WitgoedMerken.nl

Miele wasmachine afmetingen

Voor je een nieuwe wasmachine koopt, is het belangrijk om te weten of hij ook daadwerkelijk past op de plek die je voor ogen hebt. Miele wasmachines hebben een standaard hoogte, breedte en diepte, ook al kan het per model enkele centimeters verschillen. Lees hier alles wat je moet weten over de afmetingen van een wasmachine van Miele.
Picture of Yannick
Yannick

Miele expert sinds 2017

Wat je moet weten

  • Een voorlader wasmachine is 85 cm hoog, 60 cm breed & 60 - 70 cm diep.
  • Een bovenlader wasmachine is 90 cm hoog, 40 cm breed & 60 cm diep.
  • De exacte afmetingen verschillen per model.

Afmetingen wasmachine in een overzicht

De afmetingen van een wasmachine worden voornamelijk bepaald door het type wasmachine. Een voorlader wasmachine, die de deur naar de trommel aan de voorzijde heeft zitten, heeft andere afmetingen dan een bovenlader wasmachine, die de opening naar de trommel aan de bovenkant heeft. In het overzicht hieronder lees je wat de standaard wasmachine afmetingen zijn voor wasautomaten van Miele.

AfmetingenWasmachine voorladerWasmachine bovenlader
Hoogte85 cm90 cm
Breedte60 cm40 cm
Diepte60 – 70 cm60 cm

De afmetingen van een bovenlader wasmachine

Het grooste verschil is dat bovenlader wasmachines hoger zijn, waardoor je gemakkelijker je wasgoed in en uit de trommel kunt laden. Daarnaast heeft een bovenlader wasmachine een andere standaard breedte, ze zijn een stuk smaller dan de gemiddelde voorlader wasmachine. Om die reden wordt de bovenlader ook wel een ‘kleine wasmachine’ genoemd. Je kunt hem namelijk makkelijker kwijt in een kleine ruimte. Door de geringe afmetingen van een bovenlader wasmachine, is dit model niet geschikt voor een groot gezin. Deze wasmachines hebben meestal een vulgewicht van maximaal 6 kg – wat hem de perfecte wasmachine maakt voor een huishouden van 1 of 2 personen. Een groot gezin vereist meer vulgewicht dan dat en kan dus beter zoeken naar een grotere wasmachine.

De afmetingen van een voorlader wasmachine

De standaard diepte van een voorlader wasmachine kan enigszins verschillen. Het grote voordeel van een voorlader wasmachine is dat je je droger op je wasmachine plaatsen kunt. Meet wel altijd vooraf op of het oppervlak van het bovenblad groot genoeg is om jouw droger te dragen.

Vaak zijn voorlader wasmachines met een hoger vulgewicht dieper dan wasmachines met een kleiner vulgewicht. Het vulgewicht van een wasmachine wordt ook wel de ‘capaciteit’ genoemd, en geeft aan hoeveel kg wasgoed in de trommel past per wasbeurt. Dus, hoe groter de trommel, hoe meer vulgewicht en hoe dieper de wasmachine is. Voorlader wasmachines bieden meestal tussen de 8 kg en 10 kg vulgewicht, wat genoeg ruimte in de trommel biedt voor de vuile was van iedere grootte huishouden; van een kleiner gezin van 3 personen, tot een grote familie van 5 personen of meer.

Verschilt een Miele wasmachine qua afmetingen?

Hierboven noemden we de standaard afmetingen van voorlader wasmachines en bovenladers. Echter kunnen de exacte afmetingen van een wasmachine hier wel van afwijken. De exacte afmetingen verschillen per model. Het verschil zal niet groot zijn, maar als je je wasmachine bijvoorbeeld wilt inbouwen kan een halve centimeter al een groot verschil maken. Meet daarom altijd goed op of je voldoende ruimte hebt voor een wasmachine en of de nieuwe wasmachine past op die plek.