WitgoedMerken.nl

Miele warmtepompdroger

Een warmtepompdroger van Miele heeft een lange levensduur, is van uitstekende kwaliteit en heeft een laag energieverbruik. Miele heeft een groot assortiment aan warmtepompdrogers. Dit zijn de beste Miele warmtepompdrogers van 2024.
1

Miele TSF 763 WP EcoSpeed

2

Miele TSC 563 WP EcoSpeed

3

Miele TSD 263 WP

4

Miele TSC 223 WP

5

Miele TSH 783 WP EcoSpeed

Laatste update: 14 juni 2024

1

Miele TSF 763 WP EcoSpeed

2

Miele TSC 563 WP EcoSpeed

3

Miele TSD 263 WP

4

Miele TSC 223 WP

5

Miele TSH 783 WP EcoSpeed

Laatste update: 14 juni 2024

Picture of Yannick
Yannick

Miele expert sinds 2017

Wat je moet weten

  • Een Miele warmtepompdroger herbruikt warme lucht en droogt op lage temperatuur.
  • Een warmtepompdroger heeft energieklasse A++ of hoger en is energiezuinig.
  • Met een warmtepompdroger bespaar je 50% meer energie dan met een traditionele droger.
  • De beste Miele warmtepompdroger is de Miele TSF 763 WP EcoSpeed

Wat is een Miele warmtepompdroger?

Een Miele warmtepompdroger is een type droger waarbij de warme drooglucht continu herbruikt wordt en weer opnieuw de trommel ingeblazen wordt. Door het opnieuw gebruiken van de drooglucht wordt veel energie bespaard. Daarnaast drogen warmtepompdrogers op een lagere temperatuur (gemiddeld 20 graden lager) dan bijvoorbeeld condensdrogers. Ook hierdoor bespaar je energie. Bovendien kun je door de lage temperatuur alle soorten wasgoed drogen, ook fijne stoffen zoals wol en zijde. Miele warmtepompdrogers hebben daarom niet voor niets energieklasse A++ of hoger en zijn dus erg zuinig in gebruik. Met een Miele warmtepompdroger met energieklasse A++ of A+++ bespaar je tot wel 50% meer energie dan met een condens- en lucht afvoerdroger.

Miele produceert alleen nog maar warmtepompdrogers omdat deze het meest energiezuinig zijn. Een aantal jaar geleden is Miele gestopt met het maken van condensdrogers en luchtafvoerdrogers.

Hoe werkt een Miele warmtepompdroger?

In een Miele warmtepompdroger zit een warmtepomp die in combinatie met een koelmiddel jouw wasgoed droogt. De warmtepomp in de Miele wasdroger zet het koelmiddel om van vloeibare tot gasvorm. De warmte die hierbij vrijkomt wordt vervolgens gebruikt om je kleding te drogen. Tijdens het drogen komt weer warme maar ook vochtige lucht vrij. Het koelmiddel in de droger koelt deze lucht weer af waardoor er condens ontstaat. Deze condens moet afgevoerd worden en, afhankelijk van jouw droger, wordt de condens opgevangen in een reservoir of wordt het direct afgevoerd via je waterafvoer. Vangt het reservoir je condens op, dan is het belangrijk om deze na elke of elke twee droogbeurten te legen.

Door deze manier van drogen is het energieverbruik van een warmtepompdroger lager dan dat van een traditionele droger. Als je energiezuinig wilt drogen, kies je daarom voor een nieuwe wasdroger met warmtepomp.

De beste Miele warmtepompdrogers van 2024

Een goede Miele droger voldoet aan een aantal van jouw eisen zoals het vulgewicht, de energieklasse en het geluidsniveau. Ook zijn de verschillende programma’s van belang als je de droger vaak gebruikt. Hieronder vind je de beste Miele warmtepompdrogers van 2024.

De belangrijkste eigenschappen van de Miele TSF 763 WP EcoSpeed warmtepompdroger zijn: het vulgewicht van 8 kg en energieklasse A+++ -10%. Daarnaast is de snelheidsklasse van het drogen: snel en maakt hij voor 66 dB geluid.

Je droogt kleine en grotere ladingen kleding en beddengoed van 2 of 3 personen eenvoudiger en voorzichtiger in de Miele TSF 763 WP EcoSpeed. Dankzij de PerfectDry vochtigheidssensoren stopt het droogprogramma precies wanneer je wasgoed droogt is, waardoor je favoriete overhemd minder snel slijt. Komt je wasgoed uit een wasprogramma voor 40 graden Celsius? Selecteer dan de DryCare40 functie bij het droogprogramma om het programma aan te passen op stoffen met een maximale wastemperatuur van 40 graden. Zo besteed je minder tijd aan het sorteren van je shirts en broeken na het wassen. De warmtepomp droogtechniek van de automaat zorgt dat je je beddengoed en spijkerbroeken energiezuinig droogt. Met energieklasse A+++-10% bespaar je flink op je energiekosten per jaar.
De belangrijkste eigenschappen van de Miele TSC 563 WP EcoSpeed warmtepompdroger zijn: het vulgewicht van 8 kg en energieklasse A+++. Daarnaast is de snelheidsklasse van het drogen: snel en maakt hij voor 66 dB geluid.

Alle favoriete kleding gaat langer mee in de Miele TSC 563 WP EcoSpeed warmtepompdroger. Dankzij de PerfectDry vochtigheidssensoren meet de automaat de vochtigheid in je was continu. Hierdoor stopt het programma automatisch wanneer je wasgoed droog is, waardoor je shirts en truien minder snel slijten. Je wasgoed blijft ook langer mooi door de lage temperatuur van de warmtepomp. Daarnaast bespaar je zo ook nog eens tot € 154,- per jaar op energiekosten. Wil je je gewassen outfit na het drogen extra fris aantrekken? Gebruik dan een FragrenceDos geurflacon. Je plaatst deze eenvoudig in de vulopening van de wasdroger en stelt zelf de geurintensiteit in bij iedere droogbeurt.
De belangrijkste eigenschappen van de Miele TSD 263 WP warmtepompdroger zijn: het vulgewicht van 8 kg en energieklasse A++. Daarnaast is de snelheidsklasse van het drogen: snel en maakt hij voor 66 dB geluid.

Kleine en grotere ladingen was van 2 of 3 personen ruiken extra fris na het drogen met de Miele TSD 263 WP warmtepompdroger. Je plaatst eenvoudig een geurflacon in de opening van het pluizenfilter en stelt zelf de hoeveelheid geur in. Zo blaast de automaat geurende lucht door je kleding, waardoor je het extra fris in de kast legt na het drogen. Je droogt je was met 1 van de 12 verschillende droogprogramma's. Kies bijvoorbeeld voor het beddengoed- of wolprogramma. Heb je ook een Miele wasmachine en is deze verbonden met de app? Dan kies je na het wassen eenvoudig voor Wash2Dry. De droogautomaat stelt dan zelf het beste droogprogramma in voor je was, op basis van het wasprogramma.
De belangrijkste eigenschappen van de Miele TSC 223 WP warmtepompdroger zijn: het vulgewicht van 8 kg en energieklasse A++. Daarnaast is de snelheidsklasse van het drogen: snel en maakt hij voor 66 dB geluid.

Je droogt kleine en grotere ladingen van 2 of 3 personen energiezuinig en snel in de Miele TSC 223 WP. Dankzij energieklasse A++ bespaar je met deze Miele warmtepompdroger tot wel € 130,- per jaar aan energiekosten. Dit komt door de lagere droogtemperatuur die naast energie besparen je kleding ook langer mooi houdt. Voor het drogen van je wasgoed, kies je uit 1 van de 12 droogprogramma's. De wasdroger heeft snelheidsklasse 'snel', waardoor de automaat sneller droogt dan een gemiddelde droger van 8 kilogram. Zo haal je een volle trommel wasgoed snel uit de droogmachine. Dankzij de PerfectDry vochtsensoren stopt het droogprogramma automatisch wanneer je kleding droog is. Zo weet je zeker dat je nooit langer droogt dan nodig.
De belangrijkste eigenschappen van de Miele TSH 783 WP EcoSpeed warmtepompdroger zijn: het vulgewicht van 9 kg en energieklasse A+++ -10%. Daarnaast is de snelheidsklasse van het drogen: snel en maakt hij voor 66 dB geluid.

Je droogt grote ladingen wasgoed in de Miele TSH 783 WP EcoSpeed warmtepompdroger. Door de ruime trommel droog je tot wel 9 kilogram beddengoed in één droogbeurt. Dat bespaart niet alleen tijd, maar ook nog eens energie. De automaat heeft een energieklasse van A+++-10%, waardoor je flink op je energierekening bespaart. De PerfectDry vochtigheidssensoren zorgen dat je nooit langer droogt dan nodig. De automaat stopt het droogprogramma automatisch wanneer je outfit klaar is om aan te trekken. Draai je een was van 40 graden Celsius en wil je je wasgoed niet sorteren? Kies dan voor de DryCare40 functie bij je droogprogramma. Het droogprogramma droogt zo extra voorzichtig, waardoor het scheiden van je wasgoed niet nodig is.

Voor- en nadelen van een Miele warmtepompdroger

Voordeel 1: Laag energieverbruik

Het grootste voordeel van een Miele warmtepompdroger is, is dat deze erg weinig energie verbruikt. Elke Miele droger heeft namelijk minimaal energielabel A++. Als je dit vergelijkt met een condensdroger dan verbruikt een warmtepompdroger tot wel 50% minder energie op jaarlijkse basis. Een energiezuinige warmtepompdroger van Miele is daarom ook beter voor het milieu.

Voordeel 2: kleding blijft langer mooi

Een warmtepompdroger droogt wasgoed op een lagere temperatuur, gemiddeld 20 graden lager dan andere drogers. Hierdoor blijft je wasgoed langer mooi. Door de lagere temperatuur heb je minder snel slijtage aan je kleding en krimpt het niet. Bovendien kun je alle soorten wasgoed erin wassen, ook delicate stoffen.

Voordeel 3: condensafvoer via waterafvoer of reservoir

Bij een warmtepompdroger kun je kiezen hoe je het condens water afvoert: via de waterafvoer of via een reservoir. Het handigste is natuurlijk via de waterafvoer, zo hoef je het condensreservoir niet elke keer te legen.

Nadeel 1: hogere aanschafprijs

Een Miele warmtepompdroger heeft over het algemeen een duurdere aanschafprijs. Je betaalt meer voor een nieuwe warmtepompdroger dan een andere soort droger. Uiteindelijk verdien je het bedrag binnen enkele jaren wel terug doordat een warmtepompdroger veel zuiniger in gebruik is.

Nadeel 2: wasgoed drogen duurt langer

Het drogen bij een warmtepompdroger duurt langer. Dit komt doordat deze droger met een langere temperatuur droogt, gemiddeld zo’n 20 graden lager.

Nadeel 3: een warmtepompdroger heeft meer onderdelen

Een Miele warmtepompdroger bestaat uit meer onderdelen dan een ander type droger. Meer onderdelen betekent ook meer onderdelen die kapot kunnen gaan en gerepareerd of vervangen moeten worden.

Miele warmtepompdroger kopers gids

Ben je op zoek naar een nieuwe warmtepompdroger? Bij het kopen van een nieuwe Miele wasdroger is het verstandig om een aantal zaken in je achterhoofd te houden. We hebben ze allemaal voor je op een rijtje gezet.

Prijs

Hoeveel geld wil je uitgeven aan je nieuwe droger? Een nieuwe warmtepompdroger koop je in de prijsrange van €1000 tot bijna €3000. Een duurdere wasdroger heeft meer uitgebreide functies zoals speciale droogprogramma’s dan een droger met een goedkopere aanschafprijs.

Energieklasse

Elke Miele droger is zuinig in het verbruik, want alle drogers hebben energieklasse A of hoger. De nieuwste wasdrogers hebben energieklasse A++ of A+++ en zijn extreem zuinig in gebruik. Bij deze drogers betaal je de laagste jaarlijkse energiekosten. Gebruik je de droger vaak (meer dan 3 keer per week), dan is de hoogste energieklasse op lange termijn uiteindelijk het meest voordelig voor jou.

Vulgewicht

Woon je alleen of met meerdere mensen in huis? Hoe groter het huishouden, hoe meer kleding gewassen en gedroogd moet worden. Houd daarom rekening met het vulgewicht van je Miele wasdroger. Het beste kun je hetzelfde of bijna hetzelfde vulgewicht nemen als je wasmachine. Dit ligt tussen de 7 en 10 kg inhoud. Maar te veel vulgewicht is ook niet goed, want je was droogt beste in een volle trommel. Met een halflege trommel drogen is bovendien niet energiezuinig.

Droogprogramma’s

De meeste Miele wasdrogers hebben diverse droogprogramma’s. Welke programma’s jij gebruikt is afhankelijk van jouw huishouden. Heb je veel sporters thuis zitten of veel zakelijke kleding dat gewassen moet worden? Je kunt bij een Miele droger speciale droogprogramma’s kiezen voor onder andere sportkleding en overhemden. Kijk dus bij de aankoop van een nieuwe Miele droger zeker naar welke programma’s deze heeft.

Geluidsniveau

Een Miele droger heeft een van de volgende niveau’s qua geluid: 64 dB en lager (stil), 65-66 dB (gemiddeld) of 67 dB en hoger (luid). Wil je een hele stille droger, dan moet je kijken naar een geluidsniveau van 64 dB of lager. Over het algemeen zijn de Miele drogers met 65 tot 66 dB ook aardig stil en zul je er geen overlast van hebben.

Veelgestelde vragen over een Miele warmtepompdroger

Wat is de beste Miele Warmtepompdroger?

De beste Miele warmtepompdroger is een droger die veel functies heeft en erg energiezuinig is.

Hoeveel stroom verbruikt een Miele warmtepompdroger?

Een Miele warmtepompdroger verbruikt tussen de 1 en 1,3 kWh aan stroom per droogbeurt. Dit kost ongeveer tussen de €0,40 en €0,52 per keer. De precieze hoeveelheid is afhankelijk van welk energielabel jouw warmtepompdroger heeft. De meest energiezuinige wasdroger met A+++ label verbruikt slechts 1 kWh per droogbeurt. Op jaarbasis betaal je dan maar €64 voor deze Miele droger.