WitgoedMerken.nl

Miele luchtafvoerdroger

Een Miele luchtafvoerdroger is een droger waarbij het condens via een luchtafvoer slang naar buiten geleid wordt. Een luchtafvoerdroger van Miele verbruikt helaas veel energie en daarom verkoopt Miele geen nieuwe drogers meer van dit type. Tegenwoordig produceert Miele warmtepompdrogers die erg zuinig in gebruik zijn. Wat de beste Miele wasdrogers van 2024 zijn lees je hier.
1

Miele TSF 763 WP EcoSpeed

2

Miele TSC 563 WP EcoSpeed

3

Miele TSD 263 WP

4

Miele TSC 223 WP

5

Miele TSH 783 WP EcoSpeed

Laatste update: 19 mei 2024

1

Miele TSF 763 WP EcoSpeed

2

Miele TSC 563 WP EcoSpeed

3

Miele TSD 263 WP

4

Miele TSC 223 WP

5

Miele TSH 783 WP EcoSpeed

Laatste update: 19 mei 2024

Picture of Yannick
Yannick

Miele expert sinds 2017

Wat je moet weten

  • Een luchtafvoerdroger voert de warme lucht af via een slang naar buiten.
  • Miele verkoopt geen luchtafvoerdrogers meer omdat deze niet energiezuinig zijn.
  • Een goed alternatief voor een luchtafvoerdroger is een Miele warmtepompdroger.
  • De beste Miele luchtafvoerdroger is de Miele TSF 763 WP EcoSpeed

Wat is een Miele luchtafvoerdroger?

Een luchtafvoerdroger is een droger waarbij de vochtige lucht niet wordt opgevangen in een reservoir, maar waarbij het condens via een slang naar buiten wordt afgevoerd, bijvoorbeeld via een raam. Een luchtafvoerdroger droogt wasgoed op een hoge temperatuur waardoor het relatief snel droog is. Deze droger beschikt meestal over een maximale belasting van 5 tot 7 kg vulgewicht.

De Duitse fabrikant Miele produceert al een aantal jaar geen nieuwe luchtafvoerdrogers meer. Wil je een Miele luchtafvoerdroger kopen? Dan zul je moeten kijken of je deze tweedehands kunt aanschaffen. Een luchtafvoerdroger heeft energieklasse C en is niet energiezuinig door het hoge jaarlijks energieverbruik. Dit is ook waarom Miele geen luchtafvoerdrogers meer maakt.

De beste Miele wasdrogers van 2024

Luchtafvoerdrogers zijn erg slecht voor het milieu en Miele produceert deze daarom ook niet meer. We hebben gekeken welke drogers een goed alternatief zijn voor de luchtafvoerdroger. En dat zijn warmtepompdrogers. Een Miele warmtepompdroger heeft energieklasse A++ of hoger en is daardoor veel zuiniger. Deze Miele drogers zijn duurder in aanschaf, maar door het laag energieverbruik per jaar is deze op den duur goedkoper. Dit zijn de beste Miele warmtepompdrogers van 2024.

1

Beste miele luchtafvoerdroger

De belangrijkste eigenschappen van de Miele TSF 763 WP EcoSpeed warmtepompdroger zijn: het vulgewicht van 8 kg en energieklasse A+++ -10%. Daarnaast is de snelheidsklasse van het drogen: snel en maakt hij voor 66 dB geluid.

Je droogt kleine en grotere ladingen kleding en beddengoed van 2 of 3 personen eenvoudiger en voorzichtiger in de Miele TSF 763 WP EcoSpeed. Dankzij de PerfectDry vochtigheidssensoren stopt het droogprogramma precies wanneer je wasgoed droogt is, waardoor je favoriete overhemd minder snel slijt. Komt je wasgoed uit een wasprogramma voor 40 graden Celsius? Selecteer dan de DryCare40 functie bij het droogprogramma om het programma aan te passen op stoffen met een maximale wastemperatuur van 40 graden. Zo besteed je minder tijd aan het sorteren van je shirts en broeken na het wassen. De warmtepomp droogtechniek van de automaat zorgt dat je je beddengoed en spijkerbroeken energiezuinig droogt. Met energieklasse A+++-10% bespaar je flink op je energiekosten per jaar.
2
De belangrijkste eigenschappen van de Miele TSC 563 WP EcoSpeed warmtepompdroger zijn: het vulgewicht van 8 kg en energieklasse A+++. Daarnaast is de snelheidsklasse van het drogen: snel en maakt hij voor 66 dB geluid.

Alle favoriete kleding gaat langer mee in de Miele TSC 563 WP EcoSpeed warmtepompdroger. Dankzij de PerfectDry vochtigheidssensoren meet de automaat de vochtigheid in je was continu. Hierdoor stopt het programma automatisch wanneer je wasgoed droog is, waardoor je shirts en truien minder snel slijten. Je wasgoed blijft ook langer mooi door de lage temperatuur van de warmtepomp. Daarnaast bespaar je zo ook nog eens tot € 154,- per jaar op energiekosten. Wil je je gewassen outfit na het drogen extra fris aantrekken? Gebruik dan een FragrenceDos geurflacon. Je plaatst deze eenvoudig in de vulopening van de wasdroger en stelt zelf de geurintensiteit in bij iedere droogbeurt.
3
De belangrijkste eigenschappen van de Miele TSD 263 WP warmtepompdroger zijn: het vulgewicht van 8 kg en energieklasse A++. Daarnaast is de snelheidsklasse van het drogen: snel en maakt hij voor 66 dB geluid.

Kleine en grotere ladingen was van 2 of 3 personen ruiken extra fris na het drogen met de Miele TSD 263 WP warmtepompdroger. Je plaatst eenvoudig een geurflacon in de opening van het pluizenfilter en stelt zelf de hoeveelheid geur in. Zo blaast de automaat geurende lucht door je kleding, waardoor je het extra fris in de kast legt na het drogen. Je droogt je was met 1 van de 12 verschillende droogprogramma's. Kies bijvoorbeeld voor het beddengoed- of wolprogramma. Heb je ook een Miele wasmachine en is deze verbonden met de app? Dan kies je na het wassen eenvoudig voor Wash2Dry. De droogautomaat stelt dan zelf het beste droogprogramma in voor je was, op basis van het wasprogramma.
4
De belangrijkste eigenschappen van de Miele TSC 223 WP warmtepompdroger zijn: het vulgewicht van 8 kg en energieklasse A++. Daarnaast is de snelheidsklasse van het drogen: snel en maakt hij voor 66 dB geluid.

Je droogt kleine en grotere ladingen van 2 of 3 personen energiezuinig en snel in de Miele TSC 223 WP. Dankzij energieklasse A++ bespaar je met deze Miele warmtepompdroger tot wel € 130,- per jaar aan energiekosten. Dit komt door de lagere droogtemperatuur die naast energie besparen je kleding ook langer mooi houdt. Voor het drogen van je wasgoed, kies je uit 1 van de 12 droogprogramma's. De wasdroger heeft snelheidsklasse 'snel', waardoor de automaat sneller droogt dan een gemiddelde droger van 8 kilogram. Zo haal je een volle trommel wasgoed snel uit de droogmachine. Dankzij de PerfectDry vochtsensoren stopt het droogprogramma automatisch wanneer je kleding droog is. Zo weet je zeker dat je nooit langer droogt dan nodig.
5
De belangrijkste eigenschappen van de Miele TSH 783 WP EcoSpeed warmtepompdroger zijn: het vulgewicht van 9 kg en energieklasse A+++ -10%. Daarnaast is de snelheidsklasse van het drogen: snel en maakt hij voor 66 dB geluid.

Je droogt grote ladingen wasgoed in de Miele TSH 783 WP EcoSpeed warmtepompdroger. Door de ruime trommel droog je tot wel 9 kilogram beddengoed in één droogbeurt. Dat bespaart niet alleen tijd, maar ook nog eens energie. De automaat heeft een energieklasse van A+++-10%, waardoor je flink op je energierekening bespaart. De PerfectDry vochtigheidssensoren zorgen dat je nooit langer droogt dan nodig. De automaat stopt het droogprogramma automatisch wanneer je outfit klaar is om aan te trekken. Draai je een was van 40 graden Celsius en wil je je wasgoed niet sorteren? Kies dan voor de DryCare40 functie bij je droogprogramma. Het droogprogramma droogt zo extra voorzichtig, waardoor het scheiden van je wasgoed niet nodig is.

Voor- en nadelen luchtafvoerdroger

Een voordeel van een luchtafvoer droger is is dat deze goedkoop in aanschaf is. Voor €300 heb je al een goede nieuwe droger in huis. Daarnaast heeft een luchtafvoerdroger snellere droogprogramma’s waardoor jouw wasgoed gauw droog is door de hoge temperatuur die gebruikt wordt. Doordat de vochtige lucht via een slang naar buiten gaat hoef je ook het reservoir nooit te legen zoals bij een condensdroger.

Een luchtafvoerdroger is dan wel goedkoop in aanschaf, maar niet qua energieverbruik. Deze droger heeft energieklasse C en verbruikt daardoor erg veel stroom. Een luchtafvoerdroger is daarom niet zo goed voor het milieu. Bovendien is de droger minder goed voor jouw wasgoed dat sneller slijt en krimpt door de hoge temperatuur. Ook is het nadelig dat je een opening naar buiten nodig hebt voor deze droger. Als je geen raam in de buurt hebt voor de luchtafvoer, zul je een gat moeten maken in de muur. En ook in de winter moet je dan altijd een raam open laten staan.

Waarom heeft Miele geen luchtafvoerdrogers?

Sinds enkele jaren produceert fabrikant Miele geen luchtafvoerdrogers meer. Dit hebben zij in het verleden wel gedaan en het is ook nog mogelijk om een tweedehands Miele luchtafvoerdroger aan te schaffen, maar een nieuwe Miele afvoerdroger kopen kan niet meer. Doordat een luchtafvoerdroger een veel hoger energieverbruik heeft dan een andere Miele wasdroger is deze slechter voor het milieu. Daarom verkoopt Miele tegenwoordig alleen nog maar warmtepompdrogers die veel energiezuiniger zijn. Met een warmtepompdroger bespaar je meer dan 50% energie ten opzichte van een luchtafvoerdroger.

Warmtepompdroger als alternatief voor de luchtafvoerdroger

Wil je een nieuwe Miele droger kopen voor jouw oude luchtafvoerdroger? Een Miele warmtepompdroger is dan een goede optie. Deze droger van Miele herbruikt warme lucht en blaast deze steeds de trommel in. Ook droogt de droger het wasgoed gemiddeld op een lagere temperatuur dan een luchtafvoerdroger. Hierdoor duurt het drogen wel langer, maar is het ook fijner voor je wasgoed en bespaar je er energie mee.

Een Miele warmtepompdroger is duurder in aanschaf, maar doordat deze energieklasse A++ of hoger heeft in de loop van de jaren goedkoper in gebruik. Een oude Miele luchtafvoerdroger met energieklasse C verbruikt ongeveer 550 kWh per jaar. Omgerekend met een energieprijs van €0,40 per kWh en een gemiddeld gebruik van 160 droogbeurten per jaar, ben je met een luchtafvoerdroger aan jaarlijks energieverbruik €220 kwijt. Als je dit vergelijkt met een Miele warmtepompdroger met energielabel A+++ die 177 kWh per jaar verbruikt, dan zie je dat de warmtepompdroger slechts €70 per jaar aan verbruik kost. Een warmtepompdroger is daarmee een uitstekend en duurzamer alternatief voor de luchtafvoerdroger en de investering in de nieuwe wasdroger heb je dan snel terugverdiend.

Veelgestelde vragen over een Miele luchtafvoerdroger

Wat is het verschil tussen een warmtepompdroger, condensdroger en een luchtafvoerdroger?

Er bestaan drie verschillende soorten drogers: warmtepompdrogers, condensdrogers en luchtafvoerdrogers. Het verschil tussen deze drogers zit in de manier waarop de warmte wordt (her)gebruikt in de trommel en de warme lucht wordt verwerkt. Bij een luchtafvoerdroger wordt dit afgevoerd via een dikke flexibele afvoerslang die je naar buiten leidt, bijvoorbeeld uit het raam, je hoeft hierdoor geen reservoir te legen. Bij een condensdroger wordt het condens opgevangen in een reservoir die je om de paar droogbeurten moet legen. Met een warmtepompdroger wordt het condens ook opgevangen via een reservoir die je moet legen maar wordt ook de warme lucht steeds herbruikt en opnieuw de trommel ingeblazen. Een warmtepompdroger is daarom de meest energiezuinige Miele wasdroger.

Waar koop ik een Miele luchtafvoerdroger?

Miele produceert en verkoopt geen luchtafvoerdrogers meer. De reden hiervoor is dat een luchtafvoerdroger met energielabel C niet energiezuinig is en slecht voor het milieu. Wil je een Miele luchtafvoerdroger kopen, dan kun je deze alleen nog tweedehands aanschaffen. Een goed alternatief is een warmtepompdroger van Miele.