.
Ook het geluid dat de wasmachines produceren wordt gemeten en beoordeeld. Dat doet de Consumentenbond in een levensechte opstelling. Maar liefst drie experts beoordelen de machines op het geluidsniveau wassen en het geluidsniveau tijdens het centrifugeren.
Tot slot worden de wasmachines ook beoordeelt op gebruiksgemak. Hoe makkelijk gaat het in- en uitladen van de machine? Is de wasmiddellade gemakkelijk te bedienen? Hoe gaat het bedienen van de machine zelf? Welke feedback krijg je van de machine tijdens het wassen? Is de machine gemakkelijk te onderhouden? De Consumentenbond onderzoekt het antwoord op al deze vragen.