WitgoedMerken.nl

Miele wasdroger met afvoerslang

De type wasdrogers die Miele verkoopt zijn warmtepompdrogers. Deze drogers vangen normaal het condenswater dat vrijkomt bij het drogen op in een reservoir. Dit reservoir leeg je regelmatig. Bij een wasdroger met afvoerslang heb je ook de optie om het condenswater gelijk af te voeren naar je waterafvoer. Handig, zo hoef je dat reservoir niet zelf te legen. Elke Miele warmtepompdroger heeft standaard een afvoerslang meegeleverd. Lees hieronder hoe je deze aansluit en wat volgens ons de beste Miele wasdroger met afvoerslang van 2024 is.
1

Miele TSF 763 WP EcoSpeed

2

Miele TSC 563 WP EcoSpeed

3

Miele TSD 263 WP

4

Miele TSC 223 WP

5

Miele TSH 783 WP EcoSpeed

Laatste update: 23 april 2024

1

Miele TSF 763 WP EcoSpeed

2

Miele TSC 563 WP EcoSpeed

3

Miele TSD 263 WP

4

Miele TSC 223 WP

5

Miele TSH 783 WP EcoSpeed

Laatste update: 23 april 2024

Picture of Yannick
Yannick

Miele expert sinds 2017

Wat je moet weten

  • Een Miele wasdroger vangt condenswater op in een reservoir.
  • Met de meegeleverde afvoerslang kun je je Miele droger aansluiten op de waterafvoer.
  • Door de aansluiting op de afvoer hoef je zelf het reservoir nooit meer te legen.
  • De beste Miele wasdroger met afvoerslang is de Miele TSF 763 WP EcoSpeed

Wat is een Miele wasdroger met afvoerslang?

Miele verkoopt tegenwoordig alleen maar warmtepompdrogers. Bij een warmtepompdroger wordt het condenswater standaard opgevangen in een reservoir. Dit werkt hetzelfde als bij een condensdroger. Dit reservoir moet je om de paar droogbeurten legen. Heb je hier geen zin in of vergeet je dit vaak? Dan kun je er ook voor kiezen om je droger aan te sluiten op je afvoer. Alle Miele wasdrogers worden standaard geleverd met een afvoerslang van 1,5 meter. Deze afvoerslang kun je van de wasdroger los koppelen en op je waterafvoer aansluiten.

De beste Miele wasdroger met afvoerslang van 2024

Bij alle Miele wasdrogers die nu te koop zijn, wordt standaard een afvoerslang meegeleverd. We hebben daarom voor de beste Miele drogers ook gekeken naar de prestaties van de droger, het gebruiksgemak en het energieverbruik. Dit is volgens ons de beste Miele wasdroger met afvoerslang van 2024.

1

Beste miele wasdroger met afvoerslang

De belangrijkste eigenschappen van de Miele TSF 763 WP EcoSpeed warmtepompdroger zijn: het vulgewicht van 8 kg en energieklasse A+++ -10%. Daarnaast is de snelheidsklasse van het drogen: snel en maakt hij voor 66 dB geluid.

Je droogt kleine en grotere ladingen kleding en beddengoed van 2 of 3 personen eenvoudiger en voorzichtiger in de Miele TSF 763 WP EcoSpeed. Dankzij de PerfectDry vochtigheidssensoren stopt het droogprogramma precies wanneer je wasgoed droogt is, waardoor je favoriete overhemd minder snel slijt. Komt je wasgoed uit een wasprogramma voor 40 graden Celsius? Selecteer dan de DryCare40 functie bij het droogprogramma om het programma aan te passen op stoffen met een maximale wastemperatuur van 40 graden. Zo besteed je minder tijd aan het sorteren van je shirts en broeken na het wassen. De warmtepomp droogtechniek van de automaat zorgt dat je je beddengoed en spijkerbroeken energiezuinig droogt. Met energieklasse A+++-10% bespaar je flink op je energiekosten per jaar.
2
De belangrijkste eigenschappen van de Miele TSC 563 WP EcoSpeed warmtepompdroger zijn: het vulgewicht van 8 kg en energieklasse A+++. Daarnaast is de snelheidsklasse van het drogen: snel en maakt hij voor 66 dB geluid.

Alle favoriete kleding gaat langer mee in de Miele TSC 563 WP EcoSpeed warmtepompdroger. Dankzij de PerfectDry vochtigheidssensoren meet de automaat de vochtigheid in je was continu. Hierdoor stopt het programma automatisch wanneer je wasgoed droog is, waardoor je shirts en truien minder snel slijten. Je wasgoed blijft ook langer mooi door de lage temperatuur van de warmtepomp. Daarnaast bespaar je zo ook nog eens tot € 154,- per jaar op energiekosten. Wil je je gewassen outfit na het drogen extra fris aantrekken? Gebruik dan een FragrenceDos geurflacon. Je plaatst deze eenvoudig in de vulopening van de wasdroger en stelt zelf de geurintensiteit in bij iedere droogbeurt.
3
De belangrijkste eigenschappen van de Miele TSD 263 WP warmtepompdroger zijn: het vulgewicht van 8 kg en energieklasse A++. Daarnaast is de snelheidsklasse van het drogen: snel en maakt hij voor 66 dB geluid.

Kleine en grotere ladingen was van 2 of 3 personen ruiken extra fris na het drogen met de Miele TSD 263 WP warmtepompdroger. Je plaatst eenvoudig een geurflacon in de opening van het pluizenfilter en stelt zelf de hoeveelheid geur in. Zo blaast de automaat geurende lucht door je kleding, waardoor je het extra fris in de kast legt na het drogen. Je droogt je was met 1 van de 12 verschillende droogprogramma's. Kies bijvoorbeeld voor het beddengoed- of wolprogramma. Heb je ook een Miele wasmachine en is deze verbonden met de app? Dan kies je na het wassen eenvoudig voor Wash2Dry. De droogautomaat stelt dan zelf het beste droogprogramma in voor je was, op basis van het wasprogramma.
4
De belangrijkste eigenschappen van de Miele TSC 223 WP warmtepompdroger zijn: het vulgewicht van 8 kg en energieklasse A++. Daarnaast is de snelheidsklasse van het drogen: snel en maakt hij voor 66 dB geluid.

Je droogt kleine en grotere ladingen van 2 of 3 personen energiezuinig en snel in de Miele TSC 223 WP. Dankzij energieklasse A++ bespaar je met deze Miele warmtepompdroger tot wel € 130,- per jaar aan energiekosten. Dit komt door de lagere droogtemperatuur die naast energie besparen je kleding ook langer mooi houdt. Voor het drogen van je wasgoed, kies je uit 1 van de 12 droogprogramma's. De wasdroger heeft snelheidsklasse 'snel', waardoor de automaat sneller droogt dan een gemiddelde droger van 8 kilogram. Zo haal je een volle trommel wasgoed snel uit de droogmachine. Dankzij de PerfectDry vochtsensoren stopt het droogprogramma automatisch wanneer je kleding droog is. Zo weet je zeker dat je nooit langer droogt dan nodig.
5
De belangrijkste eigenschappen van de Miele TSH 783 WP EcoSpeed warmtepompdroger zijn: het vulgewicht van 9 kg en energieklasse A+++ -10%. Daarnaast is de snelheidsklasse van het drogen: snel en maakt hij voor 66 dB geluid.

Je droogt grote ladingen wasgoed in de Miele TSH 783 WP EcoSpeed warmtepompdroger. Door de ruime trommel droog je tot wel 9 kilogram beddengoed in één droogbeurt. Dat bespaart niet alleen tijd, maar ook nog eens energie. De automaat heeft een energieklasse van A+++-10%, waardoor je flink op je energierekening bespaart. De PerfectDry vochtigheidssensoren zorgen dat je nooit langer droogt dan nodig. De automaat stopt het droogprogramma automatisch wanneer je outfit klaar is om aan te trekken. Draai je een was van 40 graden Celsius en wil je je wasgoed niet sorteren? Kies dan voor de DryCare40 functie bij je droogprogramma. Het droogprogramma droogt zo extra voorzichtig, waardoor het scheiden van je wasgoed niet nodig is.

Miele wasdroger aansluiten op de waterafvoer

Het aansluiten van je wasdroger op je waterafvoer kun je eenvoudig zelf doen. De afvoerslang bij Miele drogers bevindt zich aan de achterkant van het apparaat. Deze kun je loshalen van de tuit en voorzichtig van de houder afwikkelen. Zorg dat er geen knikken of barstjes in de kabel ontstaan. De afvoerslang plaats je nu direct van je droger naar de buis van je waterafvoer. Ga je de afvoerslang van de droger op een speciale aansluiting installeren? Bijvoorbeeld een aansluiting waar ook ander huishoudelijke apparatuur zoals je wasmachine op is aangesloten of op een sifon van een wastafel. Of gaat de afvoerslang in de vloer of wastafel waarbij deze in het water ligt? Dan is bij je Miele wasdroger de toevoeging van een terugslagklep noodzakelijk zodat het water niet terug naar de droger kan stromen. In deze video hieronder wordt uitgelegd hoe je bij de afvoerslang komt en hoe het gebruik van de terugslagklep bij Miele in zijn werking gaat:

Voor- en nadelen van een Miele wasdroger met afvoerslang

Er zijn verschillende voor- en nadelen bij het aansluiten van je wasdroger op de afvoer. Zo is het natuurlijk ontzettend makkelijk dat je de condensbak van je Miele droger nooit meer hoeft te legen. Het aansluiten zelf is ook niet lastig en kost je een paar minuten werk, maar let wel goed op dat je de afvoerslang niet te diep (maximaal 10cm) in je afvoerbuis hangt. Anders krijg je sneller kans op lekkages. Wil je de droger op de waterafvoer aansluiten, dan heb je wel beperkt de keuze waar je de droger kan neerzetten. Deze moet immers altijd in de buurt van een afvoer staan. Als je het condens op laat vangen in het reservoir kan de droger wel overal in je huis staan.

Heb je daarnaast een Miele droger met stoomprogramma zoals Gladstomen of Gladstrijken dan kan dit programma alleen gedraaid worden wanneer er water in het reservoir zit. Dit programma herbruikt namelijk het condenswater door dit weer in de trommel te spuiten als vochtige lucht zodat het verandert in stoom. Heb je de droger op de afvoer aangesloten dan moet je de condensbak handmatig bijvullen. Dit kan niet met kraanwater, koop hiervoor speciaal strijkwater en giet dat in het reservoir van de wasdroger.