WitgoedMerken.nl

Miele wasdroger met zelfreinigende condensor

De zelfreinigende condensor bij Miele drogers maakt door een efficiënt filtersysteem automatisch de condensor schoon. Zo hoef je niet minimaal vier keer per jaar het hele onderdeel uit je droger te halen om schoon te maken. In de drogers van Miele gebeurt dat tegenwoordig vanzelf. Zo heb jij er geen omkijken naar. Miele heeft verschillende warmtepompdrogers in het assortiment met een zelfreinigende condensor. Dit is de beste Miele zelfreinigende warmtepompdroger van 2024.
1

Miele TSF 763 WP EcoSpeed

2

Miele TSC 563 WP EcoSpeed

3

Miele TSD 263 WP

4

Miele TSC 223 WP

5

Miele TSH 783 WP EcoSpeed

Laatste update: 19 mei 2024

1

Miele TSF 763 WP EcoSpeed

2

Miele TSC 563 WP EcoSpeed

3

Miele TSD 263 WP

4

Miele TSC 223 WP

5

Miele TSH 783 WP EcoSpeed

Laatste update: 19 mei 2024

Picture of Yannick
Yannick

Miele expert sinds 2017

Wat je moet weten

  • Miele heeft een techniek ontwikkeld waardoor de condensor automatisch gereinigd wordt.
  • Door de zelfreinigende condensor heb je altijd een energiezuinige warmtepompdroger.
  • Een Miele wasdroger met zelfreinigende condensor is niet geheel onderhoudsvrij.
  • De beste Miele wasdroger met zelfreinigende condensor is de Miele TSF 763 WP EcoSpeed

Wat is een Miele wasdroger met zelfreinigende condensor?

Een condensor is een onderdeel van je Miele wasdroger dat zich links onderaan de droger bevindt. De condensor is een soort warmtewisselaar en bestaat uit hele dunne stalen plaatjes die stoom afkoelen waardoor er water vrijkomt. Normaal moet je de condensor bij drogers vier keer per jaar uit de droger halen en uitgebreid schoonmaken. Echter heeft Miele een nieuwe techniek ontwikkeld waardoor de condensor zelf gereinigd wordt. De condensor wordt in je Miele droger gereinigd door een effectief en makkelijk te reinigen filtersysteem, namelijk het sokkelfilter. Deze spoel snel je uit onder de kraan. Je Miele droger geeft op het display aan wanneer dit nodig is.

Een zelfreinigende warmtepompdroger van Miele is de ideale wasdroger wanneer je geen zin hebt om bij te houden wanneer je de condensor weer moet schoonmaken of wanneer je dit regelmatig vergeet. Het onderhouden en schoonmaken van de onderdelen van een wasdroger is namelijk essentieel voor een lange levensduur. Een slecht onderhouden condensor verhoogt je energieverbruik en je wilt natuurlijk een energiezuinige warmtepompdroger behouden. Daarom is de automatische reiniging van de condensor bij je Miele droger een uitkomst. De droger regelt dit zelf en jij hebt er geen omkijken naar.

De beste Miele wasdroger met zelfreinigende condensor van 2024

Op zoek naar een nieuwe wasdroger? Het assortiment van zelfreinigende warmtepompdrogers van Miele groeit en inmiddels heb je ruim de keuze uit goede drogers. Om je te helpen bij de zoektocht hebben we Miele drogers met elkaar vergeleken en de beste hieronder uitgelicht. We hebben daarbij niet alleen gekeken naar de zelfreinigende condensor maar ook naar het vulgewicht, het energieverbruik, de droogprogramma’s en het geluidsniveau. Dit is Miele’s best geteste zelfreinigende warmtepompdroger van 2024.

1

Beste miele wasdroger met zelfreinigende condensor

De belangrijkste eigenschappen van de Miele TSF 763 WP EcoSpeed warmtepompdroger zijn: het vulgewicht van 8 kg en energieklasse A+++ -10%. Daarnaast is de snelheidsklasse van het drogen: snel en maakt hij voor 66 dB geluid.

Je droogt kleine en grotere ladingen kleding en beddengoed van 2 of 3 personen eenvoudiger en voorzichtiger in de Miele TSF 763 WP EcoSpeed. Dankzij de PerfectDry vochtigheidssensoren stopt het droogprogramma precies wanneer je wasgoed droogt is, waardoor je favoriete overhemd minder snel slijt. Komt je wasgoed uit een wasprogramma voor 40 graden Celsius? Selecteer dan de DryCare40 functie bij het droogprogramma om het programma aan te passen op stoffen met een maximale wastemperatuur van 40 graden. Zo besteed je minder tijd aan het sorteren van je shirts en broeken na het wassen. De warmtepomp droogtechniek van de automaat zorgt dat je je beddengoed en spijkerbroeken energiezuinig droogt. Met energieklasse A+++-10% bespaar je flink op je energiekosten per jaar.
2
De belangrijkste eigenschappen van de Miele TSC 563 WP EcoSpeed warmtepompdroger zijn: het vulgewicht van 8 kg en energieklasse A+++. Daarnaast is de snelheidsklasse van het drogen: snel en maakt hij voor 66 dB geluid.

Alle favoriete kleding gaat langer mee in de Miele TSC 563 WP EcoSpeed warmtepompdroger. Dankzij de PerfectDry vochtigheidssensoren meet de automaat de vochtigheid in je was continu. Hierdoor stopt het programma automatisch wanneer je wasgoed droog is, waardoor je shirts en truien minder snel slijten. Je wasgoed blijft ook langer mooi door de lage temperatuur van de warmtepomp. Daarnaast bespaar je zo ook nog eens tot € 154,- per jaar op energiekosten. Wil je je gewassen outfit na het drogen extra fris aantrekken? Gebruik dan een FragrenceDos geurflacon. Je plaatst deze eenvoudig in de vulopening van de wasdroger en stelt zelf de geurintensiteit in bij iedere droogbeurt.
3
De belangrijkste eigenschappen van de Miele TSD 263 WP warmtepompdroger zijn: het vulgewicht van 8 kg en energieklasse A++. Daarnaast is de snelheidsklasse van het drogen: snel en maakt hij voor 66 dB geluid.

Kleine en grotere ladingen was van 2 of 3 personen ruiken extra fris na het drogen met de Miele TSD 263 WP warmtepompdroger. Je plaatst eenvoudig een geurflacon in de opening van het pluizenfilter en stelt zelf de hoeveelheid geur in. Zo blaast de automaat geurende lucht door je kleding, waardoor je het extra fris in de kast legt na het drogen. Je droogt je was met 1 van de 12 verschillende droogprogramma's. Kies bijvoorbeeld voor het beddengoed- of wolprogramma. Heb je ook een Miele wasmachine en is deze verbonden met de app? Dan kies je na het wassen eenvoudig voor Wash2Dry. De droogautomaat stelt dan zelf het beste droogprogramma in voor je was, op basis van het wasprogramma.
4
De belangrijkste eigenschappen van de Miele TSC 223 WP warmtepompdroger zijn: het vulgewicht van 8 kg en energieklasse A++. Daarnaast is de snelheidsklasse van het drogen: snel en maakt hij voor 66 dB geluid.

Je droogt kleine en grotere ladingen van 2 of 3 personen energiezuinig en snel in de Miele TSC 223 WP. Dankzij energieklasse A++ bespaar je met deze Miele warmtepompdroger tot wel € 130,- per jaar aan energiekosten. Dit komt door de lagere droogtemperatuur die naast energie besparen je kleding ook langer mooi houdt. Voor het drogen van je wasgoed, kies je uit 1 van de 12 droogprogramma's. De wasdroger heeft snelheidsklasse 'snel', waardoor de automaat sneller droogt dan een gemiddelde droger van 8 kilogram. Zo haal je een volle trommel wasgoed snel uit de droogmachine. Dankzij de PerfectDry vochtsensoren stopt het droogprogramma automatisch wanneer je kleding droog is. Zo weet je zeker dat je nooit langer droogt dan nodig.
5
De belangrijkste eigenschappen van de Miele TSH 783 WP EcoSpeed warmtepompdroger zijn: het vulgewicht van 9 kg en energieklasse A+++ -10%. Daarnaast is de snelheidsklasse van het drogen: snel en maakt hij voor 66 dB geluid.

Je droogt grote ladingen wasgoed in de Miele TSH 783 WP EcoSpeed warmtepompdroger. Door de ruime trommel droog je tot wel 9 kilogram beddengoed in één droogbeurt. Dat bespaart niet alleen tijd, maar ook nog eens energie. De automaat heeft een energieklasse van A+++-10%, waardoor je flink op je energierekening bespaart. De PerfectDry vochtigheidssensoren zorgen dat je nooit langer droogt dan nodig. De automaat stopt het droogprogramma automatisch wanneer je outfit klaar is om aan te trekken. Draai je een was van 40 graden Celsius en wil je je wasgoed niet sorteren? Kies dan voor de DryCare40 functie bij je droogprogramma. Het droogprogramma droogt zo extra voorzichtig, waardoor het scheiden van je wasgoed niet nodig is.

Voor- en nadelen van een Miele wasdroger met condensor

Een groot voordeel van het aanschaffen van een zelfreinigende warmtepompdroger van Miele is natuurlijk dat je er veel minder naar hoeft om te kijken. Door de zelfreinigende condensor valt een stukje onderhoud weg waar je anders minimaal 4 keer per jaar tijd aan kwijt was geweest. Dat scheelt weer een paar schoonmaakbeurten per jaar. Op een gegeven moment worden condensoren vies door een ophoping van pluisjes en zullen ze minder goed werken waardoor het energieverbruik van de droger omhoog schiet. Door altijd een schone condensor te hebben met de automatische reiniging van Miele zal jouw wasdroger altijd een laag energieverbruik hebben.

Met een zelfreinigende condensor moet je niet denken dat de Miele wasdroger nu geheel onderhoudsvrij is. Helaas niet. Je moet namelijk wel het sokkelfilter dat voor de condensor zit schoonmaken. Dit is een makkelijk klusje, maar moet wel gebeuren. Het display van je Miele droger geeft aan wanneer dit moet gebeuren. Wel handig, zo hoef je er zelf niet aan te denken. Reinig je het sokkelfilter niet op tijd, dan zal je wasdroger meer energie verbruiken. Probeer het daarom gelijk te reinigen wanneer Miele dit aangeeft.