WitgoedMerken.nl

Miele T1 wasdroger

De T1 droger van Miele is een wasdroger met verschillende functies en mogelijkheden. Zo gebruikt de droger stoom om je wasgoed zichtbaar gladder te maken en met een speciaal ontworpen trommel beschadig je je kleding niet. Welke T1 wasdrogers Miele heeft en wat de beste van 2024 is lees je in dit artikel.
1

Miele TSF 763 WP EcoSpeed

2

Miele TSC 563 WP EcoSpeed

3

Miele TSD 263 WP

4

Miele TSC 223 WP

5

Miele TSH 783 WP EcoSpeed

Laatste update: 23 april 2024

1

Miele TSF 763 WP EcoSpeed

2

Miele TSC 563 WP EcoSpeed

3

Miele TSD 263 WP

4

Miele TSC 223 WP

5

Miele TSH 783 WP EcoSpeed

Laatste update: 23 april 2024

Picture of Yannick
Yannick

Miele expert sinds 2017

Wat je moet weten

  • Een Miele T1 wasdroger is een energiezuinige warmtepompdroger.
  • De Miele T1 wasdroger heeft verschillende stoom- en droogfuncties.
  • De Miele T1 wasdrogers hebben een hele goede kwaliteit en lange levensduur.
  • De beste Miele T1 wasdroger is de Miele TSF 763 WP EcoSpeed

Wat is een Miele T1 wasdroger?

De T1 wasdrogers zijn een nieuwe type drogers die Miele geproduceerd heeft. Deze lijn wasdrogers kenmerken zich door unieke eigenschappen, uitstekende kwaliteit en een lange levensduur. De Miele T1 droger heeft een emaille behuizing waardoor deze krasbestendig is. De DirectSensor display is eenvoudig te bedienen met duidelijke symbolen. Je kunt snel een selectie maken van een van de talloze gewenste droogprogramma instellingen.

De T1 wasdrogers van Miele zijn warmtepompdrogers. Een warmtepompdroger herbruikt steeds de warme lucht in de droger en blaast deze opnieuw de trommel in. Ook gebruikt een warmtepompdroger een lagere temperatuur waardoor er, samen met het hergebruik van de lucht, veel energie wordt bespaard.

De beste Miele T1 wasdroger van 2024

Ben je op zoek naar een nieuwe Miele droger? Met een T1 droger houd je je wasgoed langer mooi en door het lage energieverbruik bespaar je veel stroom en dat is fijn voor het milieu. We hebben een selectie gemaakt van de beste T1 drogers van Miele. Hierbij hebben we ook gekeken naar energieklasse, vulgewicht, geluidsniveau en verschillende droogprogramma’s. Dit is de beste Miele T1 droger van 2024.

1

Beste miele t1 wasdroger

De belangrijkste eigenschappen van de Miele TSF 763 WP EcoSpeed warmtepompdroger zijn: het vulgewicht van 8 kg en energieklasse A+++ -10%. Daarnaast is de snelheidsklasse van het drogen: snel en maakt hij voor 66 dB geluid.

Je droogt kleine en grotere ladingen kleding en beddengoed van 2 of 3 personen eenvoudiger en voorzichtiger in de Miele TSF 763 WP EcoSpeed. Dankzij de PerfectDry vochtigheidssensoren stopt het droogprogramma precies wanneer je wasgoed droogt is, waardoor je favoriete overhemd minder snel slijt. Komt je wasgoed uit een wasprogramma voor 40 graden Celsius? Selecteer dan de DryCare40 functie bij het droogprogramma om het programma aan te passen op stoffen met een maximale wastemperatuur van 40 graden. Zo besteed je minder tijd aan het sorteren van je shirts en broeken na het wassen. De warmtepomp droogtechniek van de automaat zorgt dat je je beddengoed en spijkerbroeken energiezuinig droogt. Met energieklasse A+++-10% bespaar je flink op je energiekosten per jaar.
2
De belangrijkste eigenschappen van de Miele TSC 563 WP EcoSpeed warmtepompdroger zijn: het vulgewicht van 8 kg en energieklasse A+++. Daarnaast is de snelheidsklasse van het drogen: snel en maakt hij voor 66 dB geluid.

Alle favoriete kleding gaat langer mee in de Miele TSC 563 WP EcoSpeed warmtepompdroger. Dankzij de PerfectDry vochtigheidssensoren meet de automaat de vochtigheid in je was continu. Hierdoor stopt het programma automatisch wanneer je wasgoed droog is, waardoor je shirts en truien minder snel slijten. Je wasgoed blijft ook langer mooi door de lage temperatuur van de warmtepomp. Daarnaast bespaar je zo ook nog eens tot € 154,- per jaar op energiekosten. Wil je je gewassen outfit na het drogen extra fris aantrekken? Gebruik dan een FragrenceDos geurflacon. Je plaatst deze eenvoudig in de vulopening van de wasdroger en stelt zelf de geurintensiteit in bij iedere droogbeurt.
3
De belangrijkste eigenschappen van de Miele TSD 263 WP warmtepompdroger zijn: het vulgewicht van 8 kg en energieklasse A++. Daarnaast is de snelheidsklasse van het drogen: snel en maakt hij voor 66 dB geluid.

Kleine en grotere ladingen was van 2 of 3 personen ruiken extra fris na het drogen met de Miele TSD 263 WP warmtepompdroger. Je plaatst eenvoudig een geurflacon in de opening van het pluizenfilter en stelt zelf de hoeveelheid geur in. Zo blaast de automaat geurende lucht door je kleding, waardoor je het extra fris in de kast legt na het drogen. Je droogt je was met 1 van de 12 verschillende droogprogramma's. Kies bijvoorbeeld voor het beddengoed- of wolprogramma. Heb je ook een Miele wasmachine en is deze verbonden met de app? Dan kies je na het wassen eenvoudig voor Wash2Dry. De droogautomaat stelt dan zelf het beste droogprogramma in voor je was, op basis van het wasprogramma.
4
De belangrijkste eigenschappen van de Miele TSC 223 WP warmtepompdroger zijn: het vulgewicht van 8 kg en energieklasse A++. Daarnaast is de snelheidsklasse van het drogen: snel en maakt hij voor 66 dB geluid.

Je droogt kleine en grotere ladingen van 2 of 3 personen energiezuinig en snel in de Miele TSC 223 WP. Dankzij energieklasse A++ bespaar je met deze Miele warmtepompdroger tot wel € 130,- per jaar aan energiekosten. Dit komt door de lagere droogtemperatuur die naast energie besparen je kleding ook langer mooi houdt. Voor het drogen van je wasgoed, kies je uit 1 van de 12 droogprogramma's. De wasdroger heeft snelheidsklasse 'snel', waardoor de automaat sneller droogt dan een gemiddelde droger van 8 kilogram. Zo haal je een volle trommel wasgoed snel uit de droogmachine. Dankzij de PerfectDry vochtsensoren stopt het droogprogramma automatisch wanneer je kleding droog is. Zo weet je zeker dat je nooit langer droogt dan nodig.
5
De belangrijkste eigenschappen van de Miele TSH 783 WP EcoSpeed warmtepompdroger zijn: het vulgewicht van 9 kg en energieklasse A+++ -10%. Daarnaast is de snelheidsklasse van het drogen: snel en maakt hij voor 66 dB geluid.

Je droogt grote ladingen wasgoed in de Miele TSH 783 WP EcoSpeed warmtepompdroger. Door de ruime trommel droog je tot wel 9 kilogram beddengoed in één droogbeurt. Dat bespaart niet alleen tijd, maar ook nog eens energie. De automaat heeft een energieklasse van A+++-10%, waardoor je flink op je energierekening bespaart. De PerfectDry vochtigheidssensoren zorgen dat je nooit langer droogt dan nodig. De automaat stopt het droogprogramma automatisch wanneer je outfit klaar is om aan te trekken. Draai je een was van 40 graden Celsius en wil je je wasgoed niet sorteren? Kies dan voor de DryCare40 functie bij je droogprogramma. Het droogprogramma droogt zo extra voorzichtig, waardoor het scheiden van je wasgoed niet nodig is.

De unieke techniek van Miele T1

De T1 wasdrogers van Miele zijn warmtepompdrogers. Deze herbruiken de warme drooglucht en drogen wasgoed op een lage temperatuur waardoor je het energieverbruik laag is. Elke Miele T1 warmtepompdroger heeft zijn eigen unieke kwaliteiten en functies. In de video bekijk je deze functies en hieronder hebben we ze ook voor je op een rijtje gezet.

Miele FragranceDos

Met de Miele FragranceDos specificatie krijgt je wasgoed tijdens het drogen een frisse geur. Wanneer je wasgoed uit de wasmachine haalt en in de droger stopt, dan verliest kleding tijdens het drogen vaak de frisse geur van wasmiddel omdat dit met de warme lucht drooggeblazen wordt. Met een FragranceDos flacon blijf je die frisse geur houden, ook tijdens het drogen. De FragranceDos flacon plaats je in het pluizenfilter van je Miele wasdroger. Zo heb je ook na het drogen heerlijk ruikend wasgoed. De flacons zijn er in vijf verschillende geuren en gaan zo’n 50 wasbeurten mee.

Miele PerfectDry

Met het PerfectDry systeem van een Miele wasdroger wordt je wasgoed nooit te lang of te kort gedroogd doordat de programmaduur automatisch afgesteld wordt. Dit doet de droger door middel van kalk- en vochtsensoren. Hiermee wordt dus de hardheid van het water en de hoeveelheid restvocht gemeten. Het systeem past hierop automatisch de programmaduur aan waardoor je kleding niet vochtig blijft maar ook nooit te lang droogt. Het resultaat? Nauwkeurig gedroogde was uit de droger die niet gekrompen is en langer mooi blijft. Bovendien bespaar je met het PerfectDry systeem ook energie doordat de sensoren zich ook aanpassen aan de hoeveelheid was. Zo kun je met een halflege trommel ook snel en energiebesparend drogen.

Miele SoftCare

De T1 wasdrogers van Miele met SoftCare hebben een trommel met de vorm van een gewelfde honingraatstructuur. Hierdoor landt jouw wasgoed tijdens het drogen zacht neer in de trommel en wordt het gelijkmatig en voorzichtig gedroogd. Met de Miele SoftCare toevoeging slijt jouw kleding minder snel en ontstaan er veel minder kreukels tijdens het drogen. Na een droogbeurt kan een groot deel van de kleding zo de kast in.

Miele Steamfinish

Met de SteamFinish functie van de Miele T1 drogers wordt je wasgoed door middel van stoom glad gestreken in de droger. Met het programma Gladstrijken en Gladstomen wordt er aan het einde van het droogproces waternevel in de trommel gedaan. De nevel warmt op door de warme drooglucht in de droger en verandert al snel in stoom. De ontstane stoom dringt diep door in de vezels van het wasgoed waardoor de stof ontspant en gladder gemaakt wordt. De stoom haalt kreukels uit kleding zoals blouses en overhemden. Na het drogen kun je daardoor sneller en eenvoudiger strijken of is strijken helemaal overbodig geworden.