WitgoedMerken.nl

Bouwjaar Miele wasmachine achterhalen

Ben je benieuwd uit welk jaar je Miele wasmachine of wasdroger komt? Bijvoorbeeld omdat je een goede tweedehands Miele wasmachine of wasdroger op het oog hebt? Helaas is het bouwjaar van Miele wasmachines of wasdrogers, in vergelijking met andere fabrikanten, niet zo eenvoudig te achterhalen. Niet eenvoudig, maar niet onmogelijk.
Picture of Yannick
Yannick

Miele expert sinds 2017

Wat je moet weten

  • Vind de naam van het model op het typeplaatje op de wasmachine.
  • Zoek het model op, op de website Miele om het bouwjaar te achterhalen.
  • Je kunt ook contact opnemen met de klantenservice van Miele.

Stappen om het bouwjaar van een Miele wasmachine te achterhalen 

Volg onderstaande stappen om het bouwjaar van een Miele wasmachine te achterhalen:

1. Model van je Miele wasmachine

Het model van je Miele wasmachine vind je terug op het typeplaatje. Het typeplaatje zit bij een voorlader wasmachine meestal aan de binnenkant van het deurtje. Bij een bovenlader wasmachine vind je het typeplaatje op de achterkant van het apparaat. Koop je een nieuwe wasmachine, dan krijg je er altijd een tweede typeplaatje bij.

Op het typeplaatje vind je informatie over:

  1. Model

  2. Materiaalnummer

  3. Serie-index

  4. Serienummer

2. Zoek op model

Zoek vervolgens je model op, op deze website. Je vindt hier veel informatie over je machine en de gebruikte onderdelen. Bovenaan de pagina zie je de maanden en jaren waarin het model geproduceerd is. Zoals in onderstaand voorbeeld:

Zoals je ziet, wordt dit model (WW 670 WPM) geproduceerd van september 2020 tot december 2022.

Alternatief: bellen naar de Miele klantenservice

Mocht je niet uit bovenstaande stappen komen, dan is er ook nog een tweede manier om het bouwjaar van je Miele wasmachine te achterhalen. Houd het serienummer van je wasmachine bij de hand en bel naar de klantenservice. Of, breng een bezoekje aan het Miele experience center. Miele kan aan de hand van het serienummer de exacte productiedag voor je opzoeken.

Waarom is het zo lastig om het bouwjaar van een Miele wasmachine te achterhalen?

Huishoudelijke apparaten van Miele, zoals Miele wasmachines, behoren tot de premiumklasse. Als klant krijg je enkel de beste modellen aangeboden. Alle aangeboden apparaten zijn nieuw en modern. Echter, de productie van één model kan vijf jaar lopen. Niet iedere koper is geïnteresseerd in een wasmachine die al drie of vier jaar op de markt is. Het beleid van Miele is dan ook dat een koper niet hoeft te weten wanneer de wasmachine exact is geproduceerd. Enkel Miele is op de hoogte van de productiedatum.

Het bouwjaar van je Miele wasdroger achterhalen

Het bouwjaar van je Miele wasdroger kun je op dezelfde manier achterhalen als je Miele wasmachine. De stappen zijn alsvolgt:

  1. Zoek het serienummer van je wasdroger. Dit nummer staat meestal op de binnenkant van de deur of op de achterkant van de machine.
  2. Ga naar de website van Miele en zoek naar de sectie voor het controleren van het serienummer. Op deze pagina kun je het serienummer invoeren en zoeken naar informatie over je wasdroger.
  3. Als je het serienummer hebt ingevoerd, zal de website informatie over je wasdroger weergeven, inclusief het modelnummer en het bouwjaar.

Als je het serienummer niet kunt vinden of als de website van Miele niet in staat is om het bouwjaar van je wasdroger te achterhalen, kun je contact opnemen met de klantenservice van Miele voor verdere hulp.