Beste zuinige A+++ wasmachine van Miele van 2024
Sinds 1 maart 2021 worden er nieuwe energielabels gebruikt. Op het oude label was A+++ de beste klasse. Echter, door strenge criteria staan er op de nieuwere energielabels geen plusklassen meer. Een zuinige wasmachine die voorheen in klasse A+++ viel, valt nu in klasse A.
Ben je op zoek naar een energiebesparende wasmachine? Maar weet je niet zo goed waar je beginnen moet? Wij hebben verschillende modellen voor je getest en de beste energiezuinige wasmachines van Miele hieronder voor je op een rijtje gezet:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Beste zuinige miele wasmachine
De Miele wwr 760 wps powerwash 2.0 & twindos wasmachine is een goed beoordeelde wasmachine met een reviewscore van een 9.4. De wasmachine heeft 24 verschillende wasprogramma's voor allerlei verschillende soorten wasgoed. De Powerwash functie zorgt ervoor dat je een halve belading in slechts 49 minuten schoon wast. Bovendien is alles over de wasprogramma's duidelijk op het display af te lezen. De grote trommel met een vulgewicht van 9 kg is geschikt voor grote ladingen was en is daarmee perfect voor een huishouden van 5 of meer personen. Dit is groot genoeg voor het wassen van beddengoed of het wasgoed van een hele week.
De grote voordelen van de Miele wwr 760 wps powerwash 2.0 & twindos wasmachine zijn de energiezuinigheid, de topklasse bouw- en waskwaliteit, het lage geluidsniveau en de mogelijkheid om hem te besturen via Wi-Fi. Het nadeel van de Miele wwr 760 wps powerwash 2.0 & twindos wasmachine is de ontbrekende trommelverlichting. Wil je weten wat deze voor- en nadelen betekenen voor het gebruiksgemak? Lees dan snel verder.
De Miele wsd 323 wcs powerwash 2.0 beschikt over 14 verschillende wasprogramma's een digitaal display waar alles duidelijk vanaf te lezen is. Het vulgewicht van de wasmachine is 8 kg, waardoor de wasmachine geschikt is voor een huishouden van 3 à 4 personen. De voordelen van de Miele wsd 323 wcs powerwash 2.0 zijn de energiezuinigheid, het lage geluidsniveau en de stoomfunctie. Daarnaast kun je rekenen op een lange levensduur door de goede bouwkwaliteit. De nadelen van de Miele wsd 323 wcs powerwash 2.0 zijn de ontbrekende trommelverlichting en Wi-Fi functie. Lees verder om erachter te komen wat deze voor- en nadelen voor het gebruiksgemak betekenen.
De Miele wasmachine heeft 22 verschillende wasprogramma's en hij beschikt over een display waar alles eenvoudig op is af te lezen. Het vulgewicht van 9 kg is geschikt voor een groot huishouden van 5 of meer personen. Zo kun je grote ladingen was in één wasje draaien. Kom je ergens nog vieze losse kledingstukken tegen terwijl het programma al draait? Het is bij de Miele wsi 863 wcs powerwash 2.0 & twindos mogelijk om tussentijds was toe te voegen waardoor dit geen probleem meer is. Verder beschikt de wasmachine over een koolborstelloze motor, trommelreiniging en een zelfreinigende wasmiddellade die het gebruiksgemak vergroten.
De voordelen van de wasmachine zijn het energielabel A, waardoor je erg energiezuinig wast. Ook de waskwaliteit, Wi-Fi, het lage geluidsniveau en de stoomfunctie zijn grote voordelen. Aan de andere kant hoort er ook een nadeel bij de Miele wsi 863 wcs powerwash 2.0 & twindos wasmachine, hij beschikt namelijk niet over trommelverlichting. Wil je weten wat deze voor- en nadelen betekenen voor het gebruik van de machine? Lees dan snel verder.
De Miele wsf 363 wcs powerwash 2.0 is met een 9,3 één van de best beoordeelde wasmachines! Lees deze uitgebreide review om erachter te komen of deze wasmachine bij jou past.
De Miele wsf 363 wcs powerwash 2.0 is een fijne wasmachine met een duidelijk display om alles over de wasprogramma's op af te lezen. De wasmachine is geschikt voor een huishouden van 2 à 3 personen, aangezien het maximale vulgewicht 8 kg is. Hiermee is de wasmachine geschikt voor een klein gezin. Met het QuickPowerWash programma was je 5 kg wasgoed binnen 49 minuten schoon. Ook kun je gebruik maken van de meegeleverde CapDosing capsules, deze bevatten een speciaal wasmiddel voor bepaalde stoffen en zijn precies voldoende voor één wasbeurt per capsule. Je zult bovendien extra lang van de wasmachine kunnen genieten aangezien hij van goede materialen is gemaakt en hierdoor een lange levensduur heeft. Zo beschikt de wasmachine over een koolborstelloze motor, een zelfreinigende wasmiddellade en een RVS trommel.
De grote voordelen van de Miele wsf 363 wcs powerwash 2.0 zijn de energiezuinigheid, het lage geluidsniveau, de Wi-Fi functie en de stoomfunctie. Ook is de wasmachine als beste getest door Coolblue. Aan de andere kant hoort er ook een nadeel bij de Miele wsf 363 wcs powerwash 2.0, de wasmachine beschikt namelijk niet over trommelverlichting. Wil je weten wat dit allemaal betekent voor het gebruiksgemak? Lees dan snel verder.
De Miele wasmachine heeft 12 verschillende wasprogramma's, met speciale wasprogramma's voor je wollen trui, regenkleding en je favoriete zwarte shirts. De wasmachine is geschikt voor een huishouden van 2 of 3 personen met een vulgewicht van 8 kg, dus perfect voor een klein gezin. Zo kun je kleine wasbeurten doen, maar ook grotere wasbeurten. Bovendien valt alles over de wasprogramma's duidelijk af te lezen op het display van de Miele wasmachine. De voordelen van de Miele wsd 023 wcs zijn het energieverbruik, de goede bouwkwaliteit, de stoomfunctie en de mogelijkheid om tussentijds was toe te voegen. Bovendien zul je vanwege het lage geluidsniveau geen overlast van de wasmachine hebben. De nadelen van de Miele wsd 023 wcs zijn de ontbrekende Wi-Fi en trommelverlichting en het feit dat de wasmachine niet over een zelfreinigende wasmiddellade beschikt. Hieronder hebben wij al deze voor- en nadelen uitgebreid verder besproken.
Wat is een zuinige Miele wasmachine?
Een energiezuinige Miele wasmachine valt binnen de energieklasse A. Deze machine verbruiken weinig energie. Over de gemiddelde levensduur kun je met een label-A wasmachine tot zo’n € 330,- besparen. Hoewel een Miele wasmachine met label-A vaak vrij prijzig is, verdient hij zichzelf op de lange termijn vrijwel altijd terug.
Welke informatie vind je op het energielabel?
Op het energielabel kom je de volgende onderdelen tegen:
QR-code: Door de QR-code te scannen, kom je in de database van de Europese Unie terecht. Je komt hier alles te weten over de specificaties van je Miele wasmachine.
Energieklasse en -verbruik : Waar voorheen energieklasse A+++ het zuinigst was, is nu A de beste klasse. Een wasmachine in energieklasse G is het minst zuinigst. Onder de klasse vind je het energieverbruik in kWh. Hierbij wordt er uitgegaan van 100 wasbeurten op het eco-programma (40°C en 60°C).
Vulgewicht: Het vulgewicht geeft aan hoeveel wasgoed er precies in de trommel past. Hoe groter je huishouden, hoe hoger het vulgewicht ligt.
Programmaduur: De programmaduur geeft aan hoe lang je wasmachine erover doet om een volle trommel wasgoed te wassen (eco-programma 40°C en 60°C).
Waterverbruik: Het waterverbruik geeft aan hoeveel liter water de wasmachine per wasbeurt gebruikt.
Centrifugeresultaat: Aan het eind van ieder programma wordt je wasgoed gecentrifugeerd. Hoe hoger de klasse, hoe droger je wasgoed uit de trommel komt. Vind je het belangrijk dat je was droog uit de machine komt, ga dan op zoek naar een wasmachine met een hoog toerental. Het centrifugeresultaat is het best in een wasmachine met 1.600 toeren.
Geluidsniveau: Helemaal onderaan vind je het geluidsniveau. Je ziet hier hoeveel decibel geluid de wasmachine produceert tijdens het centrifugeren. Staat je nieuwe wasmachine in de buurt van een ruimte waar je veel aanwezig bent, dan is het raadzaam om een stille wasmachine te zoeken die minder dan 73 dB geluid produceert.