WitgoedMerken.nl

Wat kost een Miele wasmachine

Miele staat voor kwaliteit, comfort en gebruiksgemak. Miele wasmachines hebben dan ook een uitstekende bouwkwaliteit, goede wasprestaties en een lange levensduur. Echter, aan een Miele wasmachine hangt vaak een behoorlijk prijskaartje. De prijzen voor nieuwe Miele wasmachines lopen uiteen van € 800 tot maar liefst € 2000.
Picture of Yannick
Yannick

Miele expert sinds 2017

Wat je moet weten

  • Een Miele wasmachine kost tussen de €800,- en €2000 euro.
  • Een Miele wasmachine kost gemiddeld €1400,-.
  • Een Miele wasmachine is duurder, maar brengt veel voordelen met zich mee.

Hoeveel kost een Miele wasmachine?

De prijs is afhankelijk van het gekozen model. Je kunt al een Miele wasmachine kopen voor € 800, maar er zijn ook modellen verkrijgbaar die € 2000 kosten. Gemiddeld kost een Miele wasmachine rond de € 1400.

Over het algemeen geldt: hoe duurder de machine, hoe hoger het vulgewicht en/of hoe beter de energieklasse en/of over hoe meer functies de machine beschikt. Ben je op zoek naar een Miele wasmachine voor een goede prijs, dan is het waardevol de Miele wasmachine aanbiedingen goed in de gaten te houden.

Waarom een Miele wasmachine de investering waard is

Hoewel je voor een Miele wasmachine behoorlijk wat neer moet leggen, is de aanschaf vaak toch de moeite waard. Miele wasmachines hebben namelijk vele voordelen ten opzichte van andere merken wasmachines:

Lange levensduur

De meeste wasmachines gaan slechts 2 tot 8 jaar mee. Een Miele wasautomaat gaat daarentegen gemiddeld genomen maar liefst 17 jaar lang mee. Hoewel je meer voor een Miele wasmachine betaald, hoef je dus minder snel weer een nieuwe wasmachine aan te schaffen.

Uitstekende kwaliteit

Miele wasmachines steken met kop en schouders boven de andere wasmachines uit. Dat blijkt ook uit verschillende testen van de Consumentenbond. Zowel qua gebruiksgemak en wasresultaat scoren Miele wasmachines erg goed.

Handige functies

Een nieuwe Miele wasmachine beschikt vaak over vele handige functies, zoals:

  1. Miele PowerWash: Met PowerWash 2.0 geniet je in een mum van tijd van schoon wasgoed. Dit onder andere dankzij het speciale wasritme en de extra warmtepomp.

  2. Miele QuickPowerWash: In minder dan een uur tijd is je wasgoed schoongewassen.

  3. Miele TwinDos: Het TwinDos-systeem doseert automatisch je wasmiddel en voegt dit op het beste moment aan de trommel toe. Hierdoor hoeft je wasmachine niet onnodig lang te draaien om het teveel aan zeep weg te spoelen. Je bespaart water, energie en wasmiddel én je houdt er je kleding langer mooi door.

  4. Miele CapDosing: Doseer wasmiddel extra gemakkelijk door simpelweg een capsule aan de wasmiddellade toe te voegen. Je kunt impregneermiddel, vlekken-booster, vloeibaar wasmiddel of wasverzachter aan de Miele-caps toevoegen. De machine voegt automatisch de inhoud op het juiste moment aan de trommel toe.

  5. Miele SoftCare-trommel: Houd je niet van strijken, dan is een wasmachine voorlader met SoftCare-trommel ideaal. Door de toevoeging van stoom wordt je wasgoed in de trommel al gladgestreken. Je wasgoed komt hierdoor veel minder gekreukt uit de trommel.

  6. Trommel met honingraatmotief: Doordat de trommel een honingraatmotief heeft blijft er een dun laagje water tussen de trommelwand en je wasgoed staan. Je kleding blijft in deze trommel dus optimaal beschermd.