WitgoedMerken.nl

Energiezuinige Miele wasdroger

Miele wasdrogers zijn altijd energiezuinige wasdrogers, want het zijn warmtepomp drogers. Deze droger herbruikt warme lucht en droogt op een lagere temperatuur waardoor er veel stroom bespaard wordt. We hebben voor jou in dit artikel uitgezocht wat de beste energiezuinige wasdrogers van Miele van 2024 zijn.
1

Miele TSF 763 WP EcoSpeed

2

Miele TSC 563 WP EcoSpeed

3

Miele TSD 263 WP

4

Miele TSC 223 WP

5

Miele TSH 783 WP EcoSpeed

Laatste update: 19 mei 2024

1

Miele TSF 763 WP EcoSpeed

2

Miele TSC 563 WP EcoSpeed

3

Miele TSD 263 WP

4

Miele TSC 223 WP

5

Miele TSH 783 WP EcoSpeed

Laatste update: 19 mei 2024

Picture of Yannick
Yannick

Miele expert sinds 2017

Wat je moet weten

  • Een energiezuinige wasdroger van Miele is een warmtepompdroger.
  • Een A+++ droger bespaart je jaarlijks veel kosten door het lage energieverbruik.
  • Hoe hoger het energielabel, hoe zuiniger en voordeliger de wasdroger in gebruik is.
  • De beste Energiezuinige Miele wasdroger is de Miele TSF 763 WP EcoSpeed

Wat is een energiezuinige Miele wasdroger?

Er zijn drie type drogers: een warmtepompdroger, condensdroger of luchtafvoerdroger. Miele produceert alleen warmtepompdrogers. Een warmtepompdroger herbruikt de warme lucht in de droger en blaast deze steeds opnieuw de trommel in. Ook droogt een warmtepompdroger gemiddeld 20 graden lager dan bijvoorbeeld een condensdroger. Door de lagere temperatuur en het hergebruik van warme lucht wordt veel energie bespaard. Miele warmtepompdrogers zijn erg zuinig in gebruik. Een warmtepompdroger met energieklasse A++ of A+++ verbruikt tot wel 50% minder energie dan een condensdroger met label B.

De beste A+++ Miele wasdroger van 2024

Alle Miele wasdrogers die momenteel op de markt zijn, zijn zuinig in gebruik. Wasdrogers met energieklasse A+++ zijn het meest zuinig. We hebben voor jou vergeleken wat de beste energiezuinige wasdroger van Miele van 2024 is. Naast de energieklasse hebben we ook gekeken naar het vulgewicht, de verschillende droogprogramma’s en het geluidsniveau.

1

Beste energiezuinige miele wasdroger

De belangrijkste eigenschappen van de Miele TSF 763 WP EcoSpeed warmtepompdroger zijn: het vulgewicht van 8 kg en energieklasse A+++ -10%. Daarnaast is de snelheidsklasse van het drogen: snel en maakt hij voor 66 dB geluid.

Je droogt kleine en grotere ladingen kleding en beddengoed van 2 of 3 personen eenvoudiger en voorzichtiger in de Miele TSF 763 WP EcoSpeed. Dankzij de PerfectDry vochtigheidssensoren stopt het droogprogramma precies wanneer je wasgoed droogt is, waardoor je favoriete overhemd minder snel slijt. Komt je wasgoed uit een wasprogramma voor 40 graden Celsius? Selecteer dan de DryCare40 functie bij het droogprogramma om het programma aan te passen op stoffen met een maximale wastemperatuur van 40 graden. Zo besteed je minder tijd aan het sorteren van je shirts en broeken na het wassen. De warmtepomp droogtechniek van de automaat zorgt dat je je beddengoed en spijkerbroeken energiezuinig droogt. Met energieklasse A+++-10% bespaar je flink op je energiekosten per jaar.
2
De belangrijkste eigenschappen van de Miele TSC 563 WP EcoSpeed warmtepompdroger zijn: het vulgewicht van 8 kg en energieklasse A+++. Daarnaast is de snelheidsklasse van het drogen: snel en maakt hij voor 66 dB geluid.

Alle favoriete kleding gaat langer mee in de Miele TSC 563 WP EcoSpeed warmtepompdroger. Dankzij de PerfectDry vochtigheidssensoren meet de automaat de vochtigheid in je was continu. Hierdoor stopt het programma automatisch wanneer je wasgoed droog is, waardoor je shirts en truien minder snel slijten. Je wasgoed blijft ook langer mooi door de lage temperatuur van de warmtepomp. Daarnaast bespaar je zo ook nog eens tot € 154,- per jaar op energiekosten. Wil je je gewassen outfit na het drogen extra fris aantrekken? Gebruik dan een FragrenceDos geurflacon. Je plaatst deze eenvoudig in de vulopening van de wasdroger en stelt zelf de geurintensiteit in bij iedere droogbeurt.
3
De belangrijkste eigenschappen van de Miele TSD 263 WP warmtepompdroger zijn: het vulgewicht van 8 kg en energieklasse A++. Daarnaast is de snelheidsklasse van het drogen: snel en maakt hij voor 66 dB geluid.

Kleine en grotere ladingen was van 2 of 3 personen ruiken extra fris na het drogen met de Miele TSD 263 WP warmtepompdroger. Je plaatst eenvoudig een geurflacon in de opening van het pluizenfilter en stelt zelf de hoeveelheid geur in. Zo blaast de automaat geurende lucht door je kleding, waardoor je het extra fris in de kast legt na het drogen. Je droogt je was met 1 van de 12 verschillende droogprogramma's. Kies bijvoorbeeld voor het beddengoed- of wolprogramma. Heb je ook een Miele wasmachine en is deze verbonden met de app? Dan kies je na het wassen eenvoudig voor Wash2Dry. De droogautomaat stelt dan zelf het beste droogprogramma in voor je was, op basis van het wasprogramma.
4
De belangrijkste eigenschappen van de Miele TSC 223 WP warmtepompdroger zijn: het vulgewicht van 8 kg en energieklasse A++. Daarnaast is de snelheidsklasse van het drogen: snel en maakt hij voor 66 dB geluid.

Je droogt kleine en grotere ladingen van 2 of 3 personen energiezuinig en snel in de Miele TSC 223 WP. Dankzij energieklasse A++ bespaar je met deze Miele warmtepompdroger tot wel € 130,- per jaar aan energiekosten. Dit komt door de lagere droogtemperatuur die naast energie besparen je kleding ook langer mooi houdt. Voor het drogen van je wasgoed, kies je uit 1 van de 12 droogprogramma's. De wasdroger heeft snelheidsklasse 'snel', waardoor de automaat sneller droogt dan een gemiddelde droger van 8 kilogram. Zo haal je een volle trommel wasgoed snel uit de droogmachine. Dankzij de PerfectDry vochtsensoren stopt het droogprogramma automatisch wanneer je kleding droog is. Zo weet je zeker dat je nooit langer droogt dan nodig.
5
De belangrijkste eigenschappen van de Miele TSH 783 WP EcoSpeed warmtepompdroger zijn: het vulgewicht van 9 kg en energieklasse A+++ -10%. Daarnaast is de snelheidsklasse van het drogen: snel en maakt hij voor 66 dB geluid.

Je droogt grote ladingen wasgoed in de Miele TSH 783 WP EcoSpeed warmtepompdroger. Door de ruime trommel droog je tot wel 9 kilogram beddengoed in één droogbeurt. Dat bespaart niet alleen tijd, maar ook nog eens energie. De automaat heeft een energieklasse van A+++-10%, waardoor je flink op je energierekening bespaart. De PerfectDry vochtigheidssensoren zorgen dat je nooit langer droogt dan nodig. De automaat stopt het droogprogramma automatisch wanneer je outfit klaar is om aan te trekken. Draai je een was van 40 graden Celsius en wil je je wasgoed niet sorteren? Kies dan voor de DryCare40 functie bij je droogprogramma. Het droogprogramma droogt zo extra voorzichtig, waardoor het scheiden van je wasgoed niet nodig is.

Wat is het energieverbruik van een Miele wasdroger?

Miele wasdrogers zijn erg zuinig in gebruik. Miele produceert alleen warmtepompdrogers, deze hebben altijd energieklasse A++ of hoger. Om het energieverbruik van een Miele wasdroger te berekenen hebben we onderstaande tabel voor je gemaakt. Bij het gebruiken van wasdrogers houdt de Europese Unie een gemiddeld verbruik aan van 160 droogbeurten per jaar (2,3 droogbeurten per week). De huidige prijs voor stroom is gemiddeld €0,40 per kWh. Om de energiekosten te berekenen, vermenigvuldig je het energieverbruik in kWH met die €0,40. Dit zijn gemiddeld de jaarlijkse kosten.

EnergieklassekWh per wasbeurtkWh per jaarJaarlijkse kosten
A+++-10%1,00 kWh (€0,40)161 kWh€64,-
A+++1,10 kWh (€0,44)177 kWh€70,-
A++1,30 kWh (€0,52)208 kWh€83,-
B3,51 kWh (€1,40)561 kWh€224,-

Een Miele wasdroger met een hoog energielabel is goedkoper

Hoe hoger het energielabel van jouw Miele wasdroger, hoe energiezuiniger deze droger is en hoe goedkoper de energiekosten zijn. Een droger met energieklasse A+++ is het meest zuinig in gebruik. In het tabel hieronder vind je de kosten van Miele wasdrogers met verschillende energielabels.

EnergieklasseGem. aanschafprijsGem. energiekosten 12 jaarTotale kosten 12 jaar
A+++-10%€1350,-€768,-€2118,-
A+++€1250,-€840,-€2090,-
A++€1100,-€996,-€2096,-
B€500,-€2688,-€3188,-

Hoe hoger het energielabel, hoe lager het jaarlijkse energieverbruik is. Als je dan samen met de aanschafprijs uitrekent wat de totale kosten na 12 jaar zijn, dan komt de droger met label B het slechtst uit de test. De aanschaf is dan goedkoop, maar door het hoge energieverbruik ben je op lange termijn meer geld kwijt. De wasdrogers met energielabel A++ of hoger komen na 12 jaar op ongeveer dezelfde kosten uit.

Wat kun je lezen op het energielabel?

Op het energielabel van een wasdroger vind je veel informatie. Je ziet daar de energieklasse van de wasdroger, dit loopt van D (minst energiezuinig) tot aan A+++ (meest energiezuinig). Daaronder zie je hoeveel kWh (kilowattuur) de wasdroger verbruikt. Dit is het jaarlijks verbruik. Onder het energieverbruik staan 4 symbolen. Deze staan voor informatie voor type wasdroger (gas/elektrisch), duur van een droogbeurt bij standaard programma (in minuten), het vulgewicht (in kg) en het geluidsniveau (in decibel).

Wat is het verbruik van een oude Miele wasdroger?

Een Miele wasdroger van 10 jaar oud is een condensdroger. Condensdrogers zijn helaas niet zo’n energiezuinige wasdrogers. Deze hebben energielabel B. Als je daarbij kijkt naar het tabel hierboven dan komen de kosten voor het verbruik van deze droger uit op gemiddeld €224 per jaar. Na 12 jaar zie je dus dat de totale kosten van aanschaf en verbruik er flink boven uit stijgen ten opzichte van een nieuwe wasdroger, je betaalt ruim €1000 meer. Als je het over een langere periode kijkt, dan loont het om je oude droger te vervangen voor een nieuwe Miele wasdroger.

Tips om energiezuinig te drogen met een Miele wasdroger

Nu zijn Miele wasdrogers al erg zuinig in gebruik, maar met deze tips ga jij je was nog energiezuiniger drogen.

Droog met een volle trommel

Net als bij een wasmachine geldt ook bij een droger: hoe voller de trommel, hoe energiezuiniger je bezig bent. Halfvolle droogbeurten draaien kost meer energie dan in één keer een volle trommel was drogen. Dit komt doordat het opwarmen van de lucht in een droger het meeste energie kost. Het maakt dus geen verschil hoeveel was er in de trommel zit. Daarom is een volle trommel beter dan een halfvolle.

Centrifugeer met hoog toerental

Centrifugeer je wasgoed in de wasmachine op volle toeren. Een toerental van 1400 of 1600 rpm is ideaal. Je was komt dan droger uit de wasmachine en hierdoor hoeft de droger minder werk te verrichten. Pas de centrifuge snelheid wel aan bij delicate stoffen om ze niet te beschadigen.

Maak de wasdroger regelmatig schoon

Een schone wasdroger verbruikt minder energie. Maak daarom na elke droogprogramma het pluizenfilter schoon. Deze verstopt namelijk snel wat voor minder fris ruikende kleding zorgt en waardoor de wasdroger dus meer stroom verbruikt. Het kost je een paar minuten, maar het loont zeker om dit te doen.

Veelgestelde vragen over een energiezuinige Miele wasdroger

Wat kost een Miele wasdroger per keer aan stroom?

Een Miele droger kost gemiddeld tussen de €0,40 en €0,52 per keer aan stroom. Dit is afhankelijk van welk energielabel jouw warmtepompdroger heeft. De meest energiezuinige wasdroger met A+++ label kost slechts €0,40 per droogbeurt. Dit is op jaarbasis maar €64!

Wat is de beste en zuinigste Miele wasdroger?

Miele is een merk dat bekend staat om zijn kwalitatief hoogwaardige en duurzame wasdrogers. De beste en zuinigste Miele wasdrogers hebben een energielabel van minimaal A, sommige modellen hebben zelfs een A+++ -10% label, wat betekent dat ze 10% zuiniger zijn dan de A+++ norm. Daarnaast heeft de beste Miele wasdroger een topklasse bouw- en waskwaliteit en maakt hij niet meer geluid dan 64dB.

Hoeveel stroom verbruikt een oude Miele wasdroger?

Per droogbeurt verbruikt een oude Miele wasdroger van 10 jaar oud €1,40. Op jaarbasis is dit gemiddeld €224.