Hoeveel weegt een Miele wasmachine?
Er zijn verschillende modellen Miele wasmachines verkrijgbaar. Ieder model heeft een ander gewicht. De meeste wasmachines wegen tussen de 80 en 95 kilogram. Het zware gewicht wordt veroorzaakt door een aantal zware onderdelen, waaronder een betonblok onderin de machine. Een wasmachine produceert veel trillingen, vooral tijdens het centrifugeren. Het betonblok geeft de machine stabiliteit.
Hoe til ik mijn nieuwe wasmachine naar boven?
Een Miele wasmachine weegt al snel zo’n 90 kilogram. Je tilt je nieuwe wasmachine dus niet zomaar even de trap op. Of, je oude wasmachine de trap af. Het is zeker geen klusje die je in je eentje kunt klaren. Zorg er dus voor dat je altijd met twee personen bent. Hieronder lees je hoe je je wasmachine naar de juiste plek tilt:
1. Wasmachine kantelen
Bepaal allereerst wie de onderzijde vasthoudt en wie de bovenkant van het apparaat vastpakt. Houd het bovenblad van de Miele wasmachine aan de achterkant vast. Kantel vervolgens de machine naar je toe door één stap achteruit te zetten en tegelijkertijd de bovenkant naar je toe te trekken. Degene die de onderkant vasthoudt, pakt aan één kant een voorpoot vast en aan de andere kant de achterkant van het apparaat.
2. Wasmachine optillen
Degene die de onderkant van de machine vasthoudt, moet het meeste tilwerk doen. Til het apparaat op en laat deze rusten op je been. Houd je rug goed recht en buig door je knieën. Hierna verplaats je het apparaat naar je borst. Je kunt je armen het best in een hoek van 45 graden houden. Degene die de machine aan de bovenkant vasthoudt, zorgt voor de balans.
3. Trap op of af tillen
Bij het omhoogtillen bepaalt de persoon die de bovenkant van de Miele wasmachine vasthoudt het tempo. Bij het naar beneden tillen is dit de persoon die de onderkant beet heeft. Let extra goed op leuningen, hoeken en bochten. Maak je een draai, geef dat dan goed aan. Zo kan de andere persoon hier rekening mee houden.
4. Wasmachine neerzetten
Ten slotte laat je het apparaat rustig zakken. Staat je nieuwe wasmachine op de grond, dan kun je hem gemakkelijk naar zijn definitieve plek schuiven. Je nieuwe Miele wasmachine is nu helemaal klaar om aangesloten te worden.
Wat is het verschil tussen het gewicht en het vulgewicht van Miele wasmachines?
Het gewicht van een Miele wasmachine geeft aan hoeveel de machine weegt. Het vulgewicht geeft aan hoeveel kilogram wasgoed er in de machine past. De meeste machines hebben een vulgewicht tussen de 6 en 10 kg. Heb je een groot huishouden en dus veel was, dan kun je het best voor een machine met een grote trommel – en dus een hoog vulgewicht – kiezen. Je kunt dan grotere wasjes wassen. Hieronder lees je welk vulgewicht het best is voor jou:
Vulgewicht van 6 kg: Een vulgewicht van 6 kg is voldoende voor eenieder die alleen woont.
Vulgewicht van 7 kg: Een vulgewicht van 7 kg is over het algemeen voldoende voor een één- tot tweepersoons huishouden.
Vulgewicht van 8 kg: Een vulgewicht van 8 kg is in de meeste gevallen meer dan voldoende voor een gezin bestaande uit drie tot vijf personen.
Vulgewicht van 9 kg: Heb je een groot huishouden, bestaande uit 5 of meer personen, dan kun je het best voor een wasmachine met een vulgewicht van 9 kg kiezen.
Vulgewicht van 10 kg: Wasmachines met een vulgewicht van 10 kg zijn ideaal voor grotere gezinnen. Ze komen ook erg goed van pas als je veel wast, bijvoorbeeld omdat je vaak sport.
Over het algemeen geldt: hoe hoger het vulgewicht, hoe zwaarder de Miele wasmachine. Een hoger vulgewicht betekent namelijk een grotere trommel. En, vanzelfsprekend dus ook een hoger gewicht.