WitgoedMerken.nl

Miele wasdroger ervaringen

Uit onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat consumenten het liefste wassen en drogen met de apparaten van Miele. Ze geven Miele de hoogste score van alle merken namelijk gemiddeld een 9 voor prestaties en gebruiksgemak. Ook de langere verwachte levensduur maakt Miele een geliefd merk. Om een weloverwogen keuze te maken voor een nieuwe Miele warmtepompdroger hebben we in dit artikel reviews van verschillende gebruikers verzameld, zowel de positieve als negatieve ervaringen bij een Miele droger. Je leest ze hieronder.
Picture of Yannick
Yannick

Miele expert sinds 2017

Wat je moet weten

 • Miele drogers zijn favoriet en krijgen gemiddeld een 9 voor prestatie en gebruiksgemak.
 • Consumenten zijn tevreden met het lage energieverbruik van Miele.
 • Het lange programmaduur en de hoge aanschafprijs zijn nadelen die consumenten ervaren.

Positieve ervaringen bij een Miele wasdroger

Miele drogers zie je tegenwoordig veel terug in de Nederlandse huishoudens en blijft een geliefd en veelgebruikt apparaat. Vooral het lage energieverbruik en gebruiksgemak wordt veelal genoemd als positief punt van Miele wasdrogers. We hebben een aantal positieve ervaringen van gebruikers die een Miele droger hebben aangeschaft voor je verzameld en hieronder gedeeld.

 1. “Ik heb mijn Miele droger nu een week en deze bevalt me ontzettend goed. Je hebt de keuze voor veel verschillende droogprogramma’s en de droger is erg stil. De programmaduur past zich door het Perfect Dry systeem aan aan de inhoud van de trommel, dus als er minder kilo wasgoed in zit dan is de droger sneller klaar. Ideaal, zo hoef je niet altijd met een volle trommel te drogen. Bovendien maakt die Perfect Dry mijn droger van Miele ook extra energiezuinig.”
 2. “Mijn droger van Miele is erg stil. De droger staat bij ons op zolder en wij slapen in de kamer er naast. Maar we kunnen zonder problemen de droger ’s nachts aanzetten en worden niet wakker gemaakt van het geluid dat de droger produceert. Ook de kinderen hebben geen last van het geluid.”
 3. “Via de app van Miele kan ik zien hoeveel stroom mijn droger verbruikt heeft. Bij de eerste drie keer dat ik de droger heb aangezet is dit slechts 0,6 kWh per droogbeurt. Het is dus een erg energiezuinige warmtepompdroger. Ik ben erg enthousiast.”
 4. “Voor mijn Miele warmtepompdroger had ik een traditionele droger met luchtafvoer. Wat mij opvalt bij mijn nieuwe Miele droger is dat de was na een droogbeurt zoveel zachter uit de droger komt vergeleken met mij afvoerdroger. Een groot pluspunt. Ook de handdoeken worden heerlijk zacht.”
 5. “Mijn Miele droger geeft weinig warmte af ten opzichte van mijn vorige droger en dat vind ik erg fijn. Hij staat namelijk in een geïsoleerde ruimte waar nog andere artikelen staan.”
 6. “Een groot voordeel bij Miele vind ik dat je de wasdroger kunt bedienen via de app. Hierdoor hoef ik niet steeds twee trappen op te lopen om te zien hoelang het programma nog duurt. Ik open snel de app op mijn telefoon en zie precies hoelang het programma nog bezig is. Ook krijg je via de app een seintje wanneer de droger klaar is met drogen. Dit vind ik erg handig, want ik vergeet nog wel eens de tijd als ik een leuke serie op televisie aan het kijken ben.”
 7. “Het voordeel van mijn Miele warmtepompdroger is dat ik de mogelijkheid heb om het condenswater met een slang op de waterafvoer kan aansluiten waardoor ik het condensreservoir niet elke keer hoeft te legen. Maar ook vind ik de condensbak erg vriendelijk in gebruik dus het is net wat je zelf het fijnste vindt.”

Negatieve ervaringen bij een Miele wasdroger

Geen enkel apparaat van welk merk dan ook is perfect. Ook Miele heeft nadelen, zoals de hoge aanschafprijs of de lange programmaduur van de droger. We hebben een aantal minder positieve ervaringen voor je verzameld en hieronder gedeeld.

 1. “Ik vind de app soms niet gebruiksvriendelijk werken. Bij mij geeft de app bijvoorbeeld geen melding wanneer de droger klaar is. Ik kan ook nergens vinden waar ik dit wel kan instellen. Daarom vind ik de bijpassende Miele app nog wat tegenvallen. De droger zelf werkt voor de rest naar tevredenheid.”
 2. “Het geurflacon is fijn voor lekker ruikende was, maar maakt het wel onhandig bij het schoonmaken van het pluizenfilter. Je moet namelijk eerst het geurflacon verwijderen voordat je het pluizenfilter kunt pakken, hierdoor lekt het flacon nog wel eens. Op tapijt zou dit wel vlekken kunnen geven.”
 3. “Ik vind de handleiding van de Miele wasdroger te uitgebreid en onoverzichtelijk. Terwijl het apparaat zelf wel makkelijk in gebruik is. Een verkorte handleiding waarin de basisfuncties worden uitgelegd zodat je gelijk kunt beginnen met drogen zou een goede aanvulling voor Miele zijn.”
 4. “Na een droogprogramma op kastdroog gedraaid te hebben, vind ik dat mijn was nog wat klam aanvoelt. Het is niet droog genoeg om gelijk in de kast te hangen, zoals het hoort. Ik moet het nog een half uur tot een uur ophangen totdat het volledig droog is en dan kan ik het pas opvouwen. Bij een programma met extra droog heb ik wel gelijk erg droog wasgoed, maar deze duurt weer langer.”
 5. “De Wash2Dry functie is erg handig, want je Miele droger stemt het droogprogramma af op welk programma de wasmachine had. Maar deze functie kun je alleen gebruiken wanneer je ook een wasmachine van Miele hebt zodat de twee apparaten gekoppeld kunnen worden. Ik heb geen Miele wasmachine waardoor ik deze functie niet kan gebruiken en voor mij gelijk overbodig is.”
 6. “De Miele droger die ik heb gekocht werkt echt goed, maar hij is wel gewoon een stuk duurder in aanschaf dan ik van andere drogers gewend ben. Ik heb hem pas twee weken, dus ik hoop dat hij zo lang mee gaat dat het die dure aanschafprijs waard is.”
 7. “Het drogen bij mijn droger duurt een behoorlijk lange tijd. Dit is minimaal twee uur en duurt soms wel meer dan drie uur. Ik weet dat je dat hebt met een energiezuinige Miele warmtepomp droger door de lagere temperatuur maar toch vind ik het soms wat lang duren.”