WitgoedMerken.nl

Miele wasdroger met 7 kg

Een Miele wasdroger met 7 kg vulgewicht is een wasdroger waarbij je tot 7 kilogram wasgoed kunt drogen. Het vulgewicht, ook wel trommelinhoud of laadvermogen genoemd, geeft dus aan hoeveel kleding er in de trommel van de droger past. Met een Miele droger met 7 kg vulgewicht heb je genoeg ruimte om je was te drogen met een huishouden bestaande uit één of twee personen. Lees hier alles over de 7 kg droger en wat de beste Miele droger 7 kg van 2024 is.
1

Miele TSA 233 WP

Laatste update: 18 juli 2024

1

Miele TSA 233 WP

Laatste update: 18 juli 2024

Picture of Yannick
Yannick

Miele expert sinds 2017

Wat je moet weten

  • Een Miele wasdroger met 7 kg vulgewicht is geschikt voor huishoudens van 1 of 2 personen.
  • Een Miele droger met het juiste vulgewicht voorkomt onnodig energieverbruik.
  • Houd ook rekening met andere zaken zoals energieklasse en gebruiksgemak naast vulgewicht.
  • De beste Miele wasdroger met 7 kg is de Miele TSA 233 WP

Wat is een Miele wasdroger met 7 kg?

Hoeveel kleding je in de trommel van zowel een wasmachine als wasdroger kan doen wordt het vulgewicht genoemd. Wasdrogers hebben doorgaans een vulgewicht tussen de 7 en 10 kilo. Bij Miele koop je wasdrogers van 7, 8 of 9 kg. Een Miele droger met 7 kg inhoud betekent dus dat je per droogbeurt in een volle trommel 7 kilogram wasgoed kunt drogen. Het vulgewicht bij een droger (en wasmachine) wordt wel berekend aan de hand van droog wasgoed. Zodra dit gewassen is en je dus natte kleding hebt, zal dit wat meer wegen. Bij een Miele wasdroger met een trommelinhoud van 7 kg kun je daarom iets minder dan 7 kilogram was drogen.

De beste Miele wasdroger met 7 kg van 2024

Naast dat het vulgewicht een belangrijke factor is om over na te denken bij de aanschaf van een nieuwe wasdroger, zijn er ook een aantal andere zaken waar je rekening mee moet houden. Zo kijk je natuurlijk naar de energieklasse en het energieverbruik van je nieuwe Miele droger en welke extra’s functies deze heeft om jouw gebruiksgemak te vergroten. Er zijn zoveel extra functies bij Miele drogers zoals een Softcare trommel die je kleding beschermt, verschillende uitgebreide droogprogramma’s of een stoomfunctie om kleding kreukvrij uit de droger te krijgen. Om het allemaal overzichtelijk te houden hebben wij voor jou Miele drogers met elkaar vergeleken en daarbij de beste Miele wasdroger met 7 kg van 2024 uitgezocht.

1

Beste miele wasdroger met 7 kg

De belangrijkste eigenschappen van de Miele TSA 233 WP warmtepompdroger zijn: het vulgewicht van 7 kg en energieklasse A++. Daarnaast is de snelheidsklasse van het drogen: snel en maakt hij voor 66 dB geluid.

Met de Miele TSA 233 WP droog je kleine ladingen wasgoed van 1 tot 2 personen. De warmtepompdroger is met energieklasse A++ energiezuinig, waardoor je jaarlijks op je energiekosten bespaart. De droger zorgt er met de FragranceDos geurflacons voor dat je was extra fris ruikt na het droogprogramma. Je schuift de flacon gemakkelijk in de opening voor het pluizenfilter en stelt zelf de geurintensiteit in. Zo weet je zeker dat je beddengoed extra lekker ruikt. Je hebt keuze uit 12 programma's, bijvoorbeeld voor je wollen trui, overhemden en jeans. De droogtijd past zich per lading automatisch aan dankzij de PerfectDry sensoren. Je kleding droogt dus nooit te lang, waardoor je shirts niet krimpen.

Waarom kiezen voor een Miele wasdroger met 7 kg?

Het is belangrijk om een nieuwe Miele droger te kopen met het juiste vulgewicht. Maar hoe bepaal je wat het juiste vulgewicht is? Kijk hierbij eerst naar je wasmachine. Hoeveel wasgoed past daar in? Voor een nieuwe Miele droger kies je minstens hetzelfde vulgewicht. Een kleinere droger hebben dan een wasmachine is niet echt handig, want dan kun je je wasgoed niet in één keer drogen. Ook wordt het laadvermogen van je witgoed apparaat berekend aan de hand van droog wasgoed. Zodra de kleding gewassen is, is natte kleding wat zwaarder van gewicht. Heb je hetzelfde vulgewicht van beide apparaten, dan kun je daarom niet alle was na het wassen tegelijk in de droger stoppen. Toch kun je in de meeste gevallen wel hetzelfde vulgewicht aanhouden voor een Miele droger en wasmachine, want het is vaak wel zo dat je niet alle wasgoed droogt omdat sommige kledingstukken niet in de droger mogen of omdat je liever een deel aan de waslijn hangt om te drogen.

Vulgewicht afhankelijk van huishouden

Naast de trommelinhoud van je wasmachine is ook de grootte van je huishouden afhankelijk van hoeveel maximaal vulgewicht je voor een droger nodig hebt. Een gezin van vijf personen zal een grotere droger nodig hebben dan iemand die alleen woont. Hoe weet je welke Miele droger je nodig hebt? Is 7 kg vulgewicht genoeg of heb je meer nodig zoals 8 kg of zelfs 9 kg inhoud? Met deze tabel hieronder geven we het antwoord op je vragen.

HuishoudenVulgewicht
1-2 personen7 kg
3-4 personen8 kg
5 personen of meer9 kg

Kleinere Miele droger heeft ook voordelen

Ben je wel met vier personen thuis maar gebruik je de droger niet zo vaak? Dan kan het toch lonen om een droger van Miele met 7 kg vulgewicht aan te schaffen. Met een grotere droger zul je anders bij elke droogbeurt niet aan de maximale belading zitten en met een halflege trommel drogen en hierdoor verbruik je onnodig energie. Dit wil je natuurlijk voorkomen.

Hoeveel wasgoed is 7 kg?

Het is lastig om een beeld te krijgen van hoeveel wasgoed je nu in een Miele droger met 7 kilogram vulgewicht kunt stoppen. Om het wat makkelijker voor je te maken hebben we daarom voor je uitgezocht hoeveel was je kunt drogen in een wasdroger met 7 kg inhoud.

Gemiddeld genomen weegt een normale outfit voor volwassenen tussen de 1 en 1,5 kilogram met een spijkerbroek (750 gram), t-shirt (250 gram) of trui (500 gram), onderbroek en sokken (samen 150 gram). Kinderkleding is een stuk kleiner en zal ook minder wegen. Wil je een droger vullen met 7 kilogram wasgoed dan kom je uit op ongeveer 4 spijkerbroeken, 10 t-shirts en 10 paar ondergoed en sokken. Een handdoek weegt gemiddeld tussen de 500 en 600 gram, waardoor je 11 à 12 handdoeken per droogbeurt kunt drogen.

Veelgestelde vragen over een Miele wasdroger met 7 kg

Hoe vol mag je een Miele wasdroger van 7 kg vullen?

Miele drogers met 7 kg vulgewicht kunnen ook maximaal 7 kg wasgoed per keer drogen. Als je dit omrekent naar kleding dan zijn dit bijvoorbeeld 10 spijkerbroeken of 14 truien. Het volproppen van een droogtrommel is niet goed. Doordat de droger te vol zit, zal het droogresultaat van je kleding stukken slechter zijn en je kleding komt met meer kreukels uit de droger door de te volle trommel. Bovendien kan een overbeladen trommel ook beschadiging brengen aan je droger.