WitgoedMerken.nl

Home - Review - Miele WDB 030 WCS W1 Classic

Review Miele WDB 030 WCS W1 Classic

Op zoek naar een nieuwe wasmachine? Met de Miele WDB 030 WCS W1 Classic zul je zeker tevreden zijn. De machine beschikt over 10 wasprogramma’s en is door 877 consumenten beoordeeld met een 9.1. Om jou een beter beeld te geven bij deze wasmachine zullen we alle voor- en nadelen uitgebreid behandelen.

Laten we eerst een paar algemene specificaties van de wasmachine bespreken. De Miele WDB 030 WCS W1 Classic verbruikt 175 kWh per jaar, wat neerkomt op 40,25 euro. Daarnaast verbruikt de wasmachine 10340 l water per jaar, dit staat gelijk aan 14,48 euro. De wasmachine beschikt over een zelfreinigende wasmiddellade die na elke wasbeurt schoonspoelt. Dit voorkomt ophopende zeepresten, die bacteriën en nare luchtjes kunnen veroorzaken. De Miele WDB 030 WCS W1 Classic heeft een geluidsniveau van 74 decibel, hierdoor valt hij onder de normale wasmachines. Je hoort de wasmachine zeker, maar hij geeft niet veel overlast. Door de koolborstelloze Profi Eco motor heb je namelijk minder last van trillingen en geluid, wel wordt er aangeraden om hem niet naast de slaapkamer te plaatsen.

Een aantal voordelen van deze wasmachine zijn dat hij van topklasse bouwkwaliteit is, geschikt is voor een single of stel, en alles duidelijk op een display af te lezen is. Een aantal nadelen van de Miele WDB 030 WCS W1 Classic zijn de ontbrekende trommelverlichting en stoomfunctie en dat het niet mogelijk is om de wasmachine via Wi-Fi te besturen. Hieronder bespreken we deze voor- en nadelen per stuk nog wat uitgebreider.

Overzicht van de review

Voordelen van de Miele WDB 030 WCS W1 Classic

Dit zijn de voordelen van de Miele WDB 030 WCS W1 Classic:

Topklasse bouwkwaliteit

Als je voor een wasmachine met bouwkwaliteit topklasse kiest kies je voor een lange levensduur. Wasmachines met een topklasse bouwkwaliteit onderscheiden zich van middenklasse wasmachines door het gebruik van onverwoestbare materialen. Er wordt bij deze wasmachine bijvoorbeeld gebruik gemaakt van een sterke RVS trommel, een koolborstelloze motor en een veilige waterbeveiliging. Hierdoor zal de wasmachine niet voor beschadigingen zorgen en kun je er langer plezier van hebben.

Geschikt voor een single of stel

Met een vulgewicht van 7 kg is de Miele WDB 030 WCS W1 Classic geschikt voor een huishouden van 1 of 2 personen. Vandaar dat deze wasmachine de perfecte keuze is als je gaat samenwonen. Het wasgoed van 2 personen past perfect in de trommel.

Nadelen van de Miele WDB 030 WCS W1 Classic

Dit zijn de nadelen van de Miele WDB 030 WCS W1 Classic:

Geen Wi-Fi

De Miele WDB 030 WCS W1 Classic heeft helaas geen Wi-Fi functie. Het fijne hiervan zou zijn dat je de wasmachine op afstand kunt besturen via een app op je smartphone of tablet. Je kunt hem aan- en uitzetten en je ziet hoelang de was nog bezig is, zodat je precies op tijd bent om je schone was uit de trommel te halen.

Geen trommelverlichting

Dankzij trommelverlichting heb je goed zicht tijdens het in/uitruimen van het wasgoed. Zo zul je nooit een paar sokken over het hoofd zien. Ook is dit voordelig als je de wasmachine in een donkere ruimte wilt plaatsen. De Miele WDB 030 WCS W1 Classic heeft deze trommelverlichting helaas niet.

Geen stoomfunctie

Een stoomfunctie zorgt ervoor dat het wasgoed minder snel slijt en dat je een schoner resultaat bereikt. Dit omdat stoom gemakkelijker en dieper doordringt tot in de vezels van stof dan water. Deze wasmachine beschikt helaas niet over deze functie, waardoor je een minder goed wasresultaat zult bereiken.

Conclusie

Hieronder hebben wij de voor- en nadelen nog even opgesomd.

VoordelenNadelen
Topklasse bouwkwaliteitGeen WI-FI
Geschikt voor single of een stelGeen trommelverlichting
Hoge reviewscore (9.1)Geen stoomfunctie

Direct de laagste prijs

Vergelijkbare machines

Miele WSD 164 WCS

De belangrijkste eigenschappen van de Miele WSD 164 WCS zijn: het vulgewicht van 9 kg en energieklasse A. Daarnaast is het toerental: 1400 rpm en

Bekijken

Miele TSC 563 WP EcoSpeed

De belangrijkste eigenschappen van de Miele TSC 563 WP EcoSpeed warmtepompdroger zijn: het vulgewicht van 8 kg en energieklasse A+++. Daarnaast is de snelheidsklasse van

Bekijken

Miele TSH 783 WP EcoSpeed

De belangrijkste eigenschappen van de Miele TSH 783 WP EcoSpeed warmtepompdroger zijn: het vulgewicht van 9 kg en energieklasse A+++. Daarnaast is de snelheidsklasse van

Bekijken