WitgoedMerken.nl

Miele wasdroger

Een perfecte wasdroger hoort al jouw behoeften waar te maken. Deze is energiezuinig, heeft verschillende droogprogramma's en produceert weinig geluid. De wasdrogers van Miele voldoen aan deze eisen. Lees hier wat de beste Miele wasdrogers van 2024 zijn.
1

Miele TSF 763 WP EcoSpeed

2

Miele TSC 563 WP EcoSpeed

3

Miele TSD 263 WP

4

Miele TSC 223 WP

5

Miele TSH 783 WP EcoSpeed

Laatste update: 28 maart 2024

1

Miele TSF 763 WP EcoSpeed

2

Miele TSC 563 WP EcoSpeed

3

Miele TSD 263 WP

4

Miele TSC 223 WP

5

Miele TSH 783 WP EcoSpeed

Laatste update: 28 maart 2024

Yannick
Yannick

Miele expert sinds 2017

Wat je moet weten

  • Miele staat bekend om goede kwaliteit wasdrogers met een lange levensduur.
  • Miele verkoopt alleen warmtepompdrogers, een groot voordeel!
  • Een Miele droger is altijd energiezuinig en heeft 5 specifieke merkfuncties.
  • De beste Miele wasdroger is de Miele TSF 763 WP EcoSpeed

Wat is een Miele wasdroger?

De wasdrogers van fabrikant Miele staan bekend om hun topkwaliteit. Miele is een Duits bedrijf dat huishoudelijke apparaten maakt zoals stofzuigers, ovens, vaatwassers en uiteraard wasmachines en wasdrogers. Een wasmachine of droger van Miele staat bekend om de lange levensduur, deze machines gaan minimaal 10 jaar en vaak nog langer mee.

Het huidige assortiment wasdrogers van Miele in 2024 bestaat uit 34 drogers. Elke wasdroger heeft zijn eigen specialiteit en functies. In dit artikel laten we uitgebreid de soorten Miele wasdrogers aan bod en hebben we een top 5 voor jou samengesteld om de beste keuze te maken voor een nieuwe wasdroger van het merk Miele.

De beste Miele wasdroger van 2024

Wil je een nieuwe wasdroger kopen maar kun je er niet uit komen welke je nodig hebt? Bekijk onze selectie van uitstekende Miele wasdrogers om je keuze makkelijker te maken. We hebben hierbij gekeken naar de prijs, het energieverbruik, de verschillende droogprogramma’s en het vulgewicht. Hieronder vind je de top 5 beste Miele wasdrogers van 2024.

1

Beste miele wasdroger

De belangrijkste eigenschappen van de Miele TSF 763 WP EcoSpeed warmtepompdroger zijn: het vulgewicht van 8 kg en energieklasse A+++ -10%. Daarnaast is de snelheidsklasse van het drogen: snel en maakt hij voor 66 dB geluid.

Je droogt kleine en grotere ladingen kleding en beddengoed van 2 of 3 personen eenvoudiger en voorzichtiger in de Miele TSF 763 WP EcoSpeed. Dankzij de PerfectDry vochtigheidssensoren stopt het droogprogramma precies wanneer je wasgoed droogt is, waardoor je favoriete overhemd minder snel slijt. Komt je wasgoed uit een wasprogramma voor 40 graden Celsius? Selecteer dan de DryCare40 functie bij het droogprogramma om het programma aan te passen op stoffen met een maximale wastemperatuur van 40 graden. Zo besteed je minder tijd aan het sorteren van je shirts en broeken na het wassen. De warmtepomp droogtechniek van de automaat zorgt dat je je beddengoed en spijkerbroeken energiezuinig droogt. Met energieklasse A+++-10% bespaar je flink op je energiekosten per jaar.
2
De belangrijkste eigenschappen van de Miele TSC 563 WP EcoSpeed warmtepompdroger zijn: het vulgewicht van 8 kg en energieklasse A+++. Daarnaast is de snelheidsklasse van het drogen: snel en maakt hij voor 66 dB geluid.

Alle favoriete kleding gaat langer mee in de Miele TSC 563 WP EcoSpeed warmtepompdroger. Dankzij de PerfectDry vochtigheidssensoren meet de automaat de vochtigheid in je was continu. Hierdoor stopt het programma automatisch wanneer je wasgoed droog is, waardoor je shirts en truien minder snel slijten. Je wasgoed blijft ook langer mooi door de lage temperatuur van de warmtepomp. Daarnaast bespaar je zo ook nog eens tot € 154,- per jaar op energiekosten. Wil je je gewassen outfit na het drogen extra fris aantrekken? Gebruik dan een FragrenceDos geurflacon. Je plaatst deze eenvoudig in de vulopening van de wasdroger en stelt zelf de geurintensiteit in bij iedere droogbeurt.
3
De belangrijkste eigenschappen van de Miele TSD 263 WP warmtepompdroger zijn: het vulgewicht van 8 kg en energieklasse A++. Daarnaast is de snelheidsklasse van het drogen: snel en maakt hij voor 66 dB geluid.

Kleine en grotere ladingen was van 2 of 3 personen ruiken extra fris na het drogen met de Miele TSD 263 WP warmtepompdroger. Je plaatst eenvoudig een geurflacon in de opening van het pluizenfilter en stelt zelf de hoeveelheid geur in. Zo blaast de automaat geurende lucht door je kleding, waardoor je het extra fris in de kast legt na het drogen. Je droogt je was met 1 van de 12 verschillende droogprogramma's. Kies bijvoorbeeld voor het beddengoed- of wolprogramma. Heb je ook een Miele wasmachine en is deze verbonden met de app? Dan kies je na het wassen eenvoudig voor Wash2Dry. De droogautomaat stelt dan zelf het beste droogprogramma in voor je was, op basis van het wasprogramma.
4
De belangrijkste eigenschappen van de Miele TSC 223 WP warmtepompdroger zijn: het vulgewicht van 8 kg en energieklasse A++. Daarnaast is de snelheidsklasse van het drogen: snel en maakt hij voor 66 dB geluid.

Je droogt kleine en grotere ladingen van 2 of 3 personen energiezuinig en snel in de Miele TSC 223 WP. Dankzij energieklasse A++ bespaar je met deze Miele warmtepompdroger tot wel € 130,- per jaar aan energiekosten. Dit komt door de lagere droogtemperatuur die naast energie besparen je kleding ook langer mooi houdt. Voor het drogen van je wasgoed, kies je uit 1 van de 12 droogprogramma's. De wasdroger heeft snelheidsklasse 'snel', waardoor de automaat sneller droogt dan een gemiddelde droger van 8 kilogram. Zo haal je een volle trommel wasgoed snel uit de droogmachine. Dankzij de PerfectDry vochtsensoren stopt het droogprogramma automatisch wanneer je kleding droog is. Zo weet je zeker dat je nooit langer droogt dan nodig.
5
De belangrijkste eigenschappen van de Miele TSH 783 WP EcoSpeed warmtepompdroger zijn: het vulgewicht van 9 kg en energieklasse A+++ -10%. Daarnaast is de snelheidsklasse van het drogen: snel en maakt hij voor 66 dB geluid.

Je droogt grote ladingen wasgoed in de Miele TSH 783 WP EcoSpeed warmtepompdroger. Door de ruime trommel droog je tot wel 9 kilogram beddengoed in één droogbeurt. Dat bespaart niet alleen tijd, maar ook nog eens energie. De automaat heeft een energieklasse van A+++-10%, waardoor je flink op je energierekening bespaart. De PerfectDry vochtigheidssensoren zorgen dat je nooit langer droogt dan nodig. De automaat stopt het droogprogramma automatisch wanneer je outfit klaar is om aan te trekken. Draai je een was van 40 graden Celsius en wil je je wasgoed niet sorteren? Kies dan voor de DryCare40 functie bij je droogprogramma. Het droogprogramma droogt zo extra voorzichtig, waardoor het scheiden van je wasgoed niet nodig is.

Verschillende Miele wasdrogers

Er zijn drie verschillende soorten drogers: luchtafvoerdrogers, condensdrogers en warmtepompdrogers. Hieronder lees je welke wasdrogers Miele aanbiedt en wat de voor- en nadelen van deze wasdroger is.

Miele warmtepompdroger

Een Miele warmtepomp droger herbruikt de warme lucht en blaast deze steeds opnieuw de trommel in. Ook droogt een warmtepompdroger op een lagere temperatuur dan bijvoorbeeld een condensdroger (gemiddeld 20 graden lager) waardoor veel energie bespaard wordt en het bovendien mogelijk is om fijne was zoals wol en zijde in de Miele wasdroger te drogen zonder deze delicate stoffen te beschadigen.

Voordeel 1: Energiezuinig

Het belangrijkste voordeel van een Miele warmtepompdroger is, is dat deze erg energiezuinig is. Elke droger van Miele heeft minimaal energieklasse A. Dit leidt tot 50% minder energieverbruik ten opzichte van een condensdroger. Een energiezuinige warmtepompdroger van Miele is daarom ook beter voor het milieu.

Voordeel 2: wasgoed blijft langer mooi

Doordat een warmtepompdroger natte wasgoed op een lagere temperatuur droogt, blijft je was langer mooi. Het zal minder snel slijten of krimpen en je kunt alle soorten wasgoed wassen in een warmtepompdroger, ook fijne was zoals wol en zijde.

Voordeel 3: condensafvoer via waterafvoer of reservoir

Bij een warmtepompdroger kun je kiezen hoe je het condens water afvoert: via de waterafvoer of via een reservoir. Deze keuze heb je bij een luchtafvoerdroger niet.

Nadeel 1: aanschafprijs

Een Miele warmtepompdroger is duurder in aanschaf. Je legt meer geld neer voor een warmtepompdroger dan een condens- of luchtafvoerdroger. Uiteindelijk verdien je het bedrag binnen enkele jaren wel terug doordat een warmtepompdroger zuiniger in gebruik is.

Nadeel 2: drogen duurt langer

Met een warmtepompdroger duurt het langer voordat je natte wasgoed droog wordt. Dit komt doordat de droger een lagere temperatuur (zo’n 20 graden lager dan gemiddeld) gebruikt.

Nadeel 3: een warmtepompdroger bevat meer onderdelen

Een warmtepompdroger beschikt over meer onderdelen dan bijvoorbeeld een andere type droger. Meer onderdelen in de wasdroger betekent ook meer onderdelen die kapot kunnen gaan en vervangen moeten worden.

Miele condensdroger & luchtafvoerdroger

Miele produceert alleen warmtepomp drogers. Miele verkoopt geen condensdroger of luchtafvoerdroger.

Merkspecifieke functies

De beste Miele warmtepompdrogers hebben verschillende functies. We hebben hier voor je op een rijtje gezet welke functies Miele drogers hebben en wat deze inhouden.

Miele FragranceDos

Met de Miele FragranceDos functie krijgt je droge wasgoed een frisse geur. Vaak verliest kleding tijdens het drogen de lekkere wasmiddelgeur doordat het met de warme lucht drooggeblazen wordt. Met een FragranceDos flacon blijft je wasgoed fris ruiken. Deze plaats je in het pluizenfilter van je Miele wasdroger. De flacons zijn er in vijf verschillende geuren en gaan zo’n 50 wasbeurten mee.

Miele PerfectDry

Met het PerfectDry systeem van een Miele warmtepompdroger wordt de hardheid van het water en de hoeveelheid restvocht gemeten. Het systeem past hierop automatisch de programmaduur aan waardoor je kleding niet vochtig blijft maar ook nooit te lang droogt. Het resultaat? Nauwkeurig gedroogde was uit de droger die niet gekrompen is en langer mooi blijft.

Miele SoftCare

Een Miele droger met SoftCare trommel zorgt ervoor dat kleding met minder slijtage en kreukels uit de droger komt. Je was is als het ware al voorgestreken in de droger.

Miele SteamCare

Met de SteamCare functie van Miele drogers wordt je wasgoed in de droger gestoomd en komt het glad en bijna kreukvrij de droger uit. Je hoeft je kleding hierna amper te strijken.

Miele Steamfinish

Een nieuwe Miele wasdroger is voorzien van de SteamFinish functie. Met deze functie wordt aan het einde van het droogproces waternevel in de trommel toegevoegd. Deze nevel warmt op door de warme lucht en de ontstane stoom maakt jouw wasgoed gladder. Handig als je geen zin hebt om daarna te strijken.

Beste Miele wasdroger kopers gids

Wil je een nieuwe Miele wasdroger kopen? Bij het aanschaffen van een nieuwe warmtepompdroger moet je op een aantal zaken letten. We hebben ze voor je op een rijtje gezet.

Prijs

Welk budget heb je voor je nieuwe droger? De prijzen voor Miele warmtepompdrogers beginnen vanaf €1000 en kunnen oplopen tot €3000. Een duurdere wasdroger heeft meer functies dan een droger met een goedkopere aanschafprijs.

Energieklasse

Elke Miele droger heeft energielabel A of hoger. De nieuwste wasdrogers hebben energieklasse A++ of A+++ en zijn extreem zuinig in gebruik. Als je de droger vaak gebruikt, dan is de hoogste energieklasse op den duur het meest voordelig voor jou.

Droogprogramma’s

Om de kwaliteit van jouw wasgoed te behouden, hebben de meeste Miele wasdrogers verschillende droogprogramma’s. Welke droogprogramma’s jij zult gebruiken is afhankelijk van jouw huishouden. Heb je veel sport– en outdoorkleding of juist overhemden of jeans? Je kunt bij een Miele droger speciale droogprogramma’s kiezen voor jouw kleding. Kijk dus bij de aanschaf van een nieuwe droger welke programma’s deze heeft.

Vulgewicht

Hoe groter je huishouden is, hoe meer wasgoed je zult hebben. Kijk daarom ook naar het vulgewicht van je Miele wasdroger. Dit is vaak tussen de 7 en 10 kilo. Heb je veel kilo wasgoed, dan is een grote wasdroger handiger. Maar te veel vulgewicht is ook niet goed, want je was droogt beste in een volle trommel. Met een halflege trommel drogen is bovendien niet energiezuinig.

Veelgestelde vragen over een Miele wasdroger

Hoe lang gaat een Miele droger mee?

Een Miele droger gaat gemiddeld 5000 wasbeurten mee. Dit is een langere levensduur dan andere merken die tussen de 2500 en 3750 wasbeurten meegaan.

Wat is de beste Miele wasdroger?

Over het algemeen beschikt de beste Miele wasdroger over een aantal eigenschappen die ervoor zorgen dat hij goed presteert en gebruiksvriendelijk is. Hieronder vind je een aantal van de belangrijkste eigenschappen van een Miele wasdroger:

1. Energiezuinig: De beste Miele wasdroger is energiezuinig en heeft een hoog energielabel. Dit betekent dat de droger minder energie verbruikt dan andere drogers, waardoor je energierekening lager zal zijn.
2. Grote capaciteit: Een goede Miele wasdroger heeft een grote capaciteit, zodat je meer wasgoed in één keer kunt drogen. Dit is handig als je een groot huishouden hebt of veel wasgoed moet drogen.
Verschillende droogprogramma’s: De beste Miele wasdroger heeft verschillende droogprogramma’s, zodat je het droogprogramma kunt kiezen dat het beste past bij het type wasgoed dat je wilt drogen.
3. Droogtechnologie: Een goede Miele wasdroger maakt gebruik van de nieuwste droogtechnologie, zoals een warmtepompdroger, die efficiënter en milieuvriendelijker is dan oudere modellen.
4. Gebruiksvriendelijk: De beste Miele wasdroger is gebruiksvriendelijk en heeft een duidelijk en gemakkelijk te begrijpen bedieningspaneel.
5. Duurzaamheid: Miele wasdrogers staan bekend om hun duurzaamheid en lange levensduur. De beste Miele wasdroger is dan ook gemaakt van hoogwaardige materialen en is ontworpen om lang mee te gaan.