WitgoedMerken.nl

Miele wasdroger levensduur

Iedereen kent Miele als een prijzig merk maar met uitstekende kwaliteit witgoed apparaten. Ook een wasdroger van Miele stelt eigenlijk nooit teleur en gaat jarenlang mee. De gemiddelde levensduur van een Miele wasdroger is namelijk wel 5000 droogbeurten. Omgerekend in jaren is dit, afhankelijk van je gebruik, gemiddeld 16 tot 30 jaar. Zoals de slogan al zegt: Miele, er is geen betere.
Picture of Yannick
Yannick

Miele expert sinds 2017

Wat je moet weten

  • Miele drogers gaan gemiddeld 5000 droogbeurten mee.
  • Omgerekend in jaren is de levensduur van een Miele droger 16-30 jaar.
  • Levensduur verlengen? Onderhoud de wasdroger goed en voorkom overbelading.

Wat is de levensduur van een Miele wasdroger?

Gemiddeld gaat een standaard wasdroger ongeveer 10 jaar mee, als je uitgaat van het gemiddeld aantal droogbeurten (3 per week). Dit zijn zo’n 2500 droogbeurten in totaal. Miele is een goed merk. De drogers van Miele zijn gemaakt van uitstekende kwaliteit en gaan daardoor wel 5000 droogbeurten mee. Zet je dit om naar jaren dan kom je (met 3 keer drogen per week) uit op een levensduur van 32 jaar. Gebruik je de droger intensiever, bijvoorbeeld 5 of 6 keer per week, dan nog zal jouw Miele droger minimaal 16 jaar mee gaan.

Wat bepaalt de levensduur van een Miele wasdroger?

Hoelang jouw wasdroger meegaat is afhankelijk van verschillende factoren. Denk bijvoorbeeld aan hoe je met de droger omgaat, hoe vaak je deze gebruikt, hoe je de droger onderhoudt en van welke kwaliteit de droger is. Miele heeft haar uitmuntende bouwkwaliteit al bewezen. Daarom gaan Miele wasdrogers langer mee dan een traditionele droger.

De drogers van Miele zijn gemaakt met hoogwaardige materialen en hebben een uitstekende bouwkwaliteit. Miele maakt gebruik van duurzame (duurdere) materialen voor hun droger en ander witgoed waardoor je langer gebruik kunt blijven maken van een droger. De duurdere materialen zorgen er wel voor dat de aanschafprijs hoog ligt en Miele daardoor een duurder merk is. Echter loont het dus ook omdat de levensduur van een wasdroger veel hoger is dan bij andere merken.

De levensduur van een Miele wasdroger in vergelijking tot andere merken

Om de levensduur van een wasdroger van verschillende merken te vergelijken hebben we de gegevens voor je verzameld en hieronder in een tabel geplaatst. Deze cijfers zijn voortgekomen uit het gemiddeld aantal droogbeurten van een gezin per week (3 keer). Als er soms een onderdeel stuk gaat, dan betekent dit niet dat de levensduur van je droger voorbij is en je een nieuwe wasdroger moet kopen. Vaak kan het snel gerepareerd worden waardoor je wel een langere levensduur hebt. Reparatie e.d. zijn daarom niet ingecalculeerd in de tabel.

MerkTotaal aantal droogbeurtenVerwachte levensduur
Miele500032 jaar
ASKO450028,8 jaar
AEG375024 jaar
Siemens375024 jaar
Bosch375024 jaar
Samsung250016 jaar
Zanussi220014,1 jaar
Whirlpool200012,8 jaar
LG200012,8 jaar
Candy15009,6 jaar

Levensduur Miele wasdroger verlengen

Nu gaat een duurdere wasdroger zoals Miele van nature langer mee door de goede kwaliteit, het is ook belangrijk dat je een droger goed onderhoudt om zo optimaal de levensduur te benutten. Met deze tips hieronder kun je extra lang van je Miele droger genieten.

Voorkom overbelading

Voorkom een te volle trommel, overbelading is slecht voor je droger. De droger wordt zo onnodig belast en bovendien droogt je wasgoed in een volgepropte trommel veel slechter. Het droogprogramma zal langer duren of zelf stopgezet worden door overbelading en dit kost je ook weer extra energie.

Onderhoud je wasdroger en maak hem regelmatig schoon

Het schoonmaken van je wasdroger is niet altijd een leuk klusje, maar het levert je zo veel op. Zeker als je regelmatig je wasdroger reinigt, zal de levensduur veel hoger zijn. Hoe onderhoud je een wasdroger goed? Maak eerst altijd het pluizenfilter schoon, na elke droogbeurt. Het zal je verbazen hoe veel pluis door het filter wordt opgevangen na één volle trommel. Daarnaast is het aan te raden om het pluizenfilter vier keer per jaar grondig schoon te maken.

Ook de droogtrommel kan regelmatig een schoonmaakbeurt gebruiken. Het makkelijkste doe je dit met een vochtige vaatdoek en wat (schoonmaak)azijn. Tot slot moet je niet de filterlade vergeten waar het sokkelfilter zit. Maak deze ook geregeld schoon, het liefst om de twee maanden.

Vervang de afvoerslang na 5 jaar

Een afvoerslang heeft een bepaalde levensduur. Door vuilophoping in de loop van de jaren zal de kwaliteit van de afvoerslang verminderen waardoor water minder makkelijk weg kan lopen. Om eventuele schade te voorkomen is het aan te raden om de afvoerslang elke vijf jaar te vervangen.

Zorg voor voldoende ventilatieruimte

Aan de achterkant en zijkant van je droger moet voldoende vrije ruimte zijn om goed te ventileren zodat je droger de warmte die hij afgeeft kwijt kan. Let dus op dat je een wasdroger niet in een te krappe ruimte zet. Heb je echt weinig ruimte? Dan kun je misschien ook je droger op je wasmachine plaatsen om ruimte te besparen.

Zet de droger waterpas

Bij de installatie van je droger heb je deze natuurlijk waterpas gezet. Echter door de krachtige centrifuge van een droger, kan het zijn dat de droger wat verschoven is en daardoor niet meer waterpas staat. Dit merk je gauw genoeg doordat de droger veel heen en weer schudt en meer geluid maakt dan normaal. Als een droger lang niet stabiel staat kan bijvoorbeeld de binnenkant van de droger schade oplopen.

Veelgestelde vragen over de levensduur van een Miele wasdroger?

Wat is de gemiddelde levensduur van een wasdroger?

Gemiddeld gaat een standaard wasdroger ongeveer 10 jaar mee, als je uitgaat van het gemiddeld aantal droogbeurten (3 per week). Dit zijn zo’n 2500 droogbeurten in totaal. De precieze levensduur van een wasdroger is afhankelijk van het merk, de kwaliteit, hoe vaak je de droger gebruikt en hoe goed je de droger onderhoudt.