WitgoedMerken.nl

Kleine Miele wasdroger

Een kleine Miele wasdroger is een droger met een trommelinhoud van 6 of 7 kilogram. Een kleine droger is ideaal voor alleenwonenden of stellen. Zo voorkom je dat je elke keer met een halflege trommel gaat drogen en dit bespaart je weer veel energie. We hebben de beste kleine Miele wasdrogers van 2024 voor jou vergeleken en uitgezocht.
1

Miele TSA 233 WP

Laatste update: 19 mei 2024

1

Miele TSA 233 WP

Laatste update: 19 mei 2024

Picture of Yannick
Yannick

Miele expert sinds 2017

Wat je moet weten

  • Een kleine wasdroger van Miele heeft een vulgewicht van 7 kg of minder.
  • Een Miele droger van klein formaat heeft energieklasse A++ of hoger.
  • Een kleine wasdroger heeft de volgende afmetingen: 85 cm hoog, 60 cm breed & 64 cm diep.
  • De beste Kleine Miele wasdroger is de Miele TSA 233 WP

Wat is een kleine Miele wasdroger?

Een Miele wasdroger noemen we klein wanneer deze een vulgewicht heeft van maximaal 7 kilogram. Het vulgewicht van een droger geeft aan hoeveel kilo wasgoed in de trommel past. Een wasdroger heeft doorgaans een inhoud van 8 of 9 kg. Een kleine wasdroger heeft dus een inhoud van 6 of 7 kg. Miele heeft een aantal wasdrogers in het assortiment met dit vulgewicht. Een kleine wasdroger is ideaal voor huishoudens bestaande uit 1 of 2 personen of wanneer de droger in een kleine ruimte moet staan.

Afmetingen kleine wasdroger

De meeste Miele wasdrogers hebben de standaard afmetingen. De hoogte is 85 cm en de breedte is 60 cm. De diepte van een Miele droger is verschillend. Dit hangt namelijk af van de grootte van de trommel. Gewoonlijk ligt de diepte van de gemiddelde wasdroger tussen de 55 en 70 cm. Miele drogers met 7 kg inhoud hebben meestal een diepte van 64 cm.

De beste kleine Miele wasdroger van 2024

Ben je op zoek naar een Miele droger met een laag vulgewicht? Bijvoorbeeld omdat je niet zo veel wasgoed droogt of omdat jouw huishouden bestaat uit 1 of 2 personen? We hebben voor jou de beste kleine wasdrogers van Miele van 2024 op een rijtje gezet. Vind zo eenvoudig jouw nieuwe wasdroger!

1

Beste kleine miele wasdroger

De belangrijkste eigenschappen van de Miele TSA 233 WP warmtepompdroger zijn: het vulgewicht van 7 kg en energieklasse A++. Daarnaast is de snelheidsklasse van het drogen: snel en maakt hij voor 66 dB geluid.

Met de Miele TSA 233 WP droog je kleine ladingen wasgoed van 1 tot 2 personen. De warmtepompdroger is met energieklasse A++ energiezuinig, waardoor je jaarlijks op je energiekosten bespaart. De droger zorgt er met de FragranceDos geurflacons voor dat je was extra fris ruikt na het droogprogramma. Je schuift de flacon gemakkelijk in de opening voor het pluizenfilter en stelt zelf de geurintensiteit in. Zo weet je zeker dat je beddengoed extra lekker ruikt. Je hebt keuze uit 12 programma's, bijvoorbeeld voor je wollen trui, overhemden en jeans. De droogtijd past zich per lading automatisch aan dankzij de PerfectDry sensoren. Je kleding droogt dus nooit te lang, waardoor je shirts niet krimpen.

Het vulgewicht van een Miele wasdroger

Hoeveel inhoud jouw nieuwe wasdroger moet hebben, is afhankelijk van het aantal personen in jouw huishouden. Een nieuwe wasdroger gaat zeker 10 jaar mee. Houd daarom ook rekening met de toekomst. Krijg je een huisgenoot of komt er gezinsuitbreiding? Dan zul je meer wasgoed krijgen dat ook gedroogd moet worden.

In de tabel hieronder lees je wat het beste vulgewicht is voor jouw Miele droger.

HuishoudenVulgewicht
1-2 personen6 of 7 kg
3-4 personen8 kg
5 personen of meer9 kg

Kleine Miele wasdroger kopers gids

Wil je een nieuwe Miele wasdroger kopen? Bij het aanschaffen van een kleine droger kijk je natuurlijk naar het vulgewicht, maar er zijn ook een aantal andere zaken waar je op moet letten. We hebben ze voor je op een rijtje gezet.

Vulgewicht

Een kleine droger heeft doorgaans een trommelinhoud van 7kg. Dit is genoeg voor een huishouden dat uit 1 of 2 personen bestaat. Wil je een kleine droger kopen? Houd hierbij wel rekening met het vulgewicht van je wasmachine. Als deze een trommel heeft van 9 kg tegenover een 7 kilo droger dan kan je schone was niet in één keer in de droger. Het is handig als je daarom een droger koopt die evenveel inhoud heeft als een wasmachine.

Energieklasse

Alle Miele drogers hebben energieklasse A++ of hoger. De beste wasdrogers hebben energieklasse A+++ en zijn extreem zuinig in gebruik. Als je de kleine droger vaak gaat gebruiken, dan is de hoogste energieklasse op lange termijn het meest voordelig voor jou.

Droogprogramma’s

Om de kwaliteit van jouw wasgoed zo goed en lang mogelijk te behouden, hebben de meeste Miele wasdrogers verschillende droogprogramma’s. Bijvoorbeeld voor sport- en outdoorkleding, jeans of overhemden. Zelfs delicate stoffen zoals wol en zijde kunnen in de Miele droger door een speciaal droogproces. Welke droogprogramma’s jij gaat toepassen is afhankelijk van jouw huishouden. Kijk dus bij de aanschaf van een nieuwe droger welke verschillende droogprogramma’s deze heeft.

Geluidsniveau

Een Miele droger kan een van de volgende geluidsniveau’s hebben: 64 dB en lager (stil), 65-66 dB (gemiddeld) of 67 dB en hoger (luid). Wil je een hele stille droger, dan moet je kijken naar een geluidsniveau van 64 dB of lager. Over het algemeen zijn de Miele drogers met 65 tot 66 dB ook aardig stil en zul je er geen overlast van hebben.