WitgoedMerken.nl

Miele wasmachine 1400 toeren

Tegenwoordig hebben de meeste wasmachines van Miele een toerental van 1400 rpm (rounds per minute). Dat betekent dat de wasmachine centrifugeert met tot wel 1400 toeren per minuut.
1

Miele WSD 323 WCS PowerWash 2.0

2

Miele WSD 023 WCS

3

Miele WSG 363 WCS PowerWash 2.0

4

Miele PWM 300 SmartBiz

5

Miele WSA 033 WCS

Laatste update: 25 april 2024

1

Miele WSD 323 WCS PowerWash 2.0

2

Miele WSD 023 WCS

3

Miele WSG 363 WCS PowerWash 2.0

4

Miele PWM 300 SmartBiz

5

Miele WSA 033 WCS

Laatste update: 25 april 2024

Picture of Yannick
Yannick

Miele expert sinds 2017

Wat je moet weten

  • Miele wasmachines met 1400 toeren centrifugeren met 1400 rondjes per minuut.
  • Met een Miele wasmachine met 1400 toeren komt je wasgoed er erg droog uit.
  • Een Miele wasmachine kan 1200, 1400 of 1600 toeren hebben.
  • De beste Miele wasmachine 1400 toeren is de Miele WSD 323 WCS PowerWash 2.0

Beste 1400 toeren Miele wasmachine van 2024

In de regel geldt; Miele wasmachines zijn de beste. Dus hieronder vind je de beste van de beste wasmachines van dit moment! Bij het maken van deze selectie hebben we onder andere gekeken naar de hoeveelheid vulgewicht, het energieverbruik per wasbeurt, het geluidsniveau centrifugeren, de opties voor gebruiksgemak en het aantal speciale wasprogramma’s. Staat jouw nieuwe wasmachine hier tussen?

1

Beste miele wasmachine 1400 toeren

De Miele wsd 323 wcs powerwash 2.0 wasmachine is beoordeeld met een 9,2 door de consument. Ben jij op zoek naar een nieuwe wasmachine en heeft de Miele wsd 323 wcs powerwash 2.0 jouw interesse gewekt? Lees dan deze review om meer over de wasmachine te weten te komen.

De Miele wsd 323 wcs powerwash 2.0 beschikt over 14 verschillende wasprogramma's een digitaal display waar alles duidelijk vanaf te lezen is. Het vulgewicht van de wasmachine is 8 kg, waardoor de wasmachine geschikt is voor een huishouden van 3 à 4 personen. De voordelen van de Miele wsd 323 wcs powerwash 2.0 zijn de energiezuinigheid, het lage geluidsniveau en de stoomfunctie. Daarnaast kun je rekenen op een lange levensduur door de goede bouwkwaliteit. De nadelen van de Miele wsd 323 wcs powerwash 2.0 zijn de ontbrekende trommelverlichting en Wi-Fi functie. Lees verder om erachter te komen wat deze voor- en nadelen voor het gebruiksgemak betekenen.
2
Met een reviewscore van een 9.2 behoort de Miele wsd 023 wcs wasmachine tot de best beoordeelde wasmachines. Wij hebben deze uitgebreide review geschreven om jou te helpen bij het maken van een keuze voor jouw nieuwe wasmachine. Lees snel verder voor de voor- en nadelen van de Miele wsd 023 wcs.

De Miele wasmachine heeft 12 verschillende wasprogramma's, met speciale wasprogramma's voor je wollen trui, regenkleding en je favoriete zwarte shirts. De wasmachine is geschikt voor een huishouden van 2 of 3 personen met een vulgewicht van 8 kg, dus perfect voor een klein gezin. Zo kun je kleine wasbeurten doen, maar ook grotere wasbeurten. Bovendien valt alles over de wasprogramma's duidelijk af te lezen op het display van de Miele wasmachine. De voordelen van de Miele wsd 023 wcs zijn het energieverbruik, de goede bouwkwaliteit, de stoomfunctie en de mogelijkheid om tussentijds was toe te voegen. Bovendien zul je vanwege het lage geluidsniveau geen overlast van de wasmachine hebben. De nadelen van de Miele wsd 023 wcs zijn de ontbrekende Wi-Fi en trommelverlichting en het feit dat de wasmachine niet over een zelfreinigende wasmiddellade beschikt. Hieronder hebben wij al deze voor- en nadelen uitgebreid verder besproken.
3
De Miele wsg 363 wcs powerwash 2.0 is een goed beoordeelde wasmachine met een 9,3 reviewscore. Ben jij op zoek naar een nieuwe wasmachine? Dan is de Miele wsg 363 wcs powerwash 2.0 misschien wel iets voor jou. Lees snel deze uitgebreide review om meer over de machine te weten te komen.

Voordat we de voor- en nadelen van de Miele wsg 363 wcs powerwash 2.0 wasmachine gaan bespreken zullen we wat algemene kenmerken aan bod brengen. De wasmachine beschikt over een duidelijk display waar alles eenvoudig op is af te lezen over de 27 verschillende wasprogramma's. Daarnaast is het vulgewicht van de wasmachine maximaal 9 kg waarmee hij geschikt is voor een groot huishouden van 5 of meer personen. Perfect voor een groot gezin of een studentenhuis. De mogelijkheid om tussentijds was toe te voegen draagt bovendien bij aan het gebruiksgemak. De kledingbeschermende trommel gaat slijtage tegen waardoor je wollen trui mooi blijft.

De voordelen van de Miele wsg 363 wcs powerwash 2.0 zijn het energielabel, het lage geluidsniveau, de topklasse bouwkwaliteit en het feit dat de wasmachine over Wi-Fi en een stoomfunctie beschikt. Het nadeel van de Miele wsg 363 wcs powerwash 2.0 is de ontbrekende trommelverlichting. Lees gauw verder om erachter te komen wat deze voor- en nadelen betekenen voor het gebruiksgemak.
4
De belangrijkste eigenschappen van de Miele PWM 300 SmartBiz zijn: het vulgewicht van 7 kg en energieklasse A. Daarnaast is het toerental: 1400 rpm en maakt de machine voor 69 dB geluid.

De Miele PWM 300 SmartBiz is een professionele wasmachine die je bijvoorbeeld in je kapperszaak, restaurant of sportclub zet. De wasmachine is geschikt voor intensief gebruik en gaat gemiddeld de helft langer mee dan een huishoudelijk model. Voor sterk vervuilde bedrijfskleding gebruik je het intensieve programma. Hiermee was je tot wel 90°C grondig schoon. Voor vaatdoeken en washandjes gebruik je het programma voor schoonmaaktextiel. Ook als je geen bedrijf hebt, maar wel meerdere keren per dag wast, plaats je de wasmachine gerust bij je thuis. Je doet met 7 kilogram vulgewicht energiezuinig de was van ongeveer één persoon. Je wasgoed slijt minder snel dankzij de honingraatstructuur van de SoftCare trommel. Tafellakens, beddengoed en handdoeken gaan hierdoor langer mee.
5

Met 12 verschillende wasprogramma's en een duidelijk display is de Miele wsa 033 wcs een erg fijne wasmachine! Wil je meer te weten komen over deze wasmachine? Lees dan deze uitgebreide review over de Miele wsa 033 wcs wasmachine.

De Miele wsa 033 wcs beschikt over 12 verschillende wasprogramma's voor bijvoorbeeld wol of fijne was, waardoor je verschillende opties hebt voor je kleding. Daarnaast is het mogelijk om gebruik te maken van de CapDosing wascapsules. Met de CapDosing wascapsules heb je precies genoeg wasmiddel voor je wollen trui of zijden blouse. Per wasbeurt doe je één capsule in de zelfreinigende wasmiddellade.

Wij hebben voor jou alle voor- en nadelen van deze wasmachine op een rijtje gezet in de hoop jou te helpen bij het maken van een goede keuze. De voordelen van de Miele wsa 033 wcs zijn het energielabel B, het lage geluidsniveau tijdens het centrifugeren en de topklasse bouwkwaliteit. Daarnaast is het mogelijk om tussentijds was toe te voegen en is de machine geschikt voor een single of stel. Aan de andere kant horen er ook wat nadelen bij de Miele wasmachine; zo heeft de machine geen Wi-Fi, stoomfunctie of trommelverlichting en behoort hij slechts tot de basisklasse waskwaliteit. Benieuwd wat dit betekent voor het gebruiksgemak van de Miele wsa 033 wcs? Lees dan snel verder om meer te weten te komen.

Waarom een 1400 toeren Miele wasmachine? 

Miele wasmachines staan bekend om de kwaliteit die ze leveren. Uit vrijwel ieder onderzoek naar de prestaties en het gebruiksgemak van wasmachines, komt Miele als beste uit de test. Door de snelle centrifuge van 1400 toeren per minuut komt je wasgoed een stuk droger uit de trommel dan wanneer je een lager toerental gebruikt. Hierdoor hoef je was minder lang in de droger of aan de waslijn.

Ben je van plan een nieuwe wasmachine van Miele met minimaal 1400 toeren te kopen? Dan heb je geluk! Het aanbod is hierin namelijk best groot. Miele maakt namelijk voornamelijk wasmachines met een toerental van 1400. En dat komt met een aantal voordelen. Lees snel verder!

  1. Je hebt keuze uit de diverse designlijnen van Miele, zoals Miele TwinDos voor een behoedzame wasbehandeling of Miele PowerWash (ook bekend als Miele QuickPowerWash) voor een lager energieverbruik per wasbeurt.

  2. Daarnaast zijn er 1400 rpm Miele wasmachines beschikbaar met een trommel geschikt voor iedere gezinsgrootte; Ze hebben verschillende wasmachines met 6 of 7 kg vulgewicht, maar ook met 8 kg en 9 kg vulgewicht als je een ruim laadvermogen nodig hebt.

  3. Of je nou een bovenlader wasmachine of voorlader wilt, Miele biedt het allebei. Het assortiment aan wasmachine voorlader modellen is echter wel groter.

  4. Miele 1400 rpm wasmachines beschikken over verschillende extra’s zoals een softcare trommel, uitgestelde start, Miele SingleWash voor kleine wasjes, automatische wasmiddeldosering, startuitstel en beladingssensor.

  5. Net zoals iedere wasmachine van Miele hebben de 1400 rpm modellen tevens verschillende speciale wasprogramma’s zoals voor handwas, een stoomfunctie, overhemden en gordijnen.

  6. Daarnaast zijn ze uitgerust met verschillende type waterbeveiliging, zodat de kans is lekkage wordt verkleint en jij met een gerust hart kunt wassen.

  7. Wil je een stille wasmachine? Een hoog toerental zit dat niet in de weg. Het geluidsniveau centrifugeren komt namelijk nooit boven de 73 decibel (dB).

  8. En ten slotte: iedere 1400 toeren wasmachine van Miele is een energiezuinige wasmachine! De meeste modellen hebben energieklasse A (het allerbeste), slechts een enkele 1400 toeren wasmachine van Miele heeft energieklasse B.

Verschil tussen toerentallen

Maar wat is het verschil eigenlijk tussen 1200, 1400 en 1600 toeren? Dat wordt uitgedrukt in een restvochtpercentage. Bij een toerental van 1200 rpm, heeft je wasgoed een restvochtpercentage van 52% wanneer het uit de trommel komt na het centrifugeren. Voor een wasautomaat met 1400 rpm is dat gemiddeld 50%. Tegenwoordig zie je ook steeds meer wasmachines die tot wel 1600 toeren maken tijdens de centrifuge. Deze hebben een gemiddelde restvochtpercentage van 44%.

Het klinkt natuurlijk erg fijn, een zo droog mogelijke was. Maar er kleeft ook een nadeel aan; het is namelijk niet heel goed voor je wasgoed om het altijd maar met een hoog toerental te centrifugeren. Stoffen worden hier dunner van en de kans op slijtage is groter. Gelukkig kan je bij wasmachines altijd het toerental per wasbeurt instellen. Bepaalde speciale wasprogramma’s zijn bijvoorbeeld al standaard ingesteld met een lager aantal toeren tijdens het centrifugeren.