WitgoedMerken.nl

Miele condensdroger

Een Miele condensdroger is een droger waarbij de vochtige lucht wordt gecondenseerd en opgevangen in een reservoir. Een condensdroger droogt kleren op hoge temperatuur waardoor het droogproces snel gaat. Een condensdroger van Miele is helaas niet energiezuinig en daarom verkoopt Miele geen nieuwe drogers meer van dit type. Tegenwoordig verkoopt Miele warmtepompdrogers die erg zuinig in gebruik zijn. Wat de beste Miele wasdrogers van 2024 zijn lees je hier.
1

Miele TSF 763 WP EcoSpeed

2

Miele TSC 563 WP EcoSpeed

3

Miele TSD 263 WP

4

Miele TSC 223 WP

5

Miele TSH 783 WP EcoSpeed

Laatste update: 19 mei 2024

1

Miele TSF 763 WP EcoSpeed

2

Miele TSC 563 WP EcoSpeed

3

Miele TSD 263 WP

4

Miele TSC 223 WP

5

Miele TSH 783 WP EcoSpeed

Laatste update: 19 mei 2024

Picture of Yannick
Yannick

Miele expert sinds 2017

Wat je moet weten

  • Een condensdroger is goedkoop in aanschaf en droogt snel jouw wasgoed.
  • Een condensdroger is niet energiezuinig en verbruikt veel stroom.
  • Een goed alternatief voor een condensdroger is een Miele warmtepompdroger.
  • De beste Miele condensdroger is de Miele TSF 763 WP EcoSpeed

Wat is een Miele condensdroger?

Er zijn drie soorten drogers die je kunt kopen: een luchtafvoerdroger, een warmtepompdroger en een condensdroger. Een condensdroger is een wasdroger waarbij het vocht in de lucht wordt gecondenseerd en daarna opgevangen wordt in een condensbak die je om de paar droogbeurten moet legen. Bij een condensdroger kun je ook het condenswater laten afvoeren via een afvoerslang naar het riool.

Miele produceert en verkoopt sinds een aantal jaar geen condensdrogers meer. Wil je een Miele condensdroger aanschaffen? Dan kun je kijken of je deze tweedehands kunt vinden. Een condensdroger is echter geen energiezuinige wasdroger en verbruikt veel stroom. Dit is ook de reden waarom de Duitse fabrikant Miele deze wasdrogers niet meer maakt.

De beste Miele wasdrogers van 2024

Omdat Miele geen condensdrogers meer produceert, hebben we gekeken naar een goed alternatief voor deze droger. En dat is de warmtepompdroger. Een warmtepompdroger van Miele heeft energieklasse A++ of hoger en is daarmee veel energiezuiniger. Deze Miele wasdroger is duurder in aanschaf, maar door het lage energieverbruik per jaar is deze op lange termijn goedkoper. Dit zijn de beste Miele warmtepomdrogers van 2024.

1

Beste miele condensdroger

De belangrijkste eigenschappen van de Miele TSF 763 WP EcoSpeed warmtepompdroger zijn: het vulgewicht van 8 kg en energieklasse A+++ -10%. Daarnaast is de snelheidsklasse van het drogen: snel en maakt hij voor 66 dB geluid.

Je droogt kleine en grotere ladingen kleding en beddengoed van 2 of 3 personen eenvoudiger en voorzichtiger in de Miele TSF 763 WP EcoSpeed. Dankzij de PerfectDry vochtigheidssensoren stopt het droogprogramma precies wanneer je wasgoed droogt is, waardoor je favoriete overhemd minder snel slijt. Komt je wasgoed uit een wasprogramma voor 40 graden Celsius? Selecteer dan de DryCare40 functie bij het droogprogramma om het programma aan te passen op stoffen met een maximale wastemperatuur van 40 graden. Zo besteed je minder tijd aan het sorteren van je shirts en broeken na het wassen. De warmtepomp droogtechniek van de automaat zorgt dat je je beddengoed en spijkerbroeken energiezuinig droogt. Met energieklasse A+++-10% bespaar je flink op je energiekosten per jaar.
2
De belangrijkste eigenschappen van de Miele TSC 563 WP EcoSpeed warmtepompdroger zijn: het vulgewicht van 8 kg en energieklasse A+++. Daarnaast is de snelheidsklasse van het drogen: snel en maakt hij voor 66 dB geluid.

Alle favoriete kleding gaat langer mee in de Miele TSC 563 WP EcoSpeed warmtepompdroger. Dankzij de PerfectDry vochtigheidssensoren meet de automaat de vochtigheid in je was continu. Hierdoor stopt het programma automatisch wanneer je wasgoed droog is, waardoor je shirts en truien minder snel slijten. Je wasgoed blijft ook langer mooi door de lage temperatuur van de warmtepomp. Daarnaast bespaar je zo ook nog eens tot € 154,- per jaar op energiekosten. Wil je je gewassen outfit na het drogen extra fris aantrekken? Gebruik dan een FragrenceDos geurflacon. Je plaatst deze eenvoudig in de vulopening van de wasdroger en stelt zelf de geurintensiteit in bij iedere droogbeurt.
3
De belangrijkste eigenschappen van de Miele TSD 263 WP warmtepompdroger zijn: het vulgewicht van 8 kg en energieklasse A++. Daarnaast is de snelheidsklasse van het drogen: snel en maakt hij voor 66 dB geluid.

Kleine en grotere ladingen was van 2 of 3 personen ruiken extra fris na het drogen met de Miele TSD 263 WP warmtepompdroger. Je plaatst eenvoudig een geurflacon in de opening van het pluizenfilter en stelt zelf de hoeveelheid geur in. Zo blaast de automaat geurende lucht door je kleding, waardoor je het extra fris in de kast legt na het drogen. Je droogt je was met 1 van de 12 verschillende droogprogramma's. Kies bijvoorbeeld voor het beddengoed- of wolprogramma. Heb je ook een Miele wasmachine en is deze verbonden met de app? Dan kies je na het wassen eenvoudig voor Wash2Dry. De droogautomaat stelt dan zelf het beste droogprogramma in voor je was, op basis van het wasprogramma.
4
De belangrijkste eigenschappen van de Miele TSC 223 WP warmtepompdroger zijn: het vulgewicht van 8 kg en energieklasse A++. Daarnaast is de snelheidsklasse van het drogen: snel en maakt hij voor 66 dB geluid.

Je droogt kleine en grotere ladingen van 2 of 3 personen energiezuinig en snel in de Miele TSC 223 WP. Dankzij energieklasse A++ bespaar je met deze Miele warmtepompdroger tot wel € 130,- per jaar aan energiekosten. Dit komt door de lagere droogtemperatuur die naast energie besparen je kleding ook langer mooi houdt. Voor het drogen van je wasgoed, kies je uit 1 van de 12 droogprogramma's. De wasdroger heeft snelheidsklasse 'snel', waardoor de automaat sneller droogt dan een gemiddelde droger van 8 kilogram. Zo haal je een volle trommel wasgoed snel uit de droogmachine. Dankzij de PerfectDry vochtsensoren stopt het droogprogramma automatisch wanneer je kleding droog is. Zo weet je zeker dat je nooit langer droogt dan nodig.
5
De belangrijkste eigenschappen van de Miele TSH 783 WP EcoSpeed warmtepompdroger zijn: het vulgewicht van 9 kg en energieklasse A+++ -10%. Daarnaast is de snelheidsklasse van het drogen: snel en maakt hij voor 66 dB geluid.

Je droogt grote ladingen wasgoed in de Miele TSH 783 WP EcoSpeed warmtepompdroger. Door de ruime trommel droog je tot wel 9 kilogram beddengoed in één droogbeurt. Dat bespaart niet alleen tijd, maar ook nog eens energie. De automaat heeft een energieklasse van A+++-10%, waardoor je flink op je energierekening bespaart. De PerfectDry vochtigheidssensoren zorgen dat je nooit langer droogt dan nodig. De automaat stopt het droogprogramma automatisch wanneer je outfit klaar is om aan te trekken. Draai je een was van 40 graden Celsius en wil je je wasgoed niet sorteren? Kies dan voor de DryCare40 functie bij je droogprogramma. Het droogprogramma droogt zo extra voorzichtig, waardoor het scheiden van je wasgoed niet nodig is.

Voor- en nadelen van condensdrogers

Een voordeel van deze wasdroger is dat jouw wasgoed snel droog is door de hoge temperatuur die de droger gebruikt. Ook is een condensdroger goedkoop in aanschaf. Helaas scoort deze wasdroger niet hoog in energiezuinigheid, wat weer nadelig is. Condensdrogers hebben energielabel B wat betekent dat op den duur de energiekosten hoger zijn bij deze droger dan bij een warmtepompdroger. Daarnaast is een condensdroger slechter voor je wasgoed. De hoge temperatuur van het drogen zorgt ervoor dat je kleding minder lang mooi blijft en dat je meer kans hebt op slijtage en krimpende kleding.

Waarom heeft Miele geen condensdrogers?

Sinds een aantal jaar produceert fabrikant Miele geen condensdrogers meer. Dit hebben zij in het verleden wel gedaan en je kunt nog een tweedehands condensdroger van Miele kopen, maar een nieuwe Miele wasdroger kopen is niet meer mogelijk. Doordat een condensdroger veel meer energie verbruikt dan een andere Miele wasdroger is deze slechter voor het milieu. Daarom verkoopt Miele nu alleen nog warmtepompdrogers. Met een warmtepompdroger bespaar je soms tot wel 50% meer energie ten opzichte van een condensdroger!

Warmtepompdroger alternatief voor condensdroger

Wil je een nieuwe wasdroger kopen voor jouw oude condensdroger? Een Miele warmtepompdroger is dan een uitstekend alternatief. Een warmtepompdroger van Miele recyclet de warme lucht en stuurt deze steeds opnieuw de trommel in. Ook droogt een warmtepompdroger het wasgoed gemiddeld 20 graden lager dan bij een condensdroger. Dit resulteert in veel energiebesparing én ook is het mogelijk om fijne stoffen zoals wol en zijde te drogen zonder deze te beschadigen. Een warmtepompdroger is duurder in aanschaf, maar doordat deze energieklasse A++ of hoger heeft in de loop van de jaren goedkoper in gebruik. De investering in de nieuwe wasdroger heb je dan snel terugverdiend.

Veelgestelde vragen over een Miele condensdroger

Wat is het verschil tussen een warmtepompdroger, condensdroger en een luchtafvoerdroger?

Er zijn drie soorten drogers op de markt: warmtepompdrogers, condensdrogers en luchtafvoerdrogers. Het verschil tussen deze drogers zit in de manier waarop de warmte wordt (her)gebruikt in de trommel en de warme lucht wordt verwerkt. Bij een luchtafvoerdroger wordt dit afgevoerd via een aangesloten afvoerslang die je uit het raam hangt. Bij een condensdroger wordt het condens opgevangen in een reservoir of het gaat via een afvoerpijp naar het riool. Bij een warmtepompdroger wordt het condens ook opgevangen via een reservoir maar wordt ook de warme lucht steeds herbruikt en opnieuw de trommel ingeblazen. Een warmtepompdroger is daarom de meest energiezuinige Miele wasdroger.

Waar koop ik een Miele condensdroger?

Miele verkoopt geen nieuwe condensdrogers meer. Dit omdat deze een stuk minder energiezuinig zijn. Wil je een Miele condensdroger kopen? Dan kun je bijvoorbeeld tweedehands kopen of kijken bij een witgoedoutlet.

Hoeveel stroom verbruikt een Miele condensdroger?

Per droogbeurt verbruikt een (oudere) Miele wasdroger €1,40. Dit is gebaseerd op het jaarlijks kWh verbruik dat op het energielabel staat en op een gemiddeld gebruik van 160 droogbeurten per jaar. Op jaarbasis is dit dan ongeveer €224. In vergelijking met het verbruik van een A+++ Miele wasdroger ben je €160 duurder uit.