WitgoedMerken.nl

Levensduur Miele wasmachine

Miele wasmachines staan niet alleen bekend om hun uitstekende kwaliteit, maar ook hun lange levensduur. De gemiddelde levensduur van een standaard wasmachine varieert van 2 tot 8 jaar. Miele wasmachines gaan daarentegen gemiddeld 17 jaar lang mee!
Picture of Yannick
Yannick

Miele expert sinds 2017

Wat je moet weten

  • De gemiddelde levensduur van een wasmachine ligt tussen de 2 en 8 jaar.
  • Een Miele wasmachine gaat gemiddeld 17 jaar mee.
  • Je kunt zelf ook invloed hebben op de levensduur van jouw Miele wasmachine.

Hoelang gaat een Miele wasmachine mee?

Hoe lang je wasmachine meegaat, is afhankelijk van vele verschillende factoren zoals: hoe je de machine gebruikt, hoe vaak je hem gebruikt, hoe je de machine onderhoudt en de bouwkwaliteit. De bouwkwaliteit van een wasmachine is vaak erg afhankelijk van het gekozen merk. Miele heeft haar uitstekende bouwkwaliteit al bewezen.

Vaak betaal je voor een nieuwe wasmachine van Miele aanzienlijk meer dan voor een nieuwe wasmachine van een ander merk, maar je kunt er wel vanuit gaan dat een dergelijke machine een langere levensduur heeft. Waar een goedkopere wasmachine meestal slechts 2 tot 8 jaar meegaan, gaat een Miele wasmachine gemiddeld genomen maar liefst 17 jaar lang mee.

Zo zorg je ervoor dat je nieuwe wasmachine langer meegaat

Een gemiddeld huishouden kan niet zonder wasmachine. Als je je nieuwe wasmachine goed verzorgd, gaat hij langer mee. Hieronder hebben we een aantal tips voor je op een rijtje gezet:

  1. Voorkom te volle wasmachines: Een te volle trommel kan slijtage veroorzaken. In plaats van één volle lading, kun je dus beter twee kleinere ladingen wassen.

  2. Controleer je wasgoed: Let er op dat er geen scherpe voorwerpen, zoals munten of sleutels, in je broek- of jaszakken zitten. Dergelijke objecten kunnen de trommel beschadigen. Was je bh’s, dan kun je deze het best in een netje wassen, zodat de beugels niet in de trommel terecht kunnen komen.

  3. Schoonmaken: Ook je wasmachine moet je regelmatig schoonmaken. Vergeet hierbij ook niet het pluizenfilter en de wasmiddellade na te kijken.

  4. Vermijd vorst: Wasmachines kun je het best niet in een vorstgevoelige ruimte plaatsten. Vorst kan bepaalde onderdelen van een wasmachine, zoals slangen en elektra, beschadigen.

  5. Laat de trommel drogen: Is de was klaar? Laat de deur van de machine dan nog even open staan. Op deze manier kan de trommel goed drogen en worden vervelende geurtjes voorkomen.

  6. Kookwas: Draai eens in de maand een kookwas. Door je wasmachine (leeg of met bijvoorbeeld beddengoed of handdoeken) op 90 tot 95 graden te laten draaien, worden alle schimmels, vetluis en vuilresten losgeweekt en weggespoeld.

  7. Gebruik de juiste hoeveelheid wasmiddel: Je gebruikt al gauw te veel wasmiddel. Houd je aan de dosering die op de verpakking vermeld staat. Zo voorkom je dat er onnodig zeepresten in de trommel achterblijven.

  8. Was zo vaak mogelijk op lage temperaturen: Door verhitting ontstaat kalkaanslag. Probeer dus zo veel mogelijk op lage temperaturen te wassen.