WitgoedMerken.nl

Miele wasdroger met 8 kg

Miele wasdrogers met een vulgewicht van 8 kg zijn drogers waarbij je 8 kilogram wasgoed per droogbeurt kunt drogen. Het vulgewicht, ook wel bekend als trommelinhoud of laadvermogen, bij een Miele droger geeft aan hoeveel kleren of handdoeken er in de trommel passen. Met een droger met 8 kg inhoud heb je de ruimte om genoeg wasgoed te drogen met een huishouden die uit drie of vier personen bestaat. In dit artikel lees je alles over de 8 kg Miele droger en wat, volgens ons, de beste Miele wasdroger met 8 kg vulgewicht van 2024 is.
1

Miele TSD 263 WP

2

Miele TSF 763 WP EcoSpeed

3

Miele TSC 223 WP

4

Miele TSC 563 WP EcoSpeed

5

Miele TSC 663 WP EcoSpeed

Laatste update: 18 juli 2024

1

Miele TSD 263 WP

2

Miele TSF 763 WP EcoSpeed

3

Miele TSC 223 WP

4

Miele TSC 563 WP EcoSpeed

5

Miele TSC 663 WP EcoSpeed

Laatste update: 18 juli 2024

Picture of Yannick
Yannick

Miele expert sinds 2017

Wat je moet weten

  • Een 8 kg wasdroger van Miele is geschikt voor huishoudens met 3 of 4 personen.
  • Een Miele wasdroger met het juiste vulgewicht helpt je onnodig energieverbruik te voorkomen.
  • Houd ook rekening met specificaties zoals energieklasse en gebruiksgemak naast vulgewicht.
  • De beste Miele wasdroger met 8 kg is de Miele TSD 263 WP

Wat is een Miele wasdroger met 8 kg?

Het vulgewicht van een wasdroger (en wasmachine) geeft aan hoeveel kleding je in de trommel kunt stoppen. Doorgaans hebben wasdrogers een vulgewicht tussen de 7 en 10 kilo. Grotere drogers zijn er ook, maar deze worden enkel in hotels en ziekenhuizen gebruikt. Een nieuwe Miele wasdroger is beschikbaar met 7, 8 of 9 kg vulgewicht. Een Miele droger met 8 kg houdt dus in dat je per droogbeurt een volle trommel met 8 kilogram kleding en beddengoed kunt drogen. Het vulgewicht van drogers (en ook wasmachines) wordt wel berekend aan de hand van droog wasgoed. En natte kleding weegt altijd iets meer. Dat betekent dus dat je met een Miele wasdroger met 8 kg trommelinhoud daarom iets minder dan 8 kilogram was kunt drogen.

De beste Miele wasdroger met 8 kg van 2024

Het vulgewicht van een nieuwe wasdroger is zeker belangrijk om in je achterhoofd te houden, maar houd ook rekening met andere zaken bij de aankoop van een nieuwe droger. Zo kijk je natuurlijk naar de energieklasse en het energieverbruik van de droger. Ook hebben Miele drogers vele extra functies die jouw gebruiksgemak verhogen. Denk bijvoorbeeld aan een stoomfunctie waardoor je kleding bijna zonder kreukels de droger uit komt of een SoftCare trommel die je kleding beschermt. Dit is volgens ons de beste Miele droger met 8 kg van 2024.

1

Beste miele wasdroger met 8 kg

De belangrijkste eigenschappen van de Miele TSD 263 WP warmtepompdroger zijn: het vulgewicht van 8 kg en energieklasse A++. Daarnaast is de snelheidsklasse van het drogen: snel en maakt hij voor 66 dB geluid.

Kleine en grotere ladingen was van 2 of 3 personen ruiken extra fris na het drogen met de Miele TSD 263 WP warmtepompdroger. Je plaatst eenvoudig een geurflacon in de opening van het pluizenfilter en stelt zelf de hoeveelheid geur in. Zo blaast de automaat geurende lucht door je kleding, waardoor je het extra fris in de kast legt na het drogen. Je droogt je was met 1 van de 12 verschillende droogprogramma's. Kies bijvoorbeeld voor het beddengoed- of wolprogramma. Heb je ook een Miele wasmachine en is deze verbonden met de app? Dan kies je na het wassen eenvoudig voor Wash2Dry. De droogautomaat stelt dan zelf het beste droogprogramma in voor je was, op basis van het wasprogramma.
2
De belangrijkste eigenschappen van de Miele TSF 763 WP EcoSpeed warmtepompdroger zijn: het vulgewicht van 8 kg en energieklasse A+++ -10%. Daarnaast is de snelheidsklasse van het drogen: snel en maakt hij voor 66 dB geluid.

Je droogt kleine en grotere ladingen kleding eenvoudiger en voorzichtiger in de Miele TSF 763 WP EcoSpeed. Dankzij de PerfectDry vochtigheidssensoren stopt het droogprogramma precies wanneer je wasgoed droogt is, waardoor je favoriete overhemd minder snel slijt. Komt je wasgoed uit een wasprogramma voor 40 graden Celsius? Selecteer dan de DryCare 40 functie bij het droogprogramma om het programma aan te passen op stoffen met een maximale wastemperatuur van 40 graden. Zo besteed je minder tijd aan het sorteren van je shirts en broeken na het wassen. De warmtepomp droogtechniek van de automaat zorgt dat je je beddengoed en spijkerbroeken energiezuinig droogt. Met energieklasse A+++-10% bespaar je flink op je energiekosten per jaar.
3
De belangrijkste eigenschappen van de Miele TSC 223 WP warmtepompdroger zijn: het vulgewicht van 8 kg en energieklasse A++. Daarnaast is de snelheidsklasse van het drogen: snel en maakt hij voor 66 dB geluid.

Je droogt kleine en grotere ladingen snel in de Miele TSC 223 WP. Dankzij energieklasse A++ bespaar je met deze Miele warmtepompdroger tot wel € 98,- per jaar aan energiekosten. Dit komt door de lagere droogtemperatuur die naast energie besparen je kleding ook langer mooi houdt. Voor het drogen van je wasgoed, kies je uit 1 van de 12 droogprogramma's. De wasdroger heeft snelheidsklasse 'snel', waardoor de automaat sneller droogt dan een gemiddelde droger van 8 kilogram. Zo haal je een volle trommel wasgoed snel uit de droogmachine. Dankzij de PerfectDry vochtsensoren stopt het droogprogramma automatisch wanneer je kleding droog is. Zo weet je zeker dat je nooit langer droogt dan nodig.
4
De belangrijkste eigenschappen van de Miele TSC 563 WP EcoSpeed warmtepompdroger zijn: het vulgewicht van 8 kg en energieklasse A+++. Daarnaast is de snelheidsklasse van het drogen: snel en maakt hij voor 66 dB geluid.

Alle favoriete kleding gaat langer mee in de Miele TSC 563 WP EcoSpeed warmtepompdroger. Dankzij de PerfectDry vochtigheidssensoren meet de automaat de vochtigheid in je was continu. Hierdoor stopt het programma automatisch wanneer je wasgoed droog is, waardoor je shirts en truien minder snel slijten. Je wasgoed blijft ook langer mooi door de lage temperatuur van de warmtepomp. Daarnaast bespaar je zo ook nog eens tot € 154,- per jaar op energiekosten. Wil je je gewassen outfit na het drogen extra fris aantrekken? Gebruik dan een FragrenceDos geurflacon. Je plaatst deze eenvoudig in de vulopening van de wasdroger en stelt zelf de geurintensiteit in bij iedere droogbeurt.
5
De belangrijkste eigenschappen van de Miele TSC 663 WP EcoSpeed warmtepompdroger zijn: het vulgewicht van 8 kg en energieklasse A+++. Daarnaast is de snelheidsklasse van het drogen: normaal en maakt hij voor 66 dB geluid.

In de Miele TSC 663 WP warmtepompdroger blijft jouw wasgoed langer mooi. De vochtigheidssensoren in de machine meten de vochtigheid in jouw wasgoed en passen op basis daarvan het droogprogramma aan. Hierdoor draait jouw droger nooit onnodig lang. De wasdroger heeft een vulgewicht van 8 kilogram. Zo heb je genoeg ruimte voor kleine en middelgrote droogbeurten. Denk bijvoorbeeld aan het beddengoed van één 2-persoonsbed. Dankzij energieklasse A+++ draag je jouw steentje bij aan het milieu en bespaar je tot wel € 1.150,- aan energiekosten over de levensduur van het apparaat. Met de Miele@home app kies je gemakkelijk het juiste droogprogramma voor jouw wasgoed via je tablet of smartphone. Dit doe je waar en wanneer het jou uitkomt.

Waarom kiezen voor een Miele wasdroger met 8 kg?

Het is belangrijk om het juiste vulgewicht te kiezen voor jouw nieuwe Miele droger. Hoe kun je bepalen wat het juiste vulgewicht is? Kijk eerst naar je wasmachine. Hoe groot is het laadvermogen daarvan? Bij het kiezen van een nieuwe Miele wasdroger heb je minstens hetzelfde vulgewicht nodig. Met een kleinere droger kom je namelijk in de knoop dat je niet al je wasgoed in één keer in de droger kunt stoppen. Je zult dan meerdere keren moeten drogen en dat is niet fijn voor je energierekening. Ook wordt de trommelinhoud van je witgoed apparaat berekend op basis van droog wasgoed. Zodra kleding nat wordt, zal het wat zwaarder van gewicht zijn. Als je hetzelfde vulgewicht bij beide apparaten hebt, dan kun je niet na het wassen tegelijk al het natte wasgoed in de droger stoppen. Toch is het zo dat je meestal niet alle wasgoed droogt omdat sommige kledingstukken niet geschikt zijn voor de droger of omdat je liever een deel buiten aan de waslijn hangt. In dit geval kun je dan zeker 8 kg vulgewicht aanhouden voor zowel je Miele droger als wasmachine.

Hoe groter huishouden, hoe meer vulgewicht

Naast het laadvermogen van je wasmachine speelt ook de grootte van je huishouden mee in hoeveel vulgewicht je voor je Miele droger nodig zult hebben. Een gezin bestaande uit vijf personen heeft meer was en natuurlijk een grotere droger nodig dan iemand die alleen of met z’n tweeën woont. Hoe weet je welke inhoud je nodig hebt? Is 8 kilogram vulgewicht genoeg of heb je een grotere Miele droger nodig met 9 kg? Met deze tabel hieronder geven we het antwoord op je vragen.

HuishoudenVulgewicht
1-2 personen7 kg
3-4 personen8 kg
5 personen of meer9 kg

Niet met halfvolle trommel drogen

Ben je thuis met vier personen maar gebruik je de droger niet zo veel? Let er op dat je dan niet met een halflege trommel gaat drogen. Een droger met te groot vulgewicht maar halfvolle trommel verbruikt onnodig energie en dat kan nadelig voor jullie werken. Dit wil je natuurlijk voorkomen. Houd hier ook rekening mee bij het kiezen van het juiste vulgewicht.

Hoeveel wasgoed is 8 kg?

Het is moeilijk om een goed beeld te hebben van hoeveel wasgoed je kunt stoppen in een Miele droger met 8 kg vulgewicht. We hebben daarom voor je uitgezocht hoeveel was je ongeveer kunt drogen met een trommelinhoud van 8 kg.

Een normale, volwassen outfit weegt gemiddeld tussen de 1 en 1,5 kilogram. Je hebt dan een spijkerbroek van +/- 750 gram, een T-shirt (250 gram) of trui (500 gram) en een paar sokken en onderbroek dat bij elkaar +/- 150 gram weegt. Ga je je droger vullen met 8 kilo wasgoed, dan kom je uit op 5 broeken, 11 shirts en 10 paar sokken en ondergoed. Ben je van plan om veel handdoeken te drogen, dan kun je in een 8 kg droger gemiddeld per keer 13 handdoeken (à 500/600 gram per stuk) drogen.

Veelgestelde vragen over een Miele wasdroger met 8 kg

Hoe vol mag je een Miele wasdroger van 8 kg vullen?

Miele wasdrogers met een vulgewicht van 8 kg kunnen ook maximaal 8 kg wasgoed per droogbeurt drogen. Als je dit in kleding uitdrukt, dan zijn dit bijvoorbeeld 12 broeken of 16 truien. Een droogtrommel volproppen is niet goed. Wanneer de droger te vol gestopt wordt, zal het droogresultaat van je kleding stukken minder zijn doordat er geen ruimte meer overblijft en je kleding komt met meer kreukels uit de droger. Bovendien kan een overbeladen trommel ook je droger beschadigen.