WitgoedMerken.nl

Goedkope Miele wasdroger

Een goedkope Miele wasdroger is een droger die een aantrekkelijke prijs heeft, maar ook laag in energieverbruik is, vooral op de langere termijn. Welke Miele wasdrogers goedkoop in aanschaf zijn lees je hier.
1

Miele TSC 223 WP

2

Miele TSA 233 WP

Laatste update: 19 mei 2024

1

Miele TSC 223 WP

2

Miele TSA 233 WP

Laatste update: 19 mei 2024

Picture of Yannick
Yannick

Miele expert sinds 2017

Wat je moet weten

  • Miele produceert alleen energiezuinige warmtepompdrogers.
  • Hoe duurder de aanschafprijs, hoe goedkoper het jaarlijks verbruik.
  • Een goedkope wasdroger van Miele heeft ook energieklasse A++ of hoger.
  • De beste Goedkope Miele wasdroger is de Miele TSC 223 WP

Wat is een goedkope Miele wasdroger?

Wasdrogers van Miele staan bekend om hun uitstekende kwaliteit. Miele produceert alleen warmtepompdrogers. Een warmtepompdroger herbruikt de warme lucht en blaast deze steeds opnieuw de trommel in. Ook droogt een Miele warmtepompdroger op een lagere temperatuur dan bijvoorbeeld een condensdroger (gemiddeld 20 graden lager) waardoor veel energie bespaard wordt. Deze drogers zijn dus heel energiezuinig en hebben bovendien een lange levensduur. De goedkoopste Miele droger koop je vanaf €1059.

De beste goedkope Miele wasdroger van 2024

Ben je op zoek naar een nieuwe Miele droger? Het is soms lastig om een goede keuze te maken. Het assortiment is groot en elke droger heeft weer andere functies. We hebben het voor je uitgezocht en de beste Miele wasdrogers voor een aantrekkelijke prijs op een rijtje gezet. Naast de prijs kijken we ook naar het vulgewicht, geluidsniveau, energieklasse en verschillende droogprogramma’s. Hieronder vind je de top 5 van beste goedkope Miele wasdrogers van 2024.

1

Beste goedkope miele wasdroger

De belangrijkste eigenschappen van de Miele TSC 223 WP warmtepompdroger zijn: het vulgewicht van 8 kg en energieklasse A++. Daarnaast is de snelheidsklasse van het drogen: snel en maakt hij voor 66 dB geluid.

Je droogt kleine en grotere ladingen van 2 of 3 personen energiezuinig en snel in de Miele TSC 223 WP. Dankzij energieklasse A++ bespaar je met deze Miele warmtepompdroger tot wel € 130,- per jaar aan energiekosten. Dit komt door de lagere droogtemperatuur die naast energie besparen je kleding ook langer mooi houdt. Voor het drogen van je wasgoed, kies je uit 1 van de 12 droogprogramma's. De wasdroger heeft snelheidsklasse 'snel', waardoor de automaat sneller droogt dan een gemiddelde droger van 8 kilogram. Zo haal je een volle trommel wasgoed snel uit de droogmachine. Dankzij de PerfectDry vochtsensoren stopt het droogprogramma automatisch wanneer je kleding droog is. Zo weet je zeker dat je nooit langer droogt dan nodig.
2
De belangrijkste eigenschappen van de Miele TSA 233 WP warmtepompdroger zijn: het vulgewicht van 7 kg en energieklasse A++. Daarnaast is de snelheidsklasse van het drogen: snel en maakt hij voor 66 dB geluid.

Met de Miele TSA 233 WP droog je kleine ladingen wasgoed van 1 tot 2 personen. De warmtepompdroger is met energieklasse A++ energiezuinig, waardoor je jaarlijks op je energiekosten bespaart. De droger zorgt er met de FragranceDos geurflacons voor dat je was extra fris ruikt na het droogprogramma. Je schuift de flacon gemakkelijk in de opening voor het pluizenfilter en stelt zelf de geurintensiteit in. Zo weet je zeker dat je beddengoed extra lekker ruikt. Je hebt keuze uit 12 programma's, bijvoorbeeld voor je wollen trui, overhemden en jeans. De droogtijd past zich per lading automatisch aan dankzij de PerfectDry sensoren. Je kleding droogt dus nooit te lang, waardoor je shirts niet krimpen.

Goedkope Miele wasdrogers hebben meestal een lager energielabel

Een goedkope wasdroger heeft vaak een lagere energieklasse. Deze wasdrogers zijn goedkoper in aanschaf, maar vaak duurder in kosten doordat ze meer stroom verbruiken dan energiezuinige drogers. Op lange termijn ben je dan duurder uit.

Een energiezuinige wasdroger van Miele is duurder in aanschaf, maar verbruikt op jaarlijkse basis weinig energie en is daardoor goedkoper in gebruik. Gelukkig zijn de drogers van Miele goedkoop in gebruik doordat dit warmtepompdrogers zijn en ze allemaal energieklasse A++ of hoger hebben. Zelfs met de goedkoopste Miele droger ben je dus jaarlijks minder kosten kwijt.

Bespaartips bij het kopen van een Miele wasdroger

Huur of lease een nieuwe Miele wasdroger

Wil je graag een nieuwe Miele wasdroger maar kun of wil je de hoge aanschafprijs niet betalen? Het huren of leasen van een wasdroger is een optie. Voor een vast bedrag per maand krijg jij een nieuwe, energiezuinige wasdroger in huis. Mocht de droger stuk gaan, dan wordt deze gratis gerepareerd. Je hebt dus geen onverwachte extra kosten aan reparaties. Een droger huren is een goede uitkomst wanneer je geen grote investering wilt doen of bijvoorbeeld voor studenten die apparaten delen met andere huisgenoten. Een wasdroger abonnement heb je al vanaf €19,99 per maand.

Koop een tweedehands Miele wasdroger

Een tweedehands wasdroger van Miele kopen is een goede keuze wanneer je geen grote investering wilt doen. Ten opzichte van een nieuwe wasdroger is het kopen van een gebruikte droger een stuk voordeliger en krijg je ook een droger die vaak nog jaren mee kan.

Kijk hierbij wel goed naar de energieklasse en het energieverbruik van de tweedehands wasdroger. Als dit op jaarlijkse basis een stuk hoger ligt in vergelijking met een nieuwe wasdroger, dan loont de investering in een Miele wasdroger met betere energieklasse in de loop van de jaren meer.

Koop een Miele wasdroger in de aanbieding

Heb je een Miele wasdroger op het oog maar is het aankoopbedrag te hoog? Houd dan zeker de aanbiedingen van winkels en webshops in de gaten. Dit kan zo een paar honderd euro schelen. Bekijk regelmatig de webshops voor prijsdalingen, schrijf je in op nieuwsbrieven en blader zo nu en dan door de folders. De beste periode om nieuwe wasdrogers in de aanbieding te kopen is tijdens Black Friday.

Goedkope Miele wasdroger kopers gids

Wil je een nieuwe Miele wasdroger kopen? Bij het aanschaffen van een droger moet je op een aantal zaken letten. We hebben ze voor je op een rijtje gezet.

Prijs

Wil je een goedkoop model dan is de prijs uiteraard het belangrijkst. Welk budget heb je voor je nieuwe droger? De prijs voor een nieuwe Miele warmtepompdroger begint vanaf €949 en kan oplopen tot bijna €3000. Een goedkope wasdroger zal minder functies hebben dan een duurdere variant. Maar elke wasdroger van Miele is energiezuinig en heeft minimaal energieklasse A++. De extra functies maken de prijs van een wasdroger duurder.

Energieklasse

Tegenwoordig heeft elke nieuwe Miele droger heeft energielabel A++ of hoger. Hoe hoger het label, hoe zuiniger het energieverbruik is. Het verschil in energiebesparing tussen A++ en A+++ is bij een gemiddeld gebruik enkele tientjes per jaar.

Droogprogramma’s

Miele wasdrogers hebben verschillende droogprogramma’s. Hoe duurder de wasdroger, hoe uitgebreider de programma’s en extra functies zijn. Welke droogprogramma’s jij gaat gebruiken is afhankelijk van jouw huishouden. Heb je bijvoorbeeld veel sport– en outdoorkleding te drogen of juist overhemden of spijkerbroeken? Hier zijn allemaal speciale programma’s voor. Kijk dus bij de aanschaf van een nieuwe droger welke programma’s deze aanbiedt.

Vulgewicht

Hoe groter je huishouden is, hoe meer wasgoed je aan het wassen en drogen bent. Check daarom ook het vulgewicht van je Miele wasdroger. Dit is vaak tussen de 7 en 10 kilo. Heb je veel wasgoed, dan is een grote droogtrommel aan te raden. Maar te veel vulgewicht bij een droger is ook niet goed, want je was droogt beste in een volle trommel. Met een halflege trommel drogen is bovendien niet energiezuinig.