WitgoedMerken.nl

Miele wasdroger met 9 kg

Een Miele wasdroger met 9 kg is een droger waarin je 9 kilogram wasgoed per keer kunt drogen. Het vulgewicht, ook wel laadvermogen of trommelinhoud genoemd, bij een Miele droger staat voor hoeveel kleding en ander wasgoed tegelijk in de trommel past. Een droger met 9 kg vulgewicht is groot genoeg voor huishoudens met 5 of meer personen. Op deze pagina lees je alles over de 9 kg Miele droger en hebben we voor je uitgezocht welke droger de beste Miele wasdroger met 9 kg van 2024 is.
1

Miele TSL 683 WP EcoSpeed & Steam

2

Miele TSH 783 WP EcoSpeed

3

Miele TSL 783 WP EcoSpeed & Steam

4

Miele TWR 780 WP EcoSpeed & Steam

5

Miele TWR 780 WP Eco & Steam

Laatste update: 18 juli 2024

1

Miele TSL 683 WP EcoSpeed & Steam

2

Miele TSH 783 WP EcoSpeed

3

Miele TSL 783 WP EcoSpeed & Steam

4

Miele TWR 780 WP EcoSpeed & Steam

5

Miele TWR 780 WP Eco & Steam

Laatste update: 18 juli 2024

Picture of Yannick
Yannick

Miele expert sinds 2017

Wat je moet weten

  • Een Miele droger met 9 kg is geschikt voor huishoudens met 5 personen of meer.
  • Het juiste vulgewicht kiezen zorgt dat je onnodig energieverbruik voorkomt.
  • Kijk bij een nieuwe droger ook naar andere zaken zoals gebruiksgemak en droogprogramma's.
  • De beste Miele wasdroger met 9 kg is de Miele TSL 683 WP EcoSpeed & Steam

Wat is een Miele wasdroger met 9 kg?

Elke wasdroger (en wasmachine) heeft een bepaald vulgewicht, dit geeft aan hoeveel kg wasgoed in een droger past. Voor de meeste wasdrogers ligt dit tussen de 7 en 10 kilogram. Groter bestaat ook, maar enkel hotels en ziekenhuizen hebben deze drogers. Een nieuwe Miele wasdroger heeft 7, 8 of 9 kg vulgewicht. Bij drogers van Miele met 9 kg inhoud kun je dus per droogbeurt 9 kg aan wasgoed in de trommel stoppen. Bij drogers (en wasmachines) wordt dit vulgewicht bepaald aan de hand van droge kleding. En natte wasgoed weegt altijd net wat meer. Met Miele wasdrogers met 9 kg laadvermogen kun je daarom iets minder dan 9 kg was per keer drogen.

De beste Miele wasdroger met 9 kg van 2024

Ga je een nieuwe wasdroger van Miele kopen, kijk dan niet alleen naar het vulgewicht maar bekijk ook zeker andere zaken zoals het energieverbruik en het gebruiksgemak van de Miele droger. Een Miele wasdroger heeft vele extra functies die handig kunnen zijn voor jouw huishouden. Denk zoal aan een stoomfunctie waardoor je overhemden kreukvrij de droger uit komen of een speciaal ontworpen SoftCare trommel die je kleding beschermt tijdens het drogen. Dit is volgens ons de beste Miele droger met 9 kg van 2024.

1

Beste miele wasdroger met 9 kg

De belangrijkste eigenschappen van de Miele TSL 683 WP EcoSpeed & Steam warmtepompdroger zijn: het vulgewicht van 9 kg en energieklasse A+++. Daarnaast is de snelheidsklasse van het drogen: snel en maakt hij voor 64 dB geluid.

Met de Miele TSL 683 WP warmtepompdroger droog je grote ladingen wasgoed gemakkelijk in één keer. Dankzij het 9 kilogram vulgewicht droog je al je beddengoed in één droogbeurt. Dit doet de machine ook nog eens zeer energiezuinig. Met energieklasse A+++ bespaar je tot wel € 1.150,- over de levensduur van het apparaat. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Je kleding blijft langer mooi in deze wasdroger dankzij PerfectDry. Doordat de vochtigheidssensoren meten hoe nat je was nog is, draait je droger nooit onnodig lang. Je bedient het apparaat waar en wanneer jij wilt via de Miele@home app op je smartphone of tablet.
2
De belangrijkste eigenschappen van de Miele TSH 783 WP EcoSpeed warmtepompdroger zijn: het vulgewicht van 9 kg en energieklasse A+++. Daarnaast is de snelheidsklasse van het drogen: snel en maakt hij voor 66 dB geluid.

Je droogt grote ladingen wasgoed in de Miele TSH 783 WP EcoSpeed warmtepompdroger. Door de ruime trommel droog je tot wel 9 kilogram beddengoed in één droogbeurt. Dat bespaart niet alleen tijd, maar ook nog eens energie. De automaat heeft een energieklasse van A+++, waardoor je flink op je energierekening bespaart. De PerfectDry vochtigheidssensoren zorgen dat je nooit langer droogt dan nodig. De automaat stopt het droogprogramma automatisch wanneer je outfit klaar is om aan te trekken. Draai je een was van 40 graden Celsius en wil je je wasgoed niet sorteren? Kies dan voor de DryCare40 functie bij je droogprogramma. Het droogprogramma droogt zo extra voorzichtig, waardoor het scheiden van je wasgoed niet nodig is.
3
De belangrijkste eigenschappen van de Miele TSL 783 WP EcoSpeed & Steam warmtepompdroger zijn: het vulgewicht van 9 kg en energieklasse A+++. Daarnaast is de snelheidsklasse van het drogen: snel en maakt hij voor 64 dB geluid.

Je haalt grote ladingen beddengoed relatief snel uit de tromme van de Miele TSL 783 WP EcoSpeed & Steam warmtepompdroger. De automaat heeft een droogcapaciteit van 9 kilogram, waardoor je alle was van de hele week in één keer droogt. Droog je een lading shirts met een maximale wastemperatuur van 40 graden Celsius? Kies dan voor de DryCare40 functie bij je droogprogramma. Zo droogt de automaat je wasgoed extra voorzichtig en is het niet nodig je wasgoed te scheiden. Om gedragen kleding enkel op te frissen zonder te wassen, kies je voor de PowerFresh stoomfunctie. De stoom verwijdert zo vervelende geuren, waardoor je favoriete overhemd weer fris ruikt. Dankzij energieklasse A+++ droog je je wasgoed zeer energiezuinig.
4
De belangrijkste eigenschappen van de Miele TWR 780 WP EcoSpeed & Steam warmtepompdroger zijn: het vulgewicht van 9 kg en energieklasse A+++ -10%. Daarnaast is de snelheidsklasse van het drogen: snel en maakt hij voor 62 dB geluid.

Je droogt grote ladingen beddengoed en kleding in één keer in de ruime Miele TWR 780 WP EcoSpeed & Steam. Hierdoor bespaar je tijd en droog je extra energiezuinig dankzij energieklasse A+++-10%. Je droogt je wasgoed met 1 van de 22 verschillende droogprogramma's voor bijvoorbeeld overhemden, beddengoed en jeans. Wil je je favoriete shirt snel aan, maar ruikt dit naar oud parfum? Kies dan voor de PowerFresh stoomfunctie. Hiermee fris je gedragen kleding snel op met stoom zonder het te wassen. Je geeft je schone wasgoed een extra frisse geur met een FragranceDos geurflacon. Plaats deze eenvoudig in de vulopening van de droogautomaat en stel zelf de geurintensiteit in. Zo ruikt je beddengoed extra schoon wanneer je gaat slapen.
5
De belangrijkste eigenschappen van de Miele TWR 780 WP Eco & Steam warmtepompdroger zijn: het vulgewicht van 9 kg en energieklasse A+++ -10%. Daarnaast is de snelheidsklasse van het drogen: snel en maakt hij voor 62 dB geluid.

Je droogt grote ladingen beddengoed en kleding in één keer in de ruime Miele TWR 780 WP Eco & Steam. Hierdoor bespaar je tijd en droog je extra energiezuinig dankzij energieklasse A+++-10%. Je droogt je wasgoed met 1 van de 22 verschillende droogprogramma's voor bijvoorbeeld overhemden, beddengoed en jeans. Wil je je favoriete shirt snel aan, maar ruikt dit naar oud parfum? Kies dan voor de PowerFresh stoomfunctie. Hiermee fris je gedragen kleding snel op met stoom zonder het te wassen. Je geeft je schone wasgoed een extra frisse geur met een FragranceDos geurflacon. Plaats deze eenvoudig in de vulopening van de droogautomaat en stel zelf de geurintensiteit in. Zo ruikt je beddengoed extra schoon wanneer je gaat slapen.

Waarom kiezen voor een Miele wasdroger met 9 kg?

Het juiste vulgewicht kiezen is belangrijk voor je nieuwe Miele wasdroger. Heb je een te grote droger, dan droog je met een halflege trommel en dat is niet energiezuinig. Een te kleine trommel ten opzichte van een wasmachine zorgt ervoor dat je natte wasgoed niet in één keer in de droger past.

De grootte van je huishouden weegt mee in welk vulgewicht je moet hebben voor je Miele droger. Een gezin van vijf mensen heeft natuurlijk meer was dan iemand die alleen woont. Hoe weet je welke inhoud je nodig hebt? Is 9 kilogram vulgewicht genoeg of is het juist te veel? Met deze tabel hieronder geven we het antwoord op je vragen.

HuishoudenVulgewicht
1-2 personen7 kg
3-4 personen8 kg
5 personen of meer9 kg

Geen halflege trommel

Bij het kopen van een nieuwe Miele droger schaf je vaak een droger aan met hetzelfde vulgewicht als je wasmachine. Dan stop je gelijk alle was in één keer in de droger. Meestal is het wel zo dat je niet alle wasgoed in de droger doet, omdat bepaalde kleding niet de droger in mag door de warme temperatuur of omdat je liever wat aan de waslijn buiten hangt. Dus woon je thuis met 5 personen maar wordt de droger niet intensief gebruikt? Probeer er dan op te letten dat je vervolgens niet een halflege droogtrommel hebt. Met een droger die een groot vulgewicht heeft maar half gevulde trommel verbruik je onnodig energie en dat is niet de bedoeling. Daarom kan een kleinere droger voor een groot gezin soms een betere oplossing zijn.

Hoeveel wasgoed is 9 kg?

Om een goed te beeld krijgen van hoeveel kleren je in een droogtrommel met 9 kilogram inhoud stopt, hebben we voor je onderzocht hoeveel was 9 kilogram nu eigenlijk is.

Gemiddeld gezien weegt een volwassen heren- of damesoutfit tussen de 1 en 1,5 kilogram. Hierbij hebben we een spijkerbroek (750 gram), een trui (500 gram) of T-shirt (250 gram) en één paar sokken en ondergoed (150 gram) als voorbeeld genomen. Wanneer je je Miele droger vult met 9 kilogram aan kleding dan kun je het volgende in de trommel kwijt: 6 spijkerbroeken, 11 T-shirts en 12 paar sokken en ondergoed. Wil je handdoeken drogen dan kun je in een 9 kg droger ongeveer 15 handdoeken (die 500 tot 600 gram per stuk wegen) per droogbeurt kwijt.

Veelgestelde vragen over een Miele wasdroger met 9 kg

Hoe vol mag je een Miele wasdroger van 9 kg vullen?

In een Miele wasdroger van 9 kg past per droogbeurt 9 kilogram aan wasgoed. 9 kg wasgoed staat bijvoorbeeld gelijk aan 15 handdoeken of 18 truien. Ga een droger niet volproppen. Niet alleen kun je daarmee de droogtrommel beschadigen, ook zorgt het ervoor dat je kleding minder goed droogt en meer kreukels heeft omdat hij te volgeladen is.