WitgoedMerken.nl

Garantie Miele wasmachine

Miele is één van de betere merken onder de wasmachines. Echter, je moet ook een flink bedrag neerleggen wil je een Miele wasmachine aanschaffen. Dan is het natuurlijk wel zo fijn dat je gebruik kunt maken van garantie, mocht je wasmachine onverhoopt stuk gaan. Bij een Miele wasmachine krijg je altijd tweejarige fabrieksgarantie en het is zelfs mogelijk om deze periode te verlengen.
Picture of Yannick
Yannick

Miele expert sinds 2017

Wat je moet weten

  • Op iedere Miele wasmachine zit twee jaar wettelijke garantie.
  • Je kunt met een Miele service certificaat de garantie periode met 3 jaar verlengen.
  • Miele wasmachines zijn wasmachines van topkwaliteit.

Hoeveel garantie krijg je op Miele wasmachines?

Op iedere wasmachine biedt Miele twee jaar wettelijke garantie. Gedurende deze twee jaar worden alle fabricage- en materiaalfouten gratis hersteld, zolang je aan de voorwaarden voldoet. Mocht het defect niet te repareren zijn, dan wordt de machine vervangen. Je kunt bij een probleem contact opnemen met het verkooppunt waar je je wasmachine hebt gekocht of met Miele Nederland. De Miele Service Dienst zal vervolgens bij jou thuis komen voor reparatie.

Verlengde garantie met Miele service certificaat

Je kunt een Miele service certificaat kopen bij verschillende huishoudelijke Miele apparaten, waaronder Miele wasdrogers, Miele vriezers, Miele strijksystemen, Miele ovens, Miele magnetrons, Miele kookplaten, Miele koelkasten, Miele afzuigkappen én Miele wasmachines. Hiermee wordt de garantieperiode met drie jaar verlegt, waardoor je verzekerd bent van vijf jaar Miele garantie. Je kunt dit certificaat aanschaffen tot 90 dagen na aankoop je Miele wasmachine. Je koopt een Miele service certificaat voor € 149,99 (eenmalig). De dekking gaat direct in vanaf de aanvraagdatum.

Waarom zou je een Miele wasmachine kopen?

Miele wasmachines zijn een stuk duurder dan wasmachines van andere merken. Toch is het kopen van een Miele wasmachine helemaal geen slecht idee. Wasmachines van Miele zijn van topkwaliteit. Je ziet het ook terug in tests van onder andere de Consumentenbond. Miele wasmachines steken met kop en schouders boven de andere wasmachines uit. Op de lange termijn kan het zelfs goedkoper zijn om een Miele wasmachine te bezitten, in plaats van een wasmachine van een goedkoper merk. De verwachte levensduur van huishoudelijke apparatuur van Miele ligt namelijk erg hoog.