WitgoedMerken.nl

Miele wasdroger met stoomfunctie

De stoomfunctie van Miele drogers zorgt ervoor dat je kleding na het drogen zichtbaar gladder zijn geworden en dat urenlang strijken niet meer nodig is. De droger voegt nevel toe in de trommel dat omgezet wordt in stoom. Deze stoom dringt diep door in je kleding en laat kreukels verdwijnen. Miele heeft verschillende drogers in het assortiment met deze unieke stoomfunctie. In dit artikel lees je alles over de stoomfunctie en wat de beste Miele wasdroger met stoomfunctie van 2024 is.
1

Miele TWR 780 WP Eco & Steam

Laatste update: 23 april 2024

1

Miele TWR 780 WP Eco & Steam

Laatste update: 23 april 2024

Picture of Yannick
Yannick

Miele expert sinds 2017

Wat je moet weten

  • Een droger met stoomfunctie gebruikt stoom aan het eind van een droogprogramma.
  • Door de stoomfunctie van Miele is urenlang strijken niet meer nodig.
  • Miele heeft diverse wasdrogers met stoomfunctie in haar assortiment.
  • De beste Miele wasdroger met stoomfunctie is de Miele TWR 780 WP Eco & Steam

Wat is een Miele wasdroger met stoomfunctie?

Met de stoomfunctie van je Miele wordt je kleding kreukvrij in de droger gestoomd. De stoomfunctie geeft je kleding een beter droogresultaat doordat je wasgoed tijdens het drogen ook licht gestoomd wordt. Aan het einde van je droogprogramma sproeit je Miele droger een lichte waternevel over het wasgoed waardoor de kreuken en vouwen in je kleding en overhemden verdwijnen.

De stoomfunctie van Miele is ideaal als je niet van strijken houdt. Doordat je kleding al zichtbaar gladder uit de droger komt hoef je je kleding bijna niet meer te strijken en kun je die blouse gelijk aantrekken of in de kast leggen. Ook voor grote huishoudens is een stoomfunctie perfect want zo heb je geen hele manden strijkwerk die je in de avonduren nog moet afwerken.

De beste Miele wasdroger met stoomfunctie van 2024

Ben je op zoek naar nieuwe wasdroger van Miele met stoomfunctie? Miele heeft verschillende drogers in haar assortiment die de functie hebben. Om de keuze makkelijker voor je te maken zijn wij al op onderzoek gegaan om de ideale wasdroger te vinden. Hierbij hebben we niet alleen gekeken naar de stoomfunctie, maar ook naar het vulgewicht (de inhoud van de trommel), de verschillende droogprogramma’s, het energieverbruik, het geluidsniveau en het gebruiksgemak. Dit is volgens ons de beste Miele wasdroger met stoomfunctie van 2024.

De belangrijkste eigenschappen van de Miele TWR 780 WP Eco & Steam warmtepompdroger zijn: het vulgewicht van 9 kg en energieklasse A+++ -10%. Daarnaast is de snelheidsklasse van het drogen: snel en maakt hij voor 62 dB geluid.

Je droogt grote ladingen beddengoed en kleding in één keer in de ruime Miele TWR 780 WP Eco & Steam. Hierdoor bespaar je tijd en droog je extra energiezuinig dankzij energieklasse A+++-10%. Je droogt je wasgoed met 1 van de 22 verschillende droogprogramma's voor bijvoorbeeld overhemden, beddengoed en jeans. Wil je je favoriete shirt snel aan, maar ruikt dit naar oud parfum? Kies dan voor de PowerFresh stoomfunctie. Hiermee fris je gedragen kleding snel op met stoom zonder het te wassen. Je geeft je schone wasgoed een extra frisse geur met een FragranceDos geurflacon. Plaats deze eenvoudig in de vulopening van de droogautomaat en stel zelf de geurintensiteit in. Zo ruikt je beddengoed extra schoon wanneer je gaat slapen.

Hoe werkt de Miele stoomfunctie?

De innovatie stoomfunctie van Miele wordt door de Duitse fabrikant SteamFinish genoemd. Met SteamFinish wordt je wasgoed door middel van stoom glad gestreken in de droger. De techniek wordt zo uitgevoerd: Met het speciale droogprogramma Gladstomen of Gladstrijken voegt de droger aan het einde van het programma waternevel toe in de trommel. Deze nevel warmt op door de hoge temperatuur in de droger en verandert in stoom. De vrijgekomen stoom dringt diep door in de vezels van je overhemden en beddengoed en maakt het gladder. De stoomfunctie maakt je wasgoed nagenoeg kreukvrij. Na het drogen kun je een stuk sneller strijken of is strijken zelfs helemaal overbodig geworden. In het volgende filmpje zie je hoe de Miele stoomfunctie te werk gaat.

Voor- en nadelen van een Miele wasdroger met stoomfunctie

Er zitten voor- en nadelen aan het kopen van een nieuwe wasdroger van Miele met stoomfunctie. Een groot pluspunt is natuurlijk dat de uren strijkwerk die je voorheen had met de stoomfunctie verleden tijd is. Door het gebruik van stoom hoef je niet of amper niet meer te strijken. De toevoeging van stoom is ook extra handig als je de stoomfunctie gebruikt om je kleding even op te frissen. Dit duurt bij een Miele droger vaak maar 30 tot 45 minuten. De stoom verwijdert nare geurtjes en laat je favoriete overhemd weer fris en fruitig ruiken.

Een nadeel is dat Miele wasdrogers met stoomfunctie vaak duurder zijn in aanschaf dan andere drogers van Miele. Vergeleken met een ‘gewone’ Miele droger is dit zo’n €200-400 duurder. Daarentegen bespaar je wel weer tijd doordat je geen uren kwijt bent aan het strijken van je kleding. Het is een afweging die je zelf moet maken.

Heb je een Miele wasdroger met stoomfunctie aangesloten op je waterafvoer? Een ander klein minpunt is dan dat je de condensbak handmatig moet bijvullen met strijkwater. Het stoomprogramma gebruikt namelijk het condens water dat in het reservoir zit. Dit komt gewoonlijk in het reservoir terecht na het drogen, tenzij je met een afvoerslang het condenswater gelijk naar je waterafvoer laat lopen. Je zult dan zelf het condensreservoir moeten vullen zodat de droger kan stomen.