WitgoedMerken.nl

Miele wasmachine met stoomfunctie

Houd je niet van strijken, dan is een Miele wasmachine met stoomfunctie ideaal. Doordat je wasgoed minder gekreukt uit de trommel komt, gaat het strijken een stuk sneller. Daarnaast dringt de stoom diep in de vezels van je wasgoed waardoor je kleding ook nog eens een stuk schoner uit de trommel komt. Zoals je ziet, Miele wasmachines met stoomfunctie kennen vele voordelen.
1

Miele WWR 760 WPS PowerWash 2.0 & Twindos

2

Miele WSD 323 WCS PowerWash 2.0

3

Miele WSI 863 WCS PowerWash 2.0 & Twindos

4

Miele WSF 363 WCS PowerWash 2.0

5

Miele WSD 023 WCS

Laatste update: 18 juli 2024

1

Miele WWR 760 WPS PowerWash 2.0 & Twindos

2

Miele WSD 323 WCS PowerWash 2.0

3

Miele WSI 863 WCS PowerWash 2.0 & Twindos

4

Miele WSF 363 WCS PowerWash 2.0

5

Miele WSD 023 WCS

Laatste update: 18 juli 2024

Picture of Yannick
Yannick

Miele expert sinds 2017

Wat je moet weten

 • Een Miele wasmachine met stoomfunctie ontkreukt je kleding.
 • Met een stoomfunctie verbruik je minder stroom.
 • Met een stoomfunctie kun je snel je kleding opfrissen.
 • De beste Miele wasmachine met stoomfunctie is de Miele WWR 760 WPS PowerWash 2.0 & Twindos

Beste Miele wasmachines met stoomfunctie van 2024

Heb je besloten om een nieuwe wasmachine met stoomfunctie aan te schaffen? Goede keuze! Echter, er zijn verschillende Miele modellen verkrijgbaar en het kan lastig zijn om de beste te kiezen. We hebben verschillende modellen voor je getest en de beste wasmachines hieronder voor je op een rijtje gezet:

1

Beste miele wasmachine met stoomfunctie

Ben jij op zoek naar een nieuwe wasmachine? De Miele wwr 760 wps powerwash 2.0 & twindos wasmachine is misschien wel de juiste keuze voor jou. Lees nu deze uitgebreide review om hierachter te komen.

De Miele wwr 760 wps powerwash 2.0 & twindos wasmachine is een goed beoordeelde wasmachine met een reviewscore van een 9.4. De wasmachine heeft 24 verschillende wasprogramma's voor allerlei verschillende soorten wasgoed. De Powerwash functie zorgt ervoor dat je een halve belading in slechts 49 minuten schoon wast. Bovendien is alles over de wasprogramma's duidelijk op het display af te lezen. De grote trommel met een vulgewicht van 9 kg is geschikt voor grote ladingen was en is daarmee perfect voor een huishouden van 5 of meer personen. Dit is groot genoeg voor het wassen van beddengoed of het wasgoed van een hele week.

De grote voordelen van de Miele wwr 760 wps powerwash 2.0 & twindos wasmachine zijn de energiezuinigheid, de topklasse bouw- en waskwaliteit, het lage geluidsniveau en de mogelijkheid om hem te besturen via Wi-Fi. Het nadeel van de Miele wwr 760 wps powerwash 2.0 & twindos wasmachine is de ontbrekende trommelverlichting. Wil je weten wat deze voor- en nadelen betekenen voor het gebruiksgemak? Lees dan snel verder.
2
De Miele wsd 323 wcs powerwash 2.0 wasmachine is beoordeeld met een 9,2 door de consument. Ben jij op zoek naar een nieuwe wasmachine en heeft de Miele wsd 323 wcs powerwash 2.0 jouw interesse gewekt? Lees dan deze review om meer over de wasmachine te weten te komen.

De Miele wsd 323 wcs powerwash 2.0 beschikt over 14 verschillende wasprogramma's een digitaal display waar alles duidelijk vanaf te lezen is. Het vulgewicht van de wasmachine is 8 kg, waardoor de wasmachine geschikt is voor een huishouden van 3 à 4 personen. De voordelen van de Miele wsd 323 wcs powerwash 2.0 zijn de energiezuinigheid, het lage geluidsniveau en de stoomfunctie. Daarnaast kun je rekenen op een lange levensduur door de goede bouwkwaliteit. De nadelen van de Miele wsd 323 wcs powerwash 2.0 zijn de ontbrekende trommelverlichting en Wi-Fi functie. Lees verder om erachter te komen wat deze voor- en nadelen voor het gebruiksgemak betekenen.
3
Ben jij op zoek naar een nieuwe wasmachine? Lees deze review om erachter te komen of de Miele wsi 863 wcs powerwash 2.0 & twindos wasmachine iets voor jou is.

De Miele wasmachine heeft 22 verschillende wasprogramma's en hij beschikt over een display waar alles eenvoudig op is af te lezen. Het vulgewicht van 9 kg is geschikt voor een groot huishouden van 5 of meer personen. Zo kun je grote ladingen was in één wasje draaien. Kom je ergens nog vieze losse kledingstukken tegen terwijl het programma al draait? Het is bij de Miele wsi 863 wcs powerwash 2.0 & twindos mogelijk om tussentijds was toe te voegen waardoor dit geen probleem meer is. Verder beschikt de wasmachine over een koolborstelloze motor, trommelreiniging en een zelfreinigende wasmiddellade die het gebruiksgemak vergroten.

De voordelen van de wasmachine zijn het energielabel A, waardoor je erg energiezuinig wast. Ook de waskwaliteit, Wi-Fi, het lage geluidsniveau en de stoomfunctie zijn grote voordelen. Aan de andere kant hoort er ook een nadeel bij de Miele wsi 863 wcs powerwash 2.0 & twindos wasmachine, hij beschikt namelijk niet over trommelverlichting. Wil je weten wat deze voor- en nadelen betekenen voor het gebruik van de machine? Lees dan snel verder.
4

De Miele wsf 363 wcs powerwash 2.0 is met een 9,3 één van de best beoordeelde wasmachines! Lees deze uitgebreide review om erachter te komen of deze wasmachine bij jou past.

De Miele wsf 363 wcs powerwash 2.0 is een fijne wasmachine met een duidelijk display om alles over de wasprogramma's op af te lezen. De wasmachine is geschikt voor een huishouden van 2 à 3 personen, aangezien het maximale vulgewicht 8 kg is. Hiermee is de wasmachine geschikt voor een klein gezin. Met het QuickPowerWash programma was je 5 kg wasgoed binnen 49 minuten schoon. Ook kun je gebruik maken van de meegeleverde CapDosing capsules, deze bevatten een speciaal wasmiddel voor bepaalde stoffen en zijn precies voldoende voor één wasbeurt per capsule. Je zult bovendien extra lang van de wasmachine kunnen genieten aangezien hij van goede materialen is gemaakt en hierdoor een lange levensduur heeft. Zo beschikt de wasmachine over een koolborstelloze motor, een zelfreinigende wasmiddellade en een RVS trommel.

De grote voordelen van de Miele wsf 363 wcs powerwash 2.0 zijn de energiezuinigheid, het lage geluidsniveau, de Wi-Fi functie en de stoomfunctie. Ook is de wasmachine als beste getest door Coolblue. Aan de andere kant hoort er ook een nadeel bij de Miele wsf 363 wcs powerwash 2.0, de wasmachine beschikt namelijk niet over trommelverlichting. Wil je weten wat dit allemaal betekent voor het gebruiksgemak? Lees dan snel verder.

5
Met een reviewscore van een 9.2 behoort de Miele wsd 023 wcs wasmachine tot de best beoordeelde wasmachines. Wij hebben deze uitgebreide review geschreven om jou te helpen bij het maken van een keuze voor jouw nieuwe wasmachine. Lees snel verder voor de voor- en nadelen van de Miele wsd 023 wcs.

De Miele wasmachine heeft 12 verschillende wasprogramma's, met speciale wasprogramma's voor je wollen trui, regenkleding en je favoriete zwarte shirts. De wasmachine is geschikt voor een huishouden van 2 of 3 personen met een vulgewicht van 8 kg, dus perfect voor een klein gezin. Zo kun je kleine wasbeurten doen, maar ook grotere wasbeurten. Bovendien valt alles over de wasprogramma's duidelijk af te lezen op het display van de Miele wasmachine. De voordelen van de Miele wsd 023 wcs zijn het energieverbruik, de goede bouwkwaliteit, de stoomfunctie en de mogelijkheid om tussentijds was toe te voegen. Bovendien zul je vanwege het lage geluidsniveau geen overlast van de wasmachine hebben. De nadelen van de Miele wsd 023 wcs zijn de ontbrekende Wi-Fi en trommelverlichting en het feit dat de wasmachine niet over een zelfreinigende wasmiddellade beschikt. Hieronder hebben wij al deze voor- en nadelen uitgebreid verder besproken.

De voordelen van een Miele wasmachine met stoomfunctie

Een Miele wasmachine met stoomfunctie kent behoorlijk wat voordelen. Hieronder lees je wat deze voordelen zijn:

 1. Minder strijken: Doordat je wasgoed minder gekreukt uit de trommel komt, hoef je minder of zelfs niet meer te strijken. Ideaal!

 2. Stoomfunctie: In plaats van je kleding te wassen, kun je er ook voor kiezen je kleding enkel te stomen. Je hebt geen wasmiddel nodig en bent ook nog een lekker snel klaar. Ideaal voor het snel opfrissen van je favoriete jurk of blouse.

 3. Energiezuinig: Miele wasmachines met stoomfunctie verbruiken minder water en zijn energiezuiniger. Ruikt je blouse wat muf, maar zitten er geen vlekken op? Dan kun je er voor kiezen hem enkel te stomen. Dat gaat niet alleen een stuk sneller, maar is ook beter voor het milieu én je portemonnee.

 4. Extra hygiënisch: Stoom dringt binnen tot in de vezels van je wasgoed. Hierdoor bereik je een nog schoner resultaat. Ideaal voor eenieder met allergieën, een gevoelige huid of een baby in huis.

 5. Minder slijtage: De stoomfunctie veroorzaakt minder slijtage aan je kleding.

 6. Kwaliteit: Hoewel Miele wasmachine vaak duurder zijn, is de kwaliteit van Miele wasmachines onevenaarbaar. Het wasresultaat is uitstekend en Miele wasmachines gaan een stuk langer mee dan wasmachines (al dan niet met stoomfunctie) van andere merken.

De nadelen van een Miele wasmachine met stoomfunctie

Hoewel er overduidelijk meer voor- dan nadelen zijn, moet je toch rekening houden met:

 1. Hogere prijs: Wasmachines met stoomfunctie zijn over het algemeen duurder in aanschaf.

 2. Krimpend wasgoed: Niet al je wasgoed is geschikt voor reinigen met stoom. Je wilt natuurlijk niet dat je wasgoed krimpt en daarom is het belangrijk dat je goed op het label let. Staat er een droogtrommel met kruis op? Dan moet je niet alleen de wasdroger, maar ook het stoomprogramma vermijden.

Welke stoomfuncties zitten er op Miele wasmachines

SteamCare van Miele maakt het doen van de was nog gemakkelijker. Je kunt uit de volgende stoomfuncties kiezen:

 1. Opfrissen: Tijdens dit programma verwijder je muffe of nare geurtjes uit kort gedragen kleding, zonder het volledig te wassen. Je kleding raakt weer fris en aangenaam.

 2. Stomen: Tijdens het stoomprogramma wordt je wasgoed in de machine gladgestreken. Je wasgoed komt dus minder gekreukt uit de trommel. Hierdoor hoef je minder of zelfs helemaal niet meer te strijken.

Miele wasmachine met stoomfunctie: hier moet je voor aanschaf op letten

Zoals je hebt kunnen lezen biedt een wasmachine met stoomfunctie een hoop extra voordelen. Maar, waar moet je nu precies op letten in je zoektocht naar de ideale wasmachine? Hieronder vind je de belangrijkste aandachtspunten:

Vulgewicht

Het vulgewicht geeft aan hoeveel kilogram wasgoed je per keer in de trommel kunt doen. Meestal ligt het vulgewicht tussen de 6 kg en 10 kg. Hoeveel je nodig hebt, is afhankelijk van hoe vaak je wast en de grootte van je huishouden. Je kunt hiervoor de volgende richtlijnen aanhouden:

 1. 1 tot 2 personen: vulgewicht van 6 of 7 kg.

 2. 3 tot 4 personen: vulgewicht van 8 kg.

 3. 5 of meer: vulgewicht van 9 kg of meer.

Energieklasse

De energieklasse geeft aan hoe energiezuinig de wasmachine is. A is de hoogte klasse, G is het minst energiezuinig. Een energiezuinige wasmachine is vaak duurder in aanschaf, maar op de lange termijn kan het je juist geld opleveren. Je bespaart er energiekosten mee en het is ook nog eens een stuk beter voor het milieu.

Toerental

Hoe meer toeren je wasmachine maakt, hoe droger je wasgoed uit de trommel komt. Meestal ligt het toerental tussen de 1100 en 1600 rotaties per minuut (rpm).

Geluidsniveau centrifugeren

Staat je wasmachine in de buurt van een ruimte waar je veel aanwezig bent, zoals de slaap- of woonkamer, dan is het belangrijk om te letten op het geluidsniveau. Een stille wasmachine produceert maximaal 71 dB geluid tijdens het centrifugeren. Staat je wasmachine in een afgesloten ruimte, dan is het geluidsniveau natuurlijk minder van belang.

Voorkeuren

De ene Miele wasmachine beschikt over andere / meer functies dan de ander. Welke functies handig zijn, ligt geheel aan je eigen behoeften en voorkeuren.  De een vind een zelfreinigende wasmiddellade erg fijn, de ander geeft de voorkeur aan een machine met trommelreiniging.